Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

SKAMPARARAS - Street SKA - NOWY MATERIAŁ

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

SKAMPARARAS - Street SKA - NOWY MATERIAŁ

Postprzez jimmyjazz Pn maja 05, 2008 13:24

Zapraszamy do zapozania się z nowym materiałem Skampararas.

Ponizej kilka informacji o płycie.

Grupa zadebiutowała w 2000 roku, doskonale przyjętym, albumem „Jedność i zwycięstwo”, który do dzisiaj cieszy się sporym zainteresowaniem fanów muzyki ska. Grupa zaprezentowała na nim dynamiczny materiał, w którym ska dominowało nad pojawiającymi się niekiedy rytmami punkowymi. Dwa lata później zespół zarejestrował kolejny materiał na płytę. Krążek o tytule „Bawcie się” wydany został w Czechach, a następnie w Polsce przez wytwórnię Jimmy Jazz Records. Albumem tym Skamapararas potwierdzili swoje aspiracje do bycia jedną z czołowych formacji ska w kraju. Koncertując w Polsce i zagranicą, przechodząc po drodze kolejne zmiany zmiany składu, w końcu roku 2007 zespół wszedł do studia aby nagrać nowe kompozycje. Efektem sesji w studio Spaart w Boguchwale jest materiał „Street Ska” stanowiący zawartość nowego albumy grupy.

Także tym razem zespół skupia się na jamajskim brzmieniu porywając słuchaczy do tańca przy dynamicznych, przebojowych kompozycjach utrzymanych w stylistyce współczesnego ska, jak i bardziej stonowanych – nie mniej miłych dla ucha – utworach utrzymanych w stylu rocksteady. Tradycyjnie wizytówką grupy jest także obecność dwójki wokalistów... Niekiedy zespół przypomina sobie o bardziej ostrych rytmach, ale incydentalnie i głównie po to aby pokazać, że tworzenie przebojowych kompozycji w bardziej punkowym stylu przychodzi muzykom z równą łatwością.

„Street Ska” dowodzi, że przez ostatnie lata Skamapraras dojrzeli muzycznie, uzyskali pełniejsze brzmienie, a ich repertuar zyskał większą spójność... Wszystko to jeszcze bardziej podkreśla przebojowość kompozycji zespołu, które nie zawiodą starych fanów, a z pewnością też przysporzą grupie nowych.. Nie pozostaje zatem nic innego jak wypatrywać „Street Ska” w sklepach muzycznych.

LISTA UTWORÓW:

1. Street Ska

2. Tym co przetrwali

3. Rzeczywistość

4. Całkiem niezły tekst

5. Boss

6. Setki dwie

7. O kolesiach dwóch

8. W imię czego

9. Bunt

10. Tolerancja

11. Izabella

12. Naturalny dźwięk

Obrazek

kilka utworów do odsłuchania na stronie www.jimmyjazz.pl

Pozdrawiamy

Jimmy Jazz Records
jimmyjazz

Postprzez BogusKowalski Pn maja 05, 2008 14:39

sluchalem na stronie i uwazam, ze deciaki sa fajnie nagrane.
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez jareg Pn maja 05, 2008 14:53

BogusKowalski napisał(a):sluchalem na stronie i uwazam, ze deciaki sa fajnie nagrane.

O, jakaś nowość. To był zawsze słaby punkt tego zespołu. Ale już materiał jaki swego czasu otrzymałem od Juli był bardzo obiecujący. Może wreszcie nauczyli się grać. Trzeba to będzie sprawdzić.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez _Piecyk_ N maja 11, 2008 21:06

płyta równa, dość ostra ale za to ciekawa, Polecam
_Piecyk_

Postprzez Rude N maja 11, 2008 21:50

Plyta jest, o dziwo, naprawde niezla. Mam nadzieje ze to nie jednorazowy wyskok ale uda sie Skampararas utrzymac forme (i zmienic nazwe :twisted: )
Let's go crazy
Rude

Postprzez chudy Pn maja 12, 2008 14:12

No to zaczynam żałować, że jeszcze nie mam :oops: zamówie se razem z obiboxami jak wyjdą na światło dzienne za tydzień jak widać na stronie wydawcy
chudy

Postprzez _Piecyk_ Pn maja 12, 2008 15:28

Wczoraj w audycji SKAloryfer można było wysłuchać najnowsze wydawnictwa JJR. W tym Skampararas
_Piecyk_

Postprzez BogusKowalski Pn maja 12, 2008 15:50

_Piecyk_ napisał(a):Wczoraj w audycji SKAloryfer można było wysłuchać najnowsze wydawnictwa JJR. W tym Skampararas

no a co zrobic jesli chcialbym audycje uslyszec dzisiaj?

:cry:
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez _Piecyk_ Pn maja 12, 2008 19:05

Cofnąć czas ?? nie wiem, jak wprowadzą radio na żądanie to będzie łatwiej :)
_Piecyk_

Postprzez _Piecyk_ Pn maja 12, 2008 19:06

jest szansa że za jakieś 2 tygodnie może znów poleci z jakimś wywiadem ale nie zapeszajmy :)
_Piecyk_

Postprzez Kryzys Pn maja 19, 2008 23:17

Ja jestem bardzo ciekaw tego jak wypadła studyjna wersja Naturalnego Dźwięku, przy którym akurat można było się bawić, a który był na którejś składance [bodajże Prowadź mnie Ulico vol 2?].

no i być może stanie się tak, że wszystkie dzieciaki zamiast kapeli z "ładną nazwą ska", usłyszą również bliższe ska dźwięki? ;)

a póki co, zbieram pieniążki i myślę, które to wydawnictwo sobie fundnąć, a ostatnio nawet zaczyna robić się ciekawie, przyznam, i dobrze.:)
Jamaican & 2Tone Ska!

Ska! Ska! Ska!
Kryzys

Postprzez Czarny Wt maja 20, 2008 9:57

Ja wlasnie czekam na plyte, ciekawe co Skampararas zaprezetuje!
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez KOWAL So maja 31, 2008 11:32

Zakupilem płytke i musze stwierdzic ze w porównaniu z poprzednimi płytkami jest lepsza
KOWAL

Postprzez Czarny So maja 31, 2008 12:04

zgodze sie.

fakt faktem rzesluchalem ja 2 razy, ale wystarczy, zeby stwierdzic, ze daje rade !!
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Powrót do Albumy polskie