Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich
2012-05-19, Warszawa
W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej » |
![]() |
Skambomambo "Made in Pol-Ska"
Skambomambo "Made in Pol-Ska"Debiut ska/rocksteady ze Szczecina. "Made in Pol-Ska" to doskonały album dla fanów nastrojowego rocksteady i ognistych jamajskich rytmów, na którym zadbano o doskonałe muzyczne proporcje.
Liczny skład z rozbudowaną sekcją dętą tworzy niepowtarzalną atmosferę i porywa publiczność do wspólnej zabawy, a egzotyczny wokalista Mario - pochodzący z Malty - dopełnia wyjątkowości całego widowiska. Premiera planowana na 2008.04.14 (informacje ze strony Jimmy Jazz) Let's go crazy
bardzo ciekawe info, z ich majspejsa wychodzi ze graja ciekawie !
do tego beda we Wroclawiu... trzeba na plyte odlozyc!
na stronie więcej można znaleźć - http://skambomambo.of.pl/, ale witryna tylko dla użytkowników IE. Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
pamietamy, pamietamy Ska`d 4 life !
jest mp3 tam "Do The Ska Made In Pol-ska ciekawe. http://www.jimmyjazz.pl/download.php?id=16214 i Cool Ska http://www.jimmyjazz.pl/sklep.php?mod=d ... cd&id=1187 Ska`d 4 life !
co do kawałka Cool Ska,
mieli fajniejszą wersję na ich myspace. podałbym wam linka tam z chęcią, lecz komputer szaleje i trudno mi go znaleźć, a póki co nie mogę. ale zachęcam do znalezienia i przesłuchania! a ze swej strony polecam jeszcze raz Ken Guru & The Highjumpers - support Vespy w Poznaniu i Szczecinie ostatnio. wkrótce, jeśli finanse będą.., będę kupował ich płytę, więc z chęcia dam namiary jak coś. tymczasem pozdroSKA! Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
ja mam dwa promocyjne utwory SKAMBOMAMBO i są naprawdę fajne zresztą polecą u mnie na audycji w niedziele razem z wywiadem z Vespą
Niby wszystko fajnie, tylko czemu ta, tak reklamowana, sekcja dęta jest taka słaba. To psuje cały efekt. Być może zbyt dużo oczekiwałem po tej płycie. Nie wiem, spróbuję załapać po paru przesłuchaniach. Pewnie na koncertach wszystko jest ok. Na płycie niestety nie. Ech, szkoda.
Poszedłem dziś do Empiku po Ziggie Piggie, jednak nie było, więc kupiłem właśnie Skambomambo i nie żałuję. Na razie 2 razy przesłuchałem i widać, że sa lepsze i gorsze kawałki, ale ogólnie warto wyłożyć 3 dyszki na tę pozycję. Nie znam poprzedniej wersji, ale Cool Ska trafia do mnie.
Proste teksty, całość w języku angielskim, dużo sekcji dętej (dla mnie momentami nawet za dużo). Dobrze, że coś się dzieje na polskiej scenie, oby więcej!
Dziś mnie płyta przyszła. Przesłuchałem i ogólnie płyta mi się bardzo podoba fajna jest i wogóle, ale jestem troszke rozczarowany. Nie wiem czy ktoś tu pamieta, ale kilka lat temu na sieci można było ściagnąć koncert Skautów i Skambomambo i wtedy Szczecińska ekipa grała nieco innaczej i takich właśnie nagrań się spodziewałem na płycie, a nowe wersje tamtych kawałków są także fajne, ale jednak do tamtych im sporo brakuje... szkoda.
No i nie wiem co Szczecińskie kapele mają z tymi taksówkami. Najpierw Vespa na "Bujaj się..." wrzuciła "Taksówkarza" który jak dla mnie niszczy efekt końcowy krążka, a teraz mamy "Taxi Driver" i też wogóle do mnie nie przemawia.