Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich
2012-05-19, Warszawa
W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej » |
![]() |
Vavamuffin
Vavamuffinpytanko mam,napewno słyszeliście vavamufins -nie wiecie gdzie ich płytke mozna chapnąć ??????pozdro
Z tego co mi wiadomo płyta Vavamuffin jeszcze nie wyszła. Premiera zdaje się 06 kwietnia. Szczególy na stronie http://www.vavamuffin.art.pl ewentualnie w obszernym wątku na forum reggae w polsce.
tak dokładnie płytka jeszcze nie wyszła
ciekwostką jest to że wyjdzie też na vinylu będzie fajna promocyjna trasa koncertowa
ekstra Jak bedzie na winylu i w przystępnej cenie to ją sobie kupie Wkońcu bede miał co słuchać na gramofonie hehe bo moja 8 krążkowa kolekcja już mi bokiem wychodzi No i kurde patrze teraz na koncerty na ich stronie i 14 kwietnia mam zabawe w mieście
Szczerze mówiąc to ja nie znam innego polskiego składu grającego taki rodzaj muzyki (chodzi mi tu o granie na żywo a nie nawijanie do płyt). Może jeszcze 5g no i chyba istnieje coś takiego jak Tumbao Riddim Band ale glowy nie dam bo nie slyszałem.
to, że vava jest najbardziej znanym skladem nie znaczy, że jedynym:]
junior stress i natty b z lubelskiego love sensi music sound mają kapelke co się zowie ghetto blasta - ich debiutancka plytka, demkowka ma jak na razie wyczerpany naklad ! lady marika i frenczman z bass medium trinity występowali ze wspomnianym tumbao riddim bandem (czyli okrojonym do sekcji rytmicznej chyba zespolem tumbao), debiutowali na wrocławskim one love festiwalu, czy projekt ten będzie kontynuowany to się pewnie zobaczy, występują dość sporadycznie ostatnio chyba przy okazji urodzin mad crew. pablopavo z vavy, zjednoczenia ma też chyba trochę bardziej reggae'owa kapelke - magara, ostatnio bardziej poswieca sie vavie... natural dread killaz często nawijają pod rytmy grane przez tadzik band (debiut również na one love fescie) - na prawdę dają ognia, niezależnie od tego czy grają rytmy oryginalnie wyprodukowane przez popular station studio ndk, czy jamajskie riddimy, te czysto ragga dancehallowe, reggae'owo hip hopowe, klasyki takie jak przebój rocksteady ery - conversation, czy hardcore'owa soce - dougla riddim. sprawdzcie ich! Bóg w świętym czyni sam wszystko, co czyni święty:
śpi, kroczy, je i pije, i wciąż jest uśmiechnięty. Angelus Silesius
Info z dyskusji:)))
Cała polska scena reggae wzięła już głęboki wdech. by móc wytrwać w bezdechu aż do 6-ego kwietnia, kiedy wreszcie będzie mieć uroczystą premierę jedno z najbardziej oczekiwanych wydawnictw w jej bogatej historii. Uroczystość odbędzie się w Warszawskim klubie CDQ. Prezentowanym albumem będzie debiutancka płyta stołecznego zespołu Vavamuffin zatytułowana "Vabang!" wydawana przez wydawnictwo Karrot Kommando i dystrybuowana przez Sony BMG. Już od stycznia 2005, czyli od kiedy zespół rozpoczął pracę nad materiałem, wydarzeniu towarzyszą wielkie nadzieje, zarówno wyedukowanych znawców sceny, jak i fanów, których ogromną rzeszę zdążyła skupić wokół siebie formacja żywiołowymi koncertami w całym kraju. Jednak ciężar wysokich oczekiwań nie wywarł piętna na końcowej produkcji. Płyta jest konsekwentna, żywiołowa, wiarygodna, spontaniczna i w tej swobodzie spełniająca wszystkie pokładane w niej nadzieje. Z równą gracją i z wyraźnym, należnym szacunkiem muzyka zawarta na "Vabang!" rozciąga się w ramach gatunku raggamuffin, czy też modern roots obfitującym w elementy "starego" reggae i dancehall'u. Lista muzyków na okładce albumu przedłużona jest o wiele znakomitych gości, których udział w projekcie upewnia o jego wysokiej randze. Activatior Mario Dziurex, Dj Feel-X, sekcja dęta legendarnego DAAB'u czy zmysłowe żeńskie trio wokalne kakowskiego Duberman'a to tylko część z wymienionych tam postaci, które dodają niezwykłego kolorytu tej produkcji, nie dominując jej swoją obecnością, należyty pierwszy plan pozostawiając gospodarzom. Studyjne oblicze zespołu, to oblicze równie profesjonalne, pozwalające docenić każdy dźwięk i słowo, które często umykają w koncertowym szale, a do których zespół przywiązuje ogromną wagę. Album Vavamuffin - Vabang! przedstawia się następująco: 1. Bless 2. Jah jest Prezydentem 3. I Give You One Love 4. Babilon da Bandit 5. Paragon 6. VavaTo 7. Sekta 8. Tradition 9. Serce 10. Paramonov 11. Smoking 12. To on 13. Chwilunia 14. With Me One Love - RMX by Activator Mario Dziurex 15. Horn's Heart - RMX by Tom Horn Pewien pogląd na zawartość płyty pomoże wyrobić państwu przygotowany przez muzyków Mix Promocyjny Więcej informacji o zespole otrzymają państwo na oficjalnej stronie: http://vavamuffin.art.pl, oraz na stronach wydawnictwa Karrot Kommando, http://karrot.pl/index.php?art=21, gdzie nowo otwarty sklep pozwala zamawiać rzeczoną płytę już teraz. Do każdej płyty zamówionej jeszcze przed premierą dodamy plakat trasy promującej album, w ramach której Vavamuffin będzie można zobaczyć w następujących miastach. 06.04.2005 - Warszawa "CDQ" 08.04.2005 - Gdynia "Ucho" 09.04.2005 - Ostróda 14.04.2005 - Częstochowa "Paradox" 15.04.2005 - Lubin "CK Muza" 16.04.2005 - Tychy "Kloster Pub" 17.04.2005 - Kraków "Re" 21.04.2005 - Łódź "Dekompresja" 22.04.2005 - Poznań "Blue Note" Ponadto w przygotowaniu są koncerty majowe oraz festiwale letnie krajowe oraz zagraniczne. Wracając do płyty, będzie ją można nabyć także na koncertach. Podobnie jak na stronie Karrot Kommando jej cena wynosi 30zł. Natomiast w sklepach, za pośrednictwem Sony BMG, ukaże się ona pod koniec kwietnia za również przyzwoitą cenę około 35-ciu zł. Mniej więcej w tym samym czasie, tj. w kwietniu postaramy się uszczęśliwić gramofonofanów, wyprodukowaniem winylowej, 11-o calowej wersji albumu. Ponadto przewidziana jest produkcja teledysku. Polecam wybrac sie na koncert-chlopaki daja czadu:)
Juz zacieram r±czki:) ..Me serce sie raduje a dusza spiewa
....Try Jah Love....