Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

ANSWER

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

ANSWER

Postprzez rutek Cz kwi 14, 2005 11:48

My tu gadu gadu a tu powstaje zasadnicze żeby nie powiedzieć gardłowe pytanie, a mianowicie skąd wyssać nowe TSPO "ANSWER". Zęby mam wyostrzone recenzją zamieszczoną w S.C. a płytki nigdzie namierzyć nimogię.

p.s. z góry dziękiuję za rady polegające na wysłaniu mnie do sklepu - nie da rady na oryginał mnie nie stać (niestety)

p.s. do p.s a może ktoś wie skąd zassać Kingston Kitchen ???!!!!!
rutek

Postprzez hheell Cz kwi 14, 2005 12:00

Może będę uznany za wulgarnego i chama i może ktoś się zlituje i usunie ten post, ale wali mnie to bo mnie w pracy wkurwili i się muszę wyżyć.

Więc pozwól drogi Rutku, że zacytuję fragment jednego z moich ulubionych dowcipów:

"Na górze róże, na dole fiołki, ssij pałę..."
miau

Obrazek
hheell

Postprzez rutek Cz kwi 14, 2005 12:14

hheell napisał(a):Może będę uznany za wulgarnego i chama i może ktoś się zlituje i usunie ten post, ale wali mnie to bo mnie w pracy wkurwili i się muszę wyżyć.

Więc pozwól drogi Rutku, że zacytuję fragment jednego z moich ulubionych dowcipów:

"Na górze róże, na dole fiołki, ssij pałę..."

jeśli jesteś chłopcem rozciągniętym pociągnij sam swojego ptasia (jeśli go zdołasz odnaleźć) myślę że to cię odpręzy po stresach związanych z pracą zawodową "wulgarny chamie". a jeżeli szef znowusz każe ci rozrzucać gnój za siebie i za bronka powiedz mu że pierdolisz i przenosisz się na chlewnię
rutek

Postprzez hheell Cz kwi 14, 2005 13:45

Oki chłopcze, wyluzuj.

Powiem to teraz miło i bez wulgaryzmów, jak chcesz jakąś płytę to na nią zarób, a nie pytaj gdzie można ją ukraść.

Ja nie mam samochodu, ale to nie znaczy, że powinienem go ukraść.
miau

Obrazek
hheell

Postprzez GAŁA Cz kwi 14, 2005 23:01

ej, kurwa bez takich jazd :? , ktoś ma jakiś problem to na priva
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez Steadfast Cz kwi 14, 2005 23:04

ja proponuje: Gadu-Gadu

bardzo fajny program dla tych co nie znają :lol:
Steadfast

Postprzez rutek Pt kwi 15, 2005 7:23

hheell napisał(a):Oki chłopcze, wyluzuj.

Powiem to teraz miło i bez wulgaryzmów, jak chcesz jakąś płytę to na nią zarób, a nie pytaj gdzie można ją ukraść.

ja również definitywnie kończšc ten wštek odpowiem że z treœci twych postów wynika że prócz samochodu nie masz również mózgu i też go nie ukradniesz
rutek

Postprzez wirus Pt kwi 15, 2005 7:35

rutek napisał(a):
hheell napisał(a):Oki chłopcze, wyluzuj.

ja również definitywnie kończšc ten wštek odpowiem że z tre�ci twych postów wynika że prócz samochodu nie masz również mózgu i też go nie ukradniesz

hmm.. po czym wnosisz ??? ej wiem że się wcinam troche pomiędzy, ale szarpnąłeś temat drażliwy i dla mnie.... hell - big up.
2000 tons of TNT !!!

Obrazek
wirus

Postprzez Wrzosek Pt kwi 15, 2005 10:24

hheell napisał(a):Może będę uznany za wulgarnego i chama i może ktoś się zlituje i usunie ten post, ale wali mnie to bo mnie w pracy wkurwili i się muszę wyżyć.

Nie ma sie co ekscytowac hheell... Musimy sie chyba zaczac oswajac z mysla, ze jestesmy ostatnimi praworzadnymi kowbojami, a dookola jak okiem siegnac sami zlodzieje ;)

Zdrowka zycze
Obrazek
Wrzosek

Postprzez Ingiel Pt kwi 15, 2005 11:25

Wrzosek napisał(a):Nie ma sie co ekscytowac hheell... Musimy sie chyba zaczac oswajac z mysla, ze jestesmy ostatnimi praworzadnymi kowbojami, a dookola jak okiem siegnac sami zlodzieje ;)

Zdrowka zycze

pomnik sobie postawcie ;)
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Wrzosek Pt kwi 15, 2005 11:55

Ingiel napisał(a):
Wrzosek napisał(a):Nie ma sie co ekscytowac hheell... Musimy sie chyba zaczac oswajac z mysla, ze jestesmy ostatnimi praworzadnymi kowbojami, a dookola jak okiem siegnac sami zlodzieje ;)

Zdrowka zycze

pomnik sobie postawcie ;)

Nie omieszkamy, a wy skladajcie na naszych oltarzach w ofierze pirackie plyty z empetrojkami.

Zdrowka zycze
Obrazek
Wrzosek

Postprzez Skavoovee Pt kwi 15, 2005 14:51

Wrzosek napisał(a):

Nie ma sie co ekscytowac hheell... Musimy sie chyba zaczac oswajac z mysla, ze jestesmy ostatnimi praworzadnymi kowbojami

No wiec ja tez :wink:

wirus napisał(a):
hmm...ej wiem że się wcinam troche pomiędzy, ale szarpnąłeś temat drażliwy i dla mnie.... hell - big up.

No wiec i ja sie wetne bo to i temat drazliwy tez dla mnie .... big up hheell, pozdro wirus
I've got a loaded 45 with Reggae music!

Obrazek
Skavoovee

Postprzez Jacko Pt kwi 15, 2005 22:20

Też się wetnę w temat. Nie popieram ściągania muzyki z netu ze względów moralnych (nie fair wobec wykonawców, którzy dają tyle radości ze swojej pracy, za którą należą im się pieniądze), ale!!!

Dostępność płyt ska w Polsce jest znikoma. Nie da się iść do sklepu i kupić tego na co ma się ochotę, bo po prostu nie ma, a sprzedawca nawet o większości wykonawców nie słyszał! :? A nawet jak coś już w tym sklepie leży na półce to i tak nikogo na to nie stać (dlatego ciągle leży) :evil: Błędne koło!!! W ten sposób moralnie niskazitelni :wink: są skazani na poppapkę, która jest ogólnie dostępna i często niedroga. Bardzo to frustrujące dla mnie, na ogół nie było mnie stać na cd więc mam pokaźną koekcję kaset, teraz nie ma ich i nie ma dostępnej cenowo muzyki, pozostaje kradzież z netu... :(
Gdzie jest linia K?

Co na Grochów tak pięknie szła!
Jacko

Postprzez Wrzosek Pt kwi 15, 2005 22:51

Jacko napisał(a):Też się wetnę w temat. Nie popieram ściągania muzyki z netu ze względów moralnych (nie fair wobec wykonawców, którzy dają tyle radości ze swojej pracy, za którą należą im się pieniądze), ale!!!

Dostępność płyt ska w Polsce jest znikoma. Nie da się iść do sklepu i kupić tego na co ma się ochotę, bo po prostu nie ma, a sprzedawca nawet o większości wykonawców nie słyszał! :? A nawet jak coś już w tym sklepie leży na półce to i tak nikogo na to nie stać (dlatego ciągle leży) :evil: Błędne koło!!! W ten sposób moralnie niskazitelni :wink: są skazani na poppapkę, która jest ogólnie dostępna i często niedroga. Bardzo to frustrujące dla mnie, na ogół nie było mnie stać na cd więc mam pokaźną koekcję kaset, teraz nie ma ich i nie ma dostępnej cenowo muzyki, pozostaje kradzież z netu... :(

Pardon dobry czlowieku, ze tym razem znow sie wetne, ale takie gadanie to bylo dobre, 10 lato temu, kiedy w sklepach rzeczywiscie niczego nie bylo, a ludzie nie mieli mozliwosci sciagania plyt z calego swiata przez internet. W tej chwili w byle Media Markcie pod kazda litera alfabetu znajdziesz praktycznie jakas plyte ska... i to bardzo czesto przeceniona. Specials (dwie pierwsze plyty z teledyskami za 45 zl), Skaos, Busters, Madness, Ruder Than You, Selecter, Dessmond Dekker, a do tego kupa skladanek, to tylko niektore z plyt w klimacie, ktore mozesz nabys droga kupna chocby w MM na Okeciu. Z tego co wiem to w innych Warszawskich MM wybor jest wiekszy, nie mowiac o Empikach (gdzie bardzo czesto za nieiwelkie pieniadze mozna dostac skladaki z Trojana) i Trafficu. Oczywiscie nie mowie, ze mozna tam dostac WSZYSTKO (no bo niby gdzie mozna?), ale jezeli wezmiemy pod uwage, ze jest jeszcze mozliwosc zamawiania plyt przez internet to w zasadzie mozna zgromadzic wszystko co sie chce. Dlatego tez uwazam, ze tlumaczenie, kradziezy tym, ze "trudno dostac plyty", to jedna wielka bzdura, bo oznacza, ze ktos kto opowiada takie glupoty ma za ciezka dupe zeby wstac sprzed monitora i isc do najblizszego sklepu z plytami i nawet nie ma pojecia co tam jest.

Zdrowka zycze
Obrazek
Wrzosek

Postprzez Skavoovee Pt kwi 15, 2005 22:54

Jak sie chce to sie znajdzie, jest przeciez troche tych wytworni i dystrybucji w internecie - nie tylko zagranicznych ale przeciez i w Pl tym sie zajmuja. Jak masz checi to napewno cos znajdziesz latwiej i taniej niz Ci sie wydaje. Czy ta jak mowisz "poppapka" jest tansza niz "nasza" muzyka? Nie wydaje mi sie....
I've got a loaded 45 with Reggae music!

Obrazek
Skavoovee

Następna strona

Powrót do Albumy zagraniczne