Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich
2012-05-19, Warszawa
W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej » |
![]() |
Nowy album New York Ska Jazz - Step Forward
Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardJak na razie kilka razy płytka polatała u mnie w cd. i od razu mogę powiedzieć ze ma fajny klimat. jednak jeszcze nie znalazłem chwilki, zęby się wgłębić w cala. jak dokładnie przesłucham zdam relacje, ale już to co mimowolnie wpadło w moje ucho daje duży plus dla kapeli. świetny ska-jazzik.
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardPo kilkunastokrotnym przesłuchaniu mogę stwierdzić, że album jest zajebisty
![]()
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step Forward
no wg mnie to jednak jest step backward. selekcja numerow nie jest najlepsza. ale ja tej plyty jeszcze nie kupilem, wiec moge sie mylic. Ska`d 4 life !
"Bo mylisz sie, wiesz ze mylisz sie" ale o gustach sie nie rozmawia ostatnio malo czasu mam na sluchanie nowych albumow, starych z reszta tez. ale plytka lezy juz w Madness. wiec trzeba bedzie ja wlaczyc, odciac sie od znajomych i przesluchac spokojnie przy piwku (nie jednym)
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardPłyta trzyma odpowiedni poziom, zajebiście się tego słucha.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardPłyta jak najbardziej trzyma poziom w swoim klimacie. Przyjemnie sie przez nią płynie.
Chociaż ja wolę wcześniejsze np. "Low Blow" z 1996 chyba, czy np. "Get This" - może nieco bardziej surowe granie. Nowa płyta jak dla mnie to bardziej jazz-ska niż odwrotnie i nie jest to płyta, na którą zawsze ma się ochotę ale to poprostu taka kapelka. Szacunek dla Nich i na pewno zero krytycznych słów z mojej strony.
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardNYSJE prezentuje taki poziom ze nie moze nagrac slabego albumu ALE w porownaniu z wczesniejszymi ich dokonaniami to "Step forward" jest przecietne. Co to w ogole za pomysl z tym wokalista? Gosc ma tak nijaki wokal ze tylko psuje efekt. Bez szalu, ale od czasu do czasu posluchac mozna. Mam nadzieje ze sie wezma w garsc.
Let's go crazy
I o to chodzi, o to chodzi. Jak swego czasu stwierdził w jednym z wywiadów Lloyd Brevett: "Ja nie gram żadnego ska czy reggae. Ja gram jazz". No.
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step ForwardPłyta bardzo dobra, ale jeszcze się chyba w niej nie zakochałem jak w Minor Mods, choć to kwestia czasu.
czyli nuda:) Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Nudny to jest Aggrolites. W każdym kawałku takie samo umpa umpa. A jazz to zawsze jazz
Re: Nowy album New York Ska Jazz - Step Forwardeee tam, fanem jazzu nigdy nie byłem podobnie jak tych nowych skajazzowych wynalazków. nie ma to jak stare dobre umpa umpa. dla jednych nudne dla drugich proste i łatwe w odbiorze. od jazzu masz nie odwracalne zmiany w mózgu, naukowcy dawno udowodnili;)
Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Jarecki nieodwracalne zmiany w mózgu ma od czegoś innego ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
On juz jest odwrócony i przekręcony do końca