Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
SLACKERS- nowa płytka
SLACKERS- nowa płytkaNowa płyta doskonale znanej wszystkim fanom SKA grupy SLACKERS ma tytuł International War Criminal. Płyta ta to mcd zawiarająca 5 nowych nagran. Wydawcą jej jest Thought Squad Records.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
I to jest bardzo dobra wiadomość!!!!
Tylko, że nie wiem jak tekstowo, ale z tego co zdąrzyłem przeczytać, to koledzy obrali modny teraz kierunek w Stanach (epitaph i fat wreck), czyli krytyka wojny w Iraku. Może się mylę, bo z anglika za dobry nie byłem, ale już sama okładka o tym świadczy. Co by nie gadać, zespół pierwsza klasa! Tyle
ja tam jesli chodzi o juz zrealizowany material to wyczytalem tylko
ze plytka na zywo w Kulturfabrik w Luxemburgu nagrana podczas ostatniej trasy jest do zamowienia pod adresem www.kulturfabrik.lu a te 5 nowych kawałków to dopiero niestety 'coming soon' jak narazie. pewnie dlugo to juz nie potrwa - ma byc ponoc jeszcze w lecie.a tytul "International War Criminal" faktycznie wskazuje na to, co kremol piszesz. no nie wiem... posluchamy zobaczymy. moze chlopaki potrzebuja sie po prostu wyzyc politycznie przez chwilke, a pozniej wroca na stare dobre tory. tak czy siak bardzo dobra wiadomość
Nie wiem czy to dobry pomysł..... osobiście nie chciałbym słuchac na koncercie SKA o tym kto ma rację w polityce a kto nie i dlaczego... a zwłaszcza kiedy mówimy o kapeli tej klasy co The Slackers - Oni mają mnie właśnie od tego wszystkiego na kilka godzin oderwać !!!
jasne - można wyrazic swoje zdanie, powiedzieć publice na koncercie "ja myślę tak i tak" ale nagrywać skankową płytę politycznie ukierunkowaną ?? eeeeeeeee......... nie bardzo. od tego żeby walczyć jest punk a nie SKA "... Lazy woman... !!!!"
Właśnie sobie słucham tego materiału. No i co mozna powiedzieć?
Nie ma lipy prosze państwa! Zajebista płytka! Jak zesztą każda tego bandu. Może nie ma tutaj szlagierów na miarę Married Girl czy Have The time, ale całość znakomita. A czy ktos sie orientuje co to za wytwórnia ta Thought Squad Records??? Pierwsze słysze. Strony w sieci też nie moge znaleźć. Wiem yno tela, że nowa solowa płyta Vica Ruggiero, równiez ma u nich wyjść. Z góry dzieki...pozdrawiam.
To pewno jakaś ich własna wytwórnia, tak to już jest że jak sie wyda kilka płyt, ma się ugruntowaną pozycje to zaklada sie własną wytwórnię, bo w sumie poco dzielic sie zyskami ze sprzedaży płyt z innymi ludzmi. A tak wszystko zostaje w rodzinie i've got erection
Ukazała się nowa płyta SLACKERS, tym razem split
SLACKERS / PULLEY - Split (Do-Tell Records). Recenzja ze strony www.skinheads.civ.pl autorstwa Oidna. Split doskonale znanej na scenie SKA grupy Slackers z punk rockowym Pulley to bardzo ciekawe wydawnictwo. Slackers slyszymy tutaj w pieciu kawalkach w tym m.in. w coverze Boba Dylana - I Shall Be Relesead oraz w dubowej wesji utworu znanego juz z ostatniego wydania skladanki Give `em The Boot a takze w jednym utworze odspiewanym w wersji hiszpansko-jezycznej. Natomiast Pulley ktorego ostatnia plyta Matters (recenzowana zreszta) zrobila na mnie bardzo pozytywne wrazenie pokazali sie na tym splicie w bardzo dobrym swietle. Wprawdzie Pulley graja jedynie cztery kawalki z czego az trzy to covery legendy hardcore Minor Threat jednak tymi utworami po raz kolejny udowadniaja ze naleza do grup ktore mozna juz na rowni traktowac z takimi kapelami jak Pennywise czy Bouncing Souls. Oczywiscie czesc punk rockowa tego wydawnictwa tj. Pulley to zdecydowany moj faworyt na tym krazku niemniej plyty jako calosci slucha sie przyjemnie. Dodatkowo smaczku dodaje fakt ze krazek ten ukazal sie w niewielkim nakladzie w malej wytworni. ![]() ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać