Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
The Kluba "s/t"
The Kluba "s/t"Juantxo Skalari ma nowy projekt - tym razem jest to The Kluba reklamowana jako "skabilly revolution". Z tym "billy" bym nie przesadzal, bo kontrabas w skladzie to maja nawet The Skatalites, a momenty w ktorych chodzi jak Brian Setzer przykazal naleza do prawdziwych rzadkosci. Lepiej zatem napisac, ze to ska wymieszane z lekkim rockiem a'la pozne The Clash czy The Argies + mala porcja muzyki ludowej Baskow. Brzmi karkolomnie? Troche tez takie jest...
Mnie plyta spodobala sie bardzo, ale to zapewne dlatego, ze nie rozumiem tekstow. Domyslam sie bowiem co tam Skalari nawymyslal, ale wiedziec tego nie moge (tlumaczenia tekstow sa dosc wybiorcze). Odprezajaca plyta i sympatyczna rzecz, po ktora mozna siegnac dla odmiany, ale raczej swiat w posadach sie nie zatrzesie od grania The Kluba. Wiem, ze rzadka pozycja, ale moze ktos juz mial do czynienia Let's go crazy
Re: The Kluba "s/t"Dla mnie to takie charakterystyczne hiszpańskie coś a'la ska w stylu (niestety!) Skalariaka, który zalatuje momentami tanim festynem