Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich 2012-05-19, Warszawa

W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej »

Motown flies to Jamaica

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Motown flies to Jamaica

Postprzez Harry Lonsdale Wt lip 08, 2008 0:37

Obrazek

http://www.rushhour.nl/store_detailed.php?item=45533

Fajna płytka. Dziś sobie odsłuchałem winyla i gdyby nie to, że w kieszeniach znalazłem tylko stare bilety napewno bym zakupił. Przeczytajcie opis płyty, jest genialny:

During the Cold War, Jamaican Airlines organized top-secret flights between Detroit and Jamaica. These were supposed to help develop cultural exchanges between artists. 9 tunes, taken from sessions are now available on vinyl. Includes Jamaican versions of Motown hits from Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie, The Isley Brothers etc..!!
Harry Lonsdale

Re: Motown flies to Jamaica

Postprzez hrjakub Wt lip 08, 2008 14:43

Harry Lonsdale napisał(a):Obrazek

http://www.rushhour.nl/store_detailed.php?item=45533

Fajna płytka. Dziś sobie odsłuchałem winyla i gdyby nie to, że w kieszeniach znalazłem tylko stare bilety napewno bym zakupił. Przeczytajcie opis płyty, jest genialny:

During the Cold War, Jamaican Airlines organized top-secret flights between Detroit and Jamaica. These were supposed to help develop cultural exchanges between artists. 9 tunes, taken from sessions are now available on vinyl. Includes Jamaican versions of Motown hits from Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie, The Isley Brothers etc..!!

Notka na kilometr pachnie legendą stworzoną na potrzeby promocji, ale - jak było w jednym filmie - 'kiedy mam do wyboru prawdę i legendę, wybieram legendę' :)
hrjakub

Powrót do Albumy zagraniczne