Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich
2012-05-19, Warszawa
W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej » |
![]() |
Nowa płyta CGB!!!!!!!! 16.04.2007
Nowa płyta CGB!!!!!!!! 16.04.2007Koniec Całej Góry Barwinków. Oto rodzi się CGB. Po prawie trzech latach od debiutu („Cała Góra Barwinków” 2004) przedstawiamy naszą nową płytę. Przed Państwem „24 godziny”!
„24 godziny” to nowa – stara nazwa i dwanaście premierowych utworów, których będziecie słuchać na okrągło, przez całą dobę! Połączenie ska, reggae i rocksteady oparte na brzmieniu sekcji dętej. Charyzmatyczny wokal i chwytliwe melodie. „24 godziny” to płyta bezwstydnie przebojowa. Nagrana bez oglądania się na nowe trendy, ale i bez nabożnego stosunku do tradycji. Sprawdź to! http://www.myspace.com/calagorabarwinkowcgb - Promomix!! Tracklista: 1. 24 godziny 2. All nite 3. Sonny Crockett 4. Drugie okno 5. Tracę czas 6. Idioci 7. Warszawa 8. Rudeboy stylee 9. Woman 10. Koalicje 11. Skavenir 12. Sensi ![]() CGB (aż do 2007 roku Cała Góra Barwinków) działa w obecnym składzie od 2002 roku, choć korzenie grupy sięgają roku 1998. Należy do najważniejszych wykonawców rodzimej sceny ska/reggae. Muzyka grupy, to energetyczny mix ska, reggae i rocksteady z mocnymi wpływami punk rocka. Znakiem rozpoznawczym CGB jest wysunięta na pierwszy plan, rozbudowana sekcja dęta i chwytliwe melodie. Grupa ma na koncie dwie płyty długogrające – „Cała Góra Barwinków” z 2004 roku i tegoroczną „24 godziny” (premiera w kwietniu). Utwory zespołu znaleźć też można na składankach „Far away from Jamaica”, „Punky Reggae Rockers” i „Reggaebeat vol. 1”. CGB słynie z świetnie przyjmowanych, energetycznych koncertów. Wystąpiła dotąd na wszystkich najważniejszych festiwalach reggae’owych w naszym kraju, a także na dużej scenie Przystanku Woodstock 2003. Grupa wzięła też udział w obejmującej ponad dwadzieścia koncertów trasie Punky Reggae Live 2006, która była jednym z najważniejszych wydarzeń muzycznych minionego roku. Poprzednia płyta CGB zdobyła uznanie wśród publiczności i krytyków. Zebrała dobre recenzje w prasie - muzycznej („Teraz Rock”, „FreeColours”, „Reggaebeat”) i pozamuzycznej („Gazeta Wyborcza”), a także w portalach internetowych. Najnowsza produkcja zespołu „24 godziny” ukaże się nakładem wydawnictwa Rockers Publishing. Skład: Kuba ‘Kubaka’ Kaczmarek – bas/śpiew Tomek Kaczmarek – gitara rytmiczna/śpiew Marek ‘Melon’ Grzybowski – perkusja Artur Wilk – gitara Maciek ‘Matejko’ Kulej – instrumenty klawiszowe Paweł Tyrała – saksofon Daniel ‘Bobo’ Michoń – trąbka Przemek Gaj – puzon Karol Ryś – puzon ola79
Mnie to cieszy, że taka muza powstaje w okolicach częstochowy:). Po przesłuchaniu promo,mogę powiedzieć że in plus jest brzmienie i muza (chyba tylko sonny crockett nie wchodzi mi najlepiej). Życzę powodzenia!
Dziś w radiu Kampus o godzinie 19 w audycji Magazyn Muzyczny CGB opowie o swojej nowej płycie, a takze o zbliżającym sie koncercie w Warszawie. Słuchajcie w Wa-wie na 97,1FM a takze http://www.radiokampus.waw.pl/
ola79
jak dla mnie sonny crockett jest najlepszym kawalkiem , tzn z tego co slyszalem , a plytke nabede juz w piatek w Wawie
No nie ...znowu Świdnica Squad zawita w wawie??
żeby dużo nie pisać to powiem Ci go_ska że za chwil kilka zakłucę Ci życie
Niestety... mialem pogrzeb i nie moglem byc... ;/ pewnie mnie kawalke dobrej imprezy ominol