Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Czarno - Czarni "Sułtani Swingu"
Czarno - Czarni "Sułtani Swingu"Kilka dni temu (29 listopada) miała premierę najnowsza płyta Czarno-Czarnych "Sułtani Swingu" .
Jak pisze interia:
TU możesz ich posłuchać Widziałem fragmęt teledysku w Telexpres'ie No i zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie .... Poprostu trzeba lubieć styl Czarno- czarnych. A jak Wy oceniacie jakie jest Wasze zdanie na temat tej produkcji?? I czy żeczywiscie można to nazwać swing'iem??
no ładnie,ładnie... takie spokojne granie.augustowskie noce...
"... Lecz zydzi nie dali.. Ci zadnych szans.Do widzeeenia wodzu mój przyodziany w wermachtu strój.Żegnaj i nie roń łez cierpień przyjdzie kres..."
Zdzichu jesteś mym wodzem mówię Ci!
Jeden kawałek widziałam w całości w telewizji.... z tej nowej płytki...
a teraz jeszcze przesłuchałam kilka tych sampli... I git... mi się podoba Mam sentyment do tych panów... a po za tym całkiem nieźle grają Jeśli ktoś będzie miał ich nową płytkę w całości to z chęcia bym ją przesłuchała...
całkiem przyjemna,pozytywna muzyczka...
czarno-czarni mają u mnie plusa za lightowe podejscie do tego całego "szoł-biznesu", pozytywną niezaangażowaną muzyczkę z dawką humoru no i za image ( ach te czarne garnitury jeszcze nie słyszłam nowych nagrań ale jak bedzie okazja nadrobię to,bo z tego co piszecie zapowiada sie całkiem,całkiem... to mówiłem Ja-Jarząbek Wacław
a mi to troche szkoda, ze tacy z nich jajcarze
bo np czarno czarnym nie tak daleko stylistycznie zeby zagrali konkret rockabilly, taki big cyc, od czasow kiepskich z klawiszami, dawalby rade grajac ska, czy inna z kapel janiszewskiego - dr granat z conajmniej jednym fajnym kawalkiem ska z dobra partia saxu, ale wszystko wyzej wymienione umoczone w sosie rockowym plus jajcarska konwencja... i ten caly misz masz mi osobiscie odbija sie niestrawnoscia, a mogloby byc tak pieknie pozdr Ingiel
... no wiesz ale jakby tam nie było tego jajcarstwa to nie sprzedawałoby się tak dobrze jak się sprzedaje...
mi tez tam muza podchodzi...