Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
EEEE dziewczyny i chlopaki!!!
EEEE dziewczyny i chlopaki!!!Sluchajcie tego!!
Toots And The Maytals wydali w tym miechu nowy album. Dziwne co??!!?? Ile on ma lat??:):):):):) Zaprosil rozniastych gosci i nagrali na nowo stare kawalki (tu linka -> http://www.tootsandthemaytals.com/toots/v2/index.html ) Osobiscie chcialbym posluchac w calosci Monkey Mana z No Doubt ! A i jeszcze z poletka nowosci: Dr. Ring-Ding atakuje Jamajke!!! Na dniach (a moze juz juz) wydaje album dancehall na malej wyspie. Pomaga mu ponoc Sizzla!! ALE JAJA To moj pierwszy post ho ho ho fiu fiu fiu panie kochany...
hmmm, i'll never grow old z tegoz albuma jest piekne, piękkkkkkne. PIĘKNE
"radio is for housewives"-i'm none..
Re: EEEE dziewczyny i chlopaki!!!
ty ziom ja juz dawno mam jego 7 demke Dr RD doctors darling and Sizzla pure love wiec nie wiem czy taka rewelacja ze ci kolesie razem zapodaja! a to ze Dr. jest zajebisty to nie trzeba mowic a projekty ska to juz mial a o jego zajebistosi to sie we wrzresniu przekonamy pozdro dla Krakowa i dolnego Slaska sorry za wsystkie bledy ale jak to pisalem bylem najebany bo dancehall w miescie byl! Jaman! jaga jaga!
Na ten album Toots'a to mam niesamowitą chęć. Mam nadzieję, żę niebawem go dorwę.
A Ring Ding...niech tworzy,niech tworzy. Narazie jego dancehallowe poczynania słyszałem tylko na '7 więc z chęcią zapoznam się i z 'większą' płytą:) Hmm, Sizzla mu pomaga...i to jest ciekawe dla mnie. Dla kogo to ma być koło ratunkowe (?) dla Dr.Ring Dinga, który w/g mnie sobie nieźle radzi, czy dla Sizzli, który nagrywa w chuj płyt w tym 90% słabych. No i jeszcze jedno. Mam wrażenie, że do Sizzli można przykleić przysłowie 'tonący brzytwy się chwyta', bo zaczyna grać z 'białasami', na których do niedawna ostro jechał. A tu proszę teraz i Ring Ding i Gentleman... A może Sizzla zmądrzał?Dobrze by było:) A ska projekt Doktorka, jak tylko powstanie, łyknę bez zastanowienia
Masz racje jesli chodzi o Sizzle
Ale on chyba swoja popularnosc w duzym stopniu zbudowal na rozglosie i dymach w klubach. I te jego 500 albumow na minute tez niczego dobrego mu nie przyniosly. Ludziska po 30ktoryms CD sie pokapowali ze im kupe wciska:):):):) Ja osobiscie sluchalem Rastafari Teach I Everything i takie to bylo sobie pokrzykiwanie. Zauwaz, ze Buju Banton tez sposcil na przelomie lat z tonu. Dla przykladu ostatni (chyba) Friends For Life. Najpierw wykosic wszystkich pedziow, a teraz Pro-Life itp itd. Nie wydaje mnie sie, ze to taka wielka przemiana nastapila u tych tuzow i zmadrzenie (jak piszesz) ich dosieglo (a moze nawet dosiegnelo:)). To chyba zwykly marketing.... (obym sie mylil) Juz bardziej szczery w swojej postawie jest wg mnie Tony Rebel No, ale wspolpraca z ultrapopularnym na Jamajce Sizzla to moze byc duza szansa dla Ring Dinga. A'propos Gentlemana i wspolpracy z innymi muzykami, to nie wiem jak podobal sie Wam kawalek Zoe + Ky-Mani Marley "Could It Be You" Dla mnie killer zeszlego lata
Re: EEEE dziewczyny i chlopaki!!!skąd informacja o kooperacji sizzli i doktora? dla mnie to jakis wał - nie wierze. miał sizzla zrobic featuring innemu niemcowi - nie zrobil, on nie lubi białasów8) a doktor ma przejebane na wyspie za numer na elemental riddim, gdzie wykazal brak zrozumienia dla homofobiczny wkretow jamoli, jest na indexie
i tak pewnym sukcesem bylo to, ze wyszedl na jamajskim wydaniu doctors darling... jednak fakt, ze jest na tej samej 7'' co kalonji o niczym nie swiadczy, artysci nie dobieraja sie w pary, wg. sympatii na singlach, robi to producent. moze wrzucili kontrowersyjnego dla jamajczykow doktora na singla sizzli, bo zwiekszaja tym samym jego szanse na zakup.
właśnie, właśnie, pewnie niedługo coś powstanie od grudnia doktor koncertuje ze swym nowym ska bandem - kingston kitchen 809
Re: EEEE dziewczyny i chlopaki!!!
KINGSTON KITCHEN 809 international Ska-Vaganza featuring Dr. Ring-Ding and the RSJ Foundation aaaaa! pozdr Ingiel
No właśnie promotorzy. Ale czy są w tym kraju jacyś? Chyba nie pozostaje nic innego jak liczyć na Czechów.
Jasne... polecam przyjdzie moze ze 100 osob i napewno sie wszystko zwroci
"If you're arrogant, tough,
smart and clean looking you got to be a Mod then !" http://www.polishmods.prv.pl ![]()
kiedy byla trasa gentlemana to ja bylem raczej wylaczony psychicznie z tego swiata... nawet malo pamietam, ale z tego co kojarze, to byly dwie biby, jedna w wa-wie druga w poznaniu, tak? któras musiala sie udać, bo choc dj leo po imprezie pisal na deplu, ze jamdance promotion musi liczyc straty to potem wspominal cos o rozmowie z menagerem gentlemana, pytal w zwiazku z nia, czy bylibysmy chetni na wlaczenie polski do trasy koncertowej promujacej album, ktory byl wtedy w trakcie produkcji... no mozna oczywiscie zaznaczyc, ze jednak polski na trasie promujacej confidence nie bylo co do dr. ring dinga, tylko raczej w ragga dancehallowej odslonie to słyszałem o powazanych rozmowach w sprawie koncertu jego w polszcze juz rok temu... moze jestem naiwnym, niepoprawnym optymista, ale wierze, że jest to nadal mozliwe. tylko czy np. polski skamaniacy wybrali by sie na big mana z jakimis riddim bandem bez deciakow? pozdrawiam kujawa ps. dostałes flicku mojego priva? Bóg w świętym czyni sam wszystko, co czyni święty:
śpi, kroczy, je i pije, i wciąż jest uśmiechnięty. Angelus Silesius
Rok temu miał być koncert doktora w Opolu, ale chyba kolo się rozchorował, czy coś podobnego bo występ w Pradze i Opolu został odwołany.
Ja na przykład na doktorze w wydaniu ragga itp. bym się nie pojawił. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
no w opolu mialbyc wlasnie z riddim bandem, na pewno bez deciakow, raczej ragga dhl niz ska, ale pamietam jakies teksty o graniu m.in. klasycznych jamajskich rytmow... moglo by byc ciekawie no, ale twoja odpowiedzia nie jestem zaskoczny pewnie na doktora z kingston kitchen tez wiekszosc ragga maniakow by nie przyszla ja i tak, bede namawial znajomych promotorow tylko akurat forum sound crazy nie bedzie zbyt dobrym przykladem na to, ze doktor nie zaleznie co wykonujacy sciagnie tlumy... Bóg w świętym czyni sam wszystko, co czyni święty:
śpi, kroczy, je i pije, i wciąż jest uśmiechnięty. Angelus Silesius