Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

The Kluba "s/t"

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

The Kluba "s/t"

Postprzez Rude Pn lut 01, 2010 12:18

Juantxo Skalari ma nowy projekt - tym razem jest to The Kluba reklamowana jako "skabilly revolution". Z tym "billy" bym nie przesadzal, bo kontrabas w skladzie to maja nawet The Skatalites, a momenty w ktorych chodzi jak Brian Setzer przykazal naleza do prawdziwych rzadkosci. Lepiej zatem napisac, ze to ska wymieszane z lekkim rockiem a'la pozne The Clash czy The Argies + mala porcja muzyki ludowej Baskow. Brzmi karkolomnie? Troche tez takie jest...

Mnie plyta spodobala sie bardzo, ale to zapewne dlatego, ze nie rozumiem tekstow. Domyslam sie bowiem co tam Skalari nawymyslal, ale wiedziec tego nie moge (tlumaczenia tekstow sa dosc wybiorcze). Odprezajaca plyta i sympatyczna rzecz, po ktora mozna siegnac dla odmiany, ale raczej swiat w posadach sie nie zatrzesie od grania The Kluba.

Wiem, ze rzadka pozycja, ale moze ktos juz mial do czynienia :wink:
Let's go crazy
Rude

Re: The Kluba "s/t"

Postprzez yeutez So lut 13, 2010 11:25

Dla mnie to takie charakterystyczne hiszpańskie coś a'la ska w stylu (niestety!) Skalariaka, który zalatuje momentami tanim festynem ;) Ciekawostką są te wymieszane brzmienia - dla mnie nutka rockabilly jest słyszalna i dość charakterystyczna i chyba rzeczywiście to ona sprawia, że płyta całkiem całkiem mi podchodzi. Takie coś innego, warto posłuchać, ale rewelacji - jak napisał Rude - nie ma.
yeutez

Powrót do Albumy zagraniczne