Skadyktator i Upbeat Quartet podbijają Hiszpanię

16 Sierpnia 2010 roku Skadyktator i Upbeat Quartet rozpoczęli Ska Quest – W poszukiwaniu alchemicznego ska kamienia – źródła pierwotnej radości. We śnie Jego... więcej »

Sari Ska Band - 100% Sari

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Sari Ska Band - 100% Sari

Postprzez Raul Pt paź 23, 2009 13:45

Obrazek
Na majspejsie zespołu można posłuchać promomiksu.
Premiera płyty 11 listopada na Sari Ska Fest.

Wydawcą jest Jimmy Jazz Records.

__

Jak na razie byłem tylko na jednym koncercie SSB (supportowali Vespę w Katowicach) i średnio mi się spodobali. Może się wyrobili. ;)
Obrazek
Raul

Skauci - nowa płyta w Burning Chords Records - Great Poland

Re: Sari Ska Band - 100% Sari

Postprzez nutka Cz gru 10, 2009 15:06

Cała płyta przeleciała w 5 minut. Już na wstępie widać, że "powiewa" pewną kapelą ze Śląska na literę S za, którą szczerze pisząc nie przepadam. Materiał nie jest dla mnie nie atrakcyjny szczególnie pod względem muzycznym. Za szybkie łupanie w gary malutko dęciaków, które wydobywają z siebie utarte dźwięki i mało ciekawy wokal, tzn taki ''nie melodyczny'' ( :?: ). Ja chyba spodziewałam się pulsujących gitar, soczystych solówek, rytmicznie wybijającej nie za szybki rytm perkusji. Całość poleciała u mnie tylko jeden raz i niech tak zostanie. Jedyną rzeczą którą zapamiętam jest ciągle przewijająca się nazwa ŻORY.
Kiedyś jak nie znałam tylu kapel co teraz, 8) to 100% Sari, by mnie porwało kiedyś, czyli ładnych parę lat wstecz. :wink:
Co złego, to nie ja :wink:
Swing Heil!
nutka

Re: Sari Ska Band - 100% Sari

Postprzez jezus Cz gru 10, 2009 15:59

a mi tam sie pdoobalo. od kapeli na S ( z ktora to chyba maja nawet jakies koneksje personalne:P) sporo bardziej przyswajalne teksty. juz nie wstyd mi posluchac przy kims:P ot streetska po polsku z cala pewnoscia jeszcze mnie najdzie na nich ochota;)

...aaaaa no i gdzie reklamodawcy slysza swing to ja nie wiem :?
Ostatnio edytowano So gru 12, 2009 22:48 przez jezus, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
jezus

Powrót do Albumy polskie