Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Tabu - "jednoslowo" [promomix] !
Tabu - "jednoslowo" [promomix] !Z wielką przyjemnością pragniemy poinformować, że w czerwcu 2006 ukaże się debiutancki krążek śląskiej formacji Tabu - "jednosłowo".
![]() Już teraz umieszczamy trochę informacji o zespole i płycie oraz udostępniamy promomix! Materiał "jednosłowo" jest podsumowaniem dotychczasowej działalności oraz ponad dwuletnich poszukiwań muzycznych zespołu, które przekładają się na różnorodność styli jakie zawarły się na krążku. Muzyka zespołu to mieszanka reggae z elementami ska, rocksteady, ragga i dubu. Dla wszystkich członków składu nagrywanie płyty w studio było pierwszym tego rodzaju doświadczeniem muzycznym. Tabu istnieje od października 2003r., ale skład skrystalizował się dopiero pod koniec 2004r. Od tego czasu zespół zdążył już zagrać kilkadziesiąt koncertów, a także zdobyć laury w muzycznych przeglądach i festiwalach (Reggae Festiwal Ostróda, "Młode Wilki - Rebelia" Warszawa, "Rock-Time" Opole, "Muzyczna Wyspa" Knurów). Wszelkie aktualne informacje na temat formacji można znaleźć na http://www.tabu.band.pl Tracklista płyty: 1. Daptro 2. I Tell You 3. Wojownik 4. Dziękuje Ci Jah 5. Love Fill My Soul 6. Słoneczne [puść mnie w radiu proszę] 7. Sarny 8. Uciekam 9. Everybody Knows 10. Tyle Mam [feat. Grizzlee] 11. Jednosłowo Płyte nagrano w składzie: Rafał Karwot - voc. Marcin Suchy - gitara, gitara akust., voc. Łukasz Kulikowski - bas Kamil Machulec - gitara Jakub Kuznicius - perkusja Marcin Wacławczyk - klawisze Marcin Nyrek - puzon, voc. Patryk Cyran - saxofon Kacper Skoneczny - trąbka Gościnnie: Tom Taplikort - konga, przeszkadzajki Grizzlee - voc. Materiał został nagrany i zmiksowany w czeskim studio nagrań A6 w Trincu w miesiącach styczeń - maj 2006. Produkcja - Tabu. Realizacja nagrań - Tomek Mixer (cz) Mix - Tomek Mixer, Tabu, Tom Taplikort Mastering - Tomek Mixer Płytę wydaje Positive Music Promotion przy pomocy Zima Records w ramach zwycięstwa w konkursie Ostróda Reggae Festiwal 2005. Krążek najprawdopodobniej będzie można zamówić w kilku internetowych sklepach, na stronie zespołu oraz oczywiście zakupić na koncertach. Możliwe że będzie również dostępny w Empikach w całej Polsce! Co do dystrybucji, będziemy was na bieżąco informować co i jak. Pozdrawiamy i zapraszamy na koncerty! Mix promocyjny :[url]http://www.regeneracja.vel.pl/mp3/tabu_jednoslowo_[promomix].mp3[/url] (5,5MB) Mile widziane opinie
płyta już jest, można zamawiać na www.tabu.band.pl pozdrawiam gorąco
Nie, po wysłuchaniu promomixu.
Jak dla mnie bardzo fajnie. Czekam na płyte (może jakiś gratis do promocji w radio i na soundsystemach Ogólnie zespół zrobił baaaardzo duży postęp! Przyznam się szczerze że na początku bardzo mnie nudziła Wasza muza ale teraz z koncertu na koncert jest coraz lepiej i podoba mi się. Zagraliście bardzo dużo koncertów, macie obycie sceniczne. Wróże Wam swietlaną przyszłość ale nie możecie spocząć na laurach Tylko czasem problem z akustykiem jest ale rozmawialiśmy o tym w Wadowicach.
wrazenia wiecej niz dobre
zagraj to tak - ska, ska ,ska
noooo i jak się okazało bardzo dobra płyta!
na początku bardziej mi się podobał promomix Chyba nie ma złego numeru na tej płycie. Nie nudzi się w ogóle a słucham non stop od 2 dni. Gratuluje dobrej płyty (Płytę pożyczyłem od kolegi ale jak tylko kilka złotych wpadnie w kieszeń to kupie i będe promował w e-radiostacji i na soundsystemach:) Będe w sobote na waszym koncercie w Brzeszczach mam nadziej że będzie dobra pogoda:)
Taa ja narazie mam pare empek i promomix
Kapele zrobiła bardzo wielki postęp oby tak dalej .... może skusze się na CD
Sound systemy zainteresowane materiałami promocyjnymi (..płytą) proszone są o kontakt z zespołem. Mail - piboy@post.pl .
pozdrawiam serdecznie, Adam.