Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

Ziggie Piggie "Light Smyk Music"

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Ziggie Piggie "Light Smyk Music"

Postprzez Rude N mar 09, 2008 15:27

ZIGGIE PIGGIE, jak nikt wcześniej na krajowym podwórku, doskonale łączy klimat starych jamajskich nagrań z współczesnym soundem, nawiązując w tekstach zarówno do tradycyjnej tematyki związanej z historią sceny ska i wątków klasycznie subkulturowych, bez problemów poruszając się także we współczesnych realiach.

Grupa ma za sobą wiele koncertów nie tylko w Polsce, w doborowym towarzystwie wykonawców muzyki jamajskiej... Ska/ Skinhead Reggae/ Rocksteady i odrobina punk rocka....

Premiera planowana na 2008.04.07

(informacja ze strony Jimmy Jazz)
Let's go crazy
Rude

Postprzez Mustafa Jihad N mar 09, 2008 16:45

szkoda że w jimmy dżezie :?
chce grać skinhead reggae
Mustafa Jihad

Postprzez Rude N mar 09, 2008 18:59

A kto mialby to niby wydac? To jedyna Polska wytwornia wydajaca ska pomijajac kilka plyt ktore wyszly cokolwiek przypadkowo gdzie indziej
Let's go crazy
Rude

Postprzez Acid N mar 09, 2008 20:37

Rude napisał(a):A kto mialby to niby wydac? To jedyna Polska wytwornia wydajaca ska pomijajac kilka plyt ktore wyszly cokolwiek przypadkowo gdzie indziej

hmmm możesz mi przypomnieć co jimmi jazz wydał ostatnio jeżeli chodzi o SKA bo jakoś nie pamiętam...
Obrazek
Acid

Postprzez Tomek N mar 09, 2008 20:40

Nie rozumiem czemu szkoda, że w Jimmi Jazzie. Wytwórnia to wytwórnia...dla wykonawców może to mieć jedynie znaczenie. Ale nie zgadzam się, że są jedyni. Jest jeszcze Burning Chords i ostatnio mocno sie stara Melon z Rockersa - Vespa chociażby. I to nie są wcale przypadki.Jak widać scena się powiększa :D A na płytkę czekam-nie miałem jeszcze okazji usłyszeć zespołu...
Tomek

Postprzez Rude N mar 09, 2008 20:55

Acid napisał(a): hmmm możesz mi przypomnieć co jimmi jazz wydał ostatnio jeżeli chodzi o SKA bo jakoś nie pamiętam...

Ostatnim wydawnictwem ska wytworni Jimmy Jazz byl, o ile mnie pamiec nie myli, Skapoint w 2005. Tyle tylko ze nie wiem co to zmienia, skoro nikt inny na tym polu rowniez sie nie wykazal a we wczesniejszych latach JJR nie mialo sobie rownych.

Tomek napisał(a): Jest jeszcze Burning Chords

Nie zartujmy. To ze wydali jeden jedyny zespol nie czyni ich chocby w malym stopniu jakimkolwiek konkurentem JJR w tej dzialce. Jak sie wykaza poprzez Wersje de Lux i kogos jeszcze to bedzie mozna ich powaznie brac pod uwage. Poki co na deklaracjach z ich strony sie konczy (ale i tak trzymam kciuki).

Tomek napisał(a): ostatnio mocno sie stara Melon z Rockersa - Vespa chociażby

Melon nie wydal Vespy - Vespa wydala sie sama. On wzial ich tylko w dystrybucje.
Let's go crazy
Rude

Postprzez chudy N mar 09, 2008 21:40

Ja widziałem ich dwa razy na żywo i mi się podobało tak więc na płytke czekam, choć nie ukrywam, że bardziej mnie cieszy Skambomambo które także ma się ukazać w JJR.

O skampararas to nie wspominam bo napewno wszyscy czekają na tą płyte z niecierpliwościa, a cały nakład rozejdzie się w przedpremierowej sprzedaży :roll: :wink:
chudy

Postprzez Kryzys N mar 09, 2008 23:43

chudy napisał(a):O skampararas to nie wspominam bo napewno wszyscy czekają na tą płyte z niecierpliwościa, a cały nakład rozejdzie się w przedpremierowej sprzedaży :roll: :wink:

na koncertach już premierowych, na których wszyscy się na pewno tłumnie zjawią.. :wink:

a co do samego JJR - ja osobiście nic do nich nie mam. może ostatnio zawalają z samym ska, ale ile płytek wcześniej wypadło od nich? i, mimo wszystko, te które obecnie wydają też nie są najgorsze, choć różnią się gatunkowo [muzycznie] od tych, które preferuję. ale nie narzekam, nie, nie. : ) poza tym lepiej cieszmy się dobrym albumem, a nie narzekajmy na wydawnictwo!
Jamaican & 2Tone Ska!

Ska! Ska! Ska!
Kryzys

Postprzez _Piecyk_ Pn mar 10, 2008 1:12

moim zdaniem Burning Chords to obiecująca wytwórnia. I nie ma sensu jej porównywać do JJR bo jak wiadomo JJR troszke na rynku juz działa. A ja dziekuje BC za wysyłanie płyt do UWM FM dzieku temu promuje te zespoły u siebie i taka promocja ma sens. A co niektórzy tego nie rozumieją. Ale to już zakrawa o inny temat.

Dobrze ze JJR znów zaczęlo wydawać SKA czym wiecej płyt na rynku tym lepiej (dobrych płyt)
_Piecyk_

Postprzez Jarząbek Pn mar 10, 2008 14:15

Mustafa Jihad napisał(a):szkoda że w jimmy dżezie :?

My jakoś nie żałujemy wydania u Dzidka :)

Coś konkretniejszego będzie na dniach 8)
Obrazek
Jarząbek

Postprzez Rude Pn mar 10, 2008 14:58

Przynajmniej bedziecie mieli bardzo dobra dystrybucje i pomoc kiedy bedzie potrzebna
Let's go crazy
Rude

Postprzez Ingiel Pn mar 10, 2008 15:03

Rude napisał(a):Przynajmniej bedziecie mieli bardzo dobra dystrybucje i pomoc kiedy bedzie potrzebna

moglbys rozwinac?
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Rude Pn mar 10, 2008 15:15

A po co? Zespol sam sie przekona czy wydawca ktorego wybrali bedzie im pomagal w rozwoju czy ograniczy sie do wypuszczenia plyty
Let's go crazy
Rude

Postprzez Ingiel Pn mar 10, 2008 16:06

bo rzuciles publicznie sloganem i chcialbym sie dowiedziec co sie pod nim kryje
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Rude Pn mar 10, 2008 17:34

Obawiam sie ze starasz sie tropic jakies podteksty ktorych tu najzwyczajniej nie ma.
Let's go crazy
Rude

Następna strona

Powrót do Albumy polskie