Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

EEEE dziewczyny i chlopaki!!!

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

EEEE dziewczyny i chlopaki!!!

Postprzez elmo N cze 20, 2004 22:07

Sluchajcie tego!!

Toots And The Maytals wydali w tym miechu nowy album. Dziwne co??!!?? Ile on ma lat??:):):):):) Zaprosil rozniastych gosci i nagrali na nowo stare kawalki (tu linka -> http://www.tootsandthemaytals.com/toots/v2/index.html ) Osobiscie chcialbym posluchac w calosci Monkey Mana z No Doubt ! :)

A i jeszcze z poletka nowosci: Dr. Ring-Ding atakuje Jamajke!!! Na dniach (a moze juz juz) wydaje album dancehall na malej wyspie. Pomaga mu ponoc Sizzla!! :shock: Niezle co!!??!! Slyszalem dancehall doktorka ostatnio na koncercie na Christianii w Kopenhadze i musze przyznac, ze ten koles na prawde wyprawia niezle cyrki swoim wokalem. Pogawedzilem sobie z kolesiem (dziewczyny on wcale nie jest taki Big Man ;) w rzeczywistosci) i dowiedzilalem sie, ze planuje jakis projekt trad ska. Trzymam kciuki i czekam!

ALE JAJA To moj pierwszy post ho ho ho fiu fiu fiu panie kochany...
elmo

Postprzez lukas N cze 20, 2004 23:46

No Monkey Man z No Doubt git jest, ale ja wogóle mam słabośc do No Doubt...
i've got erection
lukas

Postprzez steady_girl Pn cze 21, 2004 0:05

hmmm, i'll never grow old z tegoz albuma jest piekne, piękkkkkkne. PIĘKNE :!:
"radio is for housewives"-i'm none..
steady_girl

Re: EEEE dziewczyny i chlopaki!!!

Postprzez skavliks Pn cze 21, 2004 0:17

elmo napisał(a):Sluchajcie tego!!

Toots And The Maytals wydali w tym miechu nowy album. Dziwne co??!!?? Ile on ma lat??:):):):):) Zaprosil rozniastych gosci i nagrali na nowo stare kawalki (tu linka -> http://www.tootsandthemaytals.com/toots/v2/index.html ) Osobiscie chcialbym posluchac w calosci Monkey Mana z No Doubt ! :)

A i jeszcze z poletka nowosci: Dr. Ring-Ding atakuje Jamajke!!! Na dniach (a moze juz juz) wydaje album dancehall na malej wyspie. Pomaga mu ponoc Sizzla!! :shock: Niezle co!!??!! Slyszalem dancehall doktorka ostatnio na koncercie na Christianii w Kopenhadze i musze przyznac, ze ten koles na prawde wyprawia niezle cyrki swoim wokalem. Pogawedzilem sobie z kolesiem (dziewczyny on wcale nie jest taki Big Man ;) w rzeczywistosci) i dowiedzilalem sie, ze planuje jakis projekt trad ska. Trzymam kciuki i czekam!

ALE JAJA To moj pierwszy post ho ho ho fiu fiu fiu panie kochany...

ty ziom ja juz dawno mam jego 7 demke Dr RD doctors darling and Sizzla pure love wiec nie wiem czy taka rewelacja ze ci kolesie razem zapodaja! a to ze Dr. jest zajebisty to nie trzeba mowic a projekty ska to juz mial a o jego zajebistosi to sie we wrzresniu przekonamy pozdro dla Krakowa i dolnego Slaska sorry za wsystkie bledy ale jak to pisalem bylem najebany bo dancehall w miescie byl! Jaman! jaga jaga!
skavliks

Postprzez Ayax Pn cze 21, 2004 1:04

Na ten album Toots'a to mam niesamowitą chęć. Mam nadzieję, żę niebawem go dorwę.

A Ring Ding...niech tworzy,niech tworzy.

Narazie jego dancehallowe poczynania słyszałem tylko na '7 więc z chęcią zapoznam się i z 'większą' płytą:) Hmm, Sizzla mu pomaga...i to jest ciekawe dla mnie. Dla kogo to ma być koło ratunkowe (?) dla Dr.Ring Dinga, który w/g mnie sobie nieźle radzi, czy dla Sizzli, który nagrywa w chuj płyt w tym 90% słabych. No i jeszcze jedno. Mam wrażenie, że do Sizzli można przykleić przysłowie 'tonący brzytwy się chwyta', bo zaczyna grać z 'białasami', na których do niedawna ostro jechał. A tu proszę teraz i Ring Ding i Gentleman... A może Sizzla zmądrzał?Dobrze by było:)

A ska projekt Doktorka, jak tylko powstanie, łyknę bez zastanowienia :twisted:
Ayax

Postprzez elmo Pn cze 21, 2004 16:52

Masz racje jesli chodzi o Sizzle :) Zawsze taki fika-raka a teraz co??!!??

Ale on chyba swoja popularnosc w duzym stopniu zbudowal na rozglosie i dymach w klubach. I te jego 500 albumow na minute tez niczego dobrego mu nie przyniosly. Ludziska po 30ktoryms CD sie pokapowali ze im kupe wciska:):):):) Ja osobiscie sluchalem Rastafari Teach I Everything i takie to bylo sobie pokrzykiwanie. Zauwaz, ze Buju Banton tez sposcil na przelomie lat z tonu. Dla przykladu ostatni (chyba) Friends For Life. Najpierw wykosic wszystkich pedziow, a teraz Pro-Life itp itd. Nie wydaje mnie sie, ze to taka wielka przemiana nastapila u tych tuzow i zmadrzenie (jak piszesz) ich dosieglo (a moze nawet dosiegnelo:)). To chyba zwykly marketing.... (obym sie mylil)

Juz bardziej szczery w swojej postawie jest wg mnie Tony Rebel

No, ale wspolpraca z ultrapopularnym na Jamajce Sizzla to moze byc duza szansa dla Ring Dinga.

A'propos Gentlemana i wspolpracy z innymi muzykami, to nie wiem jak podobal sie Wam kawalek Zoe + Ky-Mani Marley "Could It Be You" Dla mnie killer zeszlego lata :):):):):) a w teledysku pojawia sie Gentleman...
elmo

Postprzez soundinista Pt sty 21, 2005 19:19

skąd informacja o kooperacji sizzli i doktora? dla mnie to jakis wał - nie wierze. miał sizzla zrobic featuring innemu niemcowi - nie zrobil, on nie lubi białasów8) a doktor ma przejebane na wyspie za numer na elemental riddim, gdzie wykazal brak zrozumienia dla homofobiczny wkretow jamoli, jest na indexie :D

i tak pewnym sukcesem bylo to, ze wyszedl na jamajskim wydaniu doctors darling... jednak fakt, ze jest na tej samej 7'' co kalonji o niczym nie swiadczy, artysci nie dobieraja sie w pary, wg. sympatii na singlach, robi to producent. moze wrzucili kontrowersyjnego dla jamajczykow doktora na singla sizzli, bo zwiekszaja tym samym jego szanse na zakup.

Ayax napisał(a):A ska projekt Doktorka, jak tylko powstanie, łyknę bez zastanowienia :twisted:

właśnie, właśnie, pewnie niedługo coś powstanie od grudnia doktor koncertuje ze swym nowym ska bandem - kingston kitchen 809 :twisted:
soundinista

Postprzez Ingiel Pt sty 21, 2005 20:04

soundinista napisał(a):właśnie, właśnie, pewnie niedługo coś powstanie od grudnia doktor koncertuje ze swym nowym ska bandem - kingston kitchen 809 :twisted:

KINGSTON KITCHEN 809

international Ska-Vaganza featuring Dr. Ring-Ding and the RSJ Foundation

aaaaa!
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez jareg Pt sty 21, 2005 20:09

Wanna have KK809 around the corner? Contact your local club or promotor to stimulate shows in your area.

No właśnie promotorzy. Ale czy są w tym kraju jacyś? Chyba nie pozostaje nic innego jak liczyć na Czechów.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez soundinista Pt sty 21, 2005 21:13

jareg napisał(a): Chyba nie pozostaje nic innego jak liczyć na Czechów.

zebys sie nie zdziwil :twisted: :twisted: :twisted:
soundinista

Postprzez Flick N sty 23, 2005 18:08

Jasne... polecam przyjdzie moze ze 100 osob i napewno sie wszystko zwroci :lol: jak z Gentlemanem w stodole po ktorego koncercie chlopaki byli cos miedzy 7 - 12 tysi w plecy ;)
"If you're arrogant, tough,

smart and clean looking

you got to be a Mod then !"

http://www.polishmods.prv.pl

Obrazek
Flick

Postprzez soundinista N sty 23, 2005 19:33

Flick napisał(a):Jasne... polecam przyjdzie moze ze 100 osob i napewno sie wszystko zwroci :lol: jak z Gentlemanem w stodole po ktorego koncercie chlopaki byli cos miedzy 7 - 12 tysi w plecy ;)

kiedy byla trasa gentlemana to ja bylem raczej wylaczony psychicznie z tego swiata... nawet malo pamietam, ale z tego co kojarze, to byly dwie biby, jedna w wa-wie druga w poznaniu, tak? któras musiala sie udać, bo choc dj leo po imprezie pisal na deplu, ze jamdance promotion musi liczyc straty to potem wspominal cos o rozmowie z menagerem gentlemana, pytal w zwiazku z nia, czy bylibysmy chetni na wlaczenie polski do trasy koncertowej promujacej album, ktory byl wtedy w trakcie produkcji... no mozna oczywiscie zaznaczyc, ze jednak polski na trasie promujacej confidence nie bylo :roll: a leo mogl o to pytac, aby sobie poprawic humor i zobaczyc jak bardzo ludziom sie podobalo :roll: ale sytuacja z polskimi organizatorami mnie baaardzo zadziwia. większosc imprez konczy sie fiaskiem finansowym a ciagle ci goscie walcza, sciagaja kolejnych zawodnikow. szacunek dla nich, big up! 8) przyklad - mariusz aka obora records wtopil na koncercie luciano, mowil, ze nic juz nie organizuje, bo miłosnicy jamajszczyzny w polsce maja to w dupie, a on sam moze sobie zobaczyc wszystkich artystow, jakich moglby sciagnac i wiecej na zachodnioeuropejskich festiwalach, trasach koncertowych <w sumie prawda, miał powod do złosci> a jednak teraz w lutym organizuje koncert freddy'ego mcgregora, jakby nie patrzec I-liga, piekny głos, jak ktos tylko ma czas tego 5 lutego to niech wbija do poznania.

co do dr. ring dinga, tylko raczej w ragga dancehallowej odslonie to słyszałem o powazanych rozmowach w sprawie koncertu jego w polszcze juz rok temu... moze jestem naiwnym, niepoprawnym optymista, ale wierze, że jest to nadal mozliwe. tylko czy np. polski skamaniacy wybrali by sie na big mana z jakimis riddim bandem bez deciakow? :roll: :roll: :roll:

pozdrawiam

kujawa

ps. dostałes flicku mojego priva? :!: :!: :!:
Bóg w świętym czyni sam wszystko, co czyni święty:

śpi, kroczy, je i pije, i wciąż jest uśmiechnięty. Angelus Silesius
soundinista

Postprzez STĘPEL N sty 23, 2005 20:26

Rok temu miał być koncert doktora w Opolu, ale chyba kolo się rozchorował, czy coś podobnego bo występ w Pradze i Opolu został odwołany.

Ja na przykład na doktorze w wydaniu ragga itp. bym się nie pojawił.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez soundinista N sty 23, 2005 21:18

STĘPEL napisał(a):Ja na przykład na doktorze w wydaniu ragga itp. bym się nie pojawił.

no w opolu mialbyc wlasnie z riddim bandem, na pewno bez deciakow, raczej ragga dhl niz ska, ale pamietam jakies teksty o graniu m.in. klasycznych jamajskich rytmow... moglo by byc ciekawie :roll:

no, ale twoja odpowiedzia nie jestem zaskoczny :roll:

pewnie na doktora z kingston kitchen tez wiekszosc ragga maniakow by nie przyszla :roll:

:roll:

ja i tak, bede namawial znajomych promotorow :twisted:

tylko akurat forum sound crazy nie bedzie zbyt dobrym przykladem na to, ze doktor nie zaleznie co wykonujacy sciagnie tlumy... :roll:
Bóg w świętym czyni sam wszystko, co czyni święty:

śpi, kroczy, je i pije, i wciąż jest uśmiechnięty. Angelus Silesius
soundinista

Postprzez jareg Pn sty 24, 2005 7:09

A ja na Doktorka bym się wybrał, niezależnie, ska czy ragga.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Następna strona

Powrót do Albumy zagraniczne