Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Ziggie Piggie "Light Smyk Music"
Ziggie Piggie "Light Smyk Music"ZIGGIE PIGGIE, jak nikt wcześniej na krajowym podwórku, doskonale łączy klimat starych jamajskich nagrań z współczesnym soundem, nawiązując w tekstach zarówno do tradycyjnej tematyki związanej z historią sceny ska i wątków klasycznie subkulturowych, bez problemów poruszając się także we współczesnych realiach.
Grupa ma za sobą wiele koncertów nie tylko w Polsce, w doborowym towarzystwie wykonawców muzyki jamajskiej... Ska/ Skinhead Reggae/ Rocksteady i odrobina punk rocka.... Premiera planowana na 2008.04.07 (informacja ze strony Jimmy Jazz) Let's go crazy
hmmm możesz mi przypomnieć co jimmi jazz wydał ostatnio jeżeli chodzi o SKA bo jakoś nie pamiętam...
Nie rozumiem czemu szkoda, że w Jimmi Jazzie. Wytwórnia to wytwórnia...dla wykonawców może to mieć jedynie znaczenie. Ale nie zgadzam się, że są jedyni. Jest jeszcze Burning Chords i ostatnio mocno sie stara Melon z Rockersa - Vespa chociażby. I to nie są wcale przypadki.Jak widać scena się powiększa
Ostatnim wydawnictwem ska wytworni Jimmy Jazz byl, o ile mnie pamiec nie myli, Skapoint w 2005. Tyle tylko ze nie wiem co to zmienia, skoro nikt inny na tym polu rowniez sie nie wykazal a we wczesniejszych latach JJR nie mialo sobie rownych.
Nie zartujmy. To ze wydali jeden jedyny zespol nie czyni ich chocby w malym stopniu jakimkolwiek konkurentem JJR w tej dzialce. Jak sie wykaza poprzez Wersje de Lux i kogos jeszcze to bedzie mozna ich powaznie brac pod uwage. Poki co na deklaracjach z ich strony sie konczy (ale i tak trzymam kciuki).
Melon nie wydal Vespy - Vespa wydala sie sama. On wzial ich tylko w dystrybucje. Let's go crazy
Ja widziałem ich dwa razy na żywo i mi się podobało tak więc na płytke czekam, choć nie ukrywam, że bardziej mnie cieszy Skambomambo które także ma się ukazać w JJR.
O skampararas to nie wspominam bo napewno wszyscy czekają na tą płyte z niecierpliwościa, a cały nakład rozejdzie się w przedpremierowej sprzedaży
na koncertach już premierowych, na których wszyscy się na pewno tłumnie zjawią.. a co do samego JJR - ja osobiście nic do nich nie mam. może ostatnio zawalają z samym ska, ale ile płytek wcześniej wypadło od nich? i, mimo wszystko, te które obecnie wydają też nie są najgorsze, choć różnią się gatunkowo [muzycznie] od tych, które preferuję. ale nie narzekam, nie, nie. : ) poza tym lepiej cieszmy się dobrym albumem, a nie narzekajmy na wydawnictwo! Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
moim zdaniem Burning Chords to obiecująca wytwórnia. I nie ma sensu jej porównywać do JJR bo jak wiadomo JJR troszke na rynku juz działa. A ja dziekuje BC za wysyłanie płyt do UWM FM dzieku temu promuje te zespoły u siebie i taka promocja ma sens. A co niektórzy tego nie rozumieją. Ale to już zakrawa o inny temat.
Dobrze ze JJR znów zaczęlo wydawać SKA czym wiecej płyt na rynku tym lepiej (dobrych płyt)