Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich
2012-05-19, Warszawa
W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej » |
![]() |
AKURAT - "Fantasmagorie"
AKURAT - "Fantasmagorie"![]() Jeden z najczęściej zapraszanych na Juwenalia zespołów rockowych, wschodząca gwiazda polskiej sceny muzycznej - Akurat prezentuje swój trzeci album. Niezwykle energetyczna, radosna i melodyjna mieszanka rocka, ska, reggae i punk. Rockowe brzmienie fenomenalnie wzbogacają sekcją dętą. Akurat to nie tylko zgrabne kompozycje, ale również dojrzałe i nieco zakręcone teksty, które zyskują z każdym słuchaniem. Tytułowe "Fantasmagorie", promujące ich najnowszy krążek, z powodzeniem zaatakował już listy przebojów wielu stacji radiowych. Akurat znalazł się na liście nowych gwiazd tegorocznego Jarocina. Skład: Tomasz Kłaptocz - głos, trąbka Piotr Wróbel - gitara, chórek Wojciech YELLOW Żółty - gitara, chórek Ireneusz Wojnar - gitara basowa Przemysław Zwias - saksofon, flet Łukasz Gocal - perkusja TRACKLISTA 1. Tylko najwięksi 2. Fantasmagorie 3. Słowa mają mnie 4. Kiedy wrócę tu 5. Demo 6. Sama śmietanka 7. Szerzej 8. Garb 9. Kiedy bliżej z tobą będę 10. Jeden człowiek to jeden sens 11. Pracuję 12. Łan 13. Czy to już 14. wideoklip Fantasmagorie ( w formacie DG) Płyta dostępna m.in: w sklepie: www.patefon.pl ---------------------------------------- Przedstawiamy także nowy wzór koszulki: Wzór: ![]() Cena: 30 zł Szczegóły: http://www.carton.pl/ Pozdrawiamy i zapraszamy do zakupów! carton.pl
Z tego co mi się wydaje to dawno temu ona powinna się znaleść na rynku ale była jakaś obsówa i pokazała się całkiem niedawno jedno co jest pewne to chyba największe nieporozumienie w/w kapeli w swoim dorobku
Mialem watpliwa przyjemnosc slyszec Akurat zarowno z plyt jak i na zywo i na tej podstawie stwierdzam ze kapela rzepoli okrutnie, alergicznie reaguje na kazda wzmianke o nich
Ostatnio edytowano Pt lip 21, 2006 8:16 przez Rude, łącznie edytowano 1 raz
Let's go crazy
Pierwsza płyta była dość fajna, druga to dla mnie kompletny stolec i nie ratuje go nawet wykorzystanie słów J. Tuwima, a tej trzeciej nie mam ochoty słuchać. Byłem 3 razy na koncercie, ale chyba ani razu nie bawiłem się dobrze -najlepiej było na festiwalu w Szczyrku, ale mimo wszystko nie rewelacyjnie.
Popieram w całej rozciągłości. Według mnie - nieustannie wschodząca i zarazem pionierska gwiazda SKA-POLO, "kisiel w majtach" dla podpitych małolatek. Opinia - oczywiście bardzo subiektywna Wszystko przemija...nawet najdłuższa żmija
Premiera płyty była 31 maja tak więc info jakieś półtora miesiąca po czasie...nie ważne. Mi też pochodzi kilka kawałków-starych, ale ogólnie nie jestem fanem kapeli. Nie mogę jednak powiedzieć, ze to kompletne gówno. Mają przynajmniej sporo tekstów na poziomie (przynajmniej te które słyszałem), poza tym technicznie dają radę a to też ważne. Ich koncert na Punky reggae live we Wrocku całkiem mi się podobał.