Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich 2012-05-19, Warszawa

W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej »

The Pepper Pots - NOW!

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

The Pepper Pots - NOW!

Postprzez nutka Śr maja 27, 2009 23:41

Zapewne długo nie będę miała tej przyjemności przesłuchać całego materiału...ale jak na razie na myspace są 4 kawałki 8) Jest NASTROJOWO super okładka i zdjęcie promujące ŚWIETNY KLIP, STYLISTYKA WYŚMIENITA ale muzycznie się raczej pozmieniało JEST MIŁO zapewne na tej płycie na próżno jest szukać kawałków w stylu Shake It czy Swingin; Sixties
Image z nowej płyty <3
Jak ktoś będzie zamawiał CD to się piszę na to
Swing Heil!
nutka

Re: The Pepper Pots - NOW!

Postprzez BogusKowalski Cz maja 28, 2009 0:11

dzieki na newsa! :P
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Rude Śr sie 12, 2009 14:13

Mialem okazje slyszec juz plytke i jestem rozczarowany. Nie jestem fanem soulu i znacznie bardziej podobal mi sie wczesniejszy repertuar. Nawet panie wokalistki byly wczesniej ciekawiej wystylizowane :wink:

Jesli ktos lubi amerykanski soul, to zapene mu sie spodoba. Ja nie przepadam, to i nie potrafie docenic zgromadzonego na plycie materialu.
Let's go crazy
Rude

Postprzez Raul Wt wrz 01, 2009 21:35

W przypadku poprzednich albumów już po pierwszym przesłuchaniu mogłem wskazać przynajmniej jeden utwór, który zapadł mi w pamięci (na "Swingin' Sixties" np. "Run Come Celebrate" i "You Don't Know Like I Know", zaś na "Shake It!" - "I Can Feel It"). Tutaj po dwukrotnym przesłuchaniu w głowie nie zostało nic. Aczkolwiek może "Now!" to jeden z tych albumów, które trzeba przesłuchać ileś tam razy, by go docenić.

W tej chwili "Now!" uważam za najsłabszą płytę The Pepper Pots.

PS popieram zdanie Rude o stylizacji wokalistek
Obrazek
Raul

Postprzez jezus Śr wrz 02, 2009 7:39

a u mnie jest wrecz odwrotnie. a w Time to live wrecz sie zakochalem, a jak milo teledysku sie oglada ^^ . Uwazam,ze powinny isc w tym kierunku. Zdecydowanie brakuje bandow z takim podejsciem do soulu. na brak dobrej jamajszczyzny narzekac nie mozna, a girl bandow nawiazujacych do motownowych tradycji brak.
Obrazek
jezus

Postprzez Johnny Fontane Śr wrz 02, 2009 11:36

zgadzam się z przedmówcą. Od siebie dodam tylko że - być może niektórzy się ze mną nie zgodzą - to trochę tak jak z nową płytą Aggrolites: spore odejście od dotychczasowego grania, które nie oznacza że to "nowe" jest słabsze od "starego - wręcz przeciwnie - jest znaczącym progresem (moim zdaniem)
Inna sprawa że bardziej niż wokale ( dość płaskie, nic specjalnego) na uznanie zasługuje cały back band i aranżacje
chcesz podobać się kobietom
twardy dla nich bądź jak beton
zapuść wąsy, z tyłu grzywę
kwiata kup, poczęstuj piwem

http://www.myspace.com/realcoolsound
Johnny Fontane

Postprzez neoswing Cz wrz 03, 2009 9:14

zgadzam się z przedmówcami -płyta super.
neoswing

Postprzez _Piecyk_ Pn wrz 07, 2009 12:22

mi niestety ta płyta się zbyt nie podoba jednak poprzednie dwie płyty powodowały że nawet chciało się oglądać koncerty w wykonaniu The Pepper Pots, a teraz płyta jest i tyle jak dla mnie poszli w stronę soulu a ska jest tam jak na lekarstwo. Nie mniej jednak i tak Panie z The Pepper Pots nadal mi się podobają :D
_Piecyk_

Postprzez Groszek Pn wrz 07, 2009 16:00

Mi płyta weszła zajebiście, prawie co dzień jej słucham. Bardziej soul niż ska, ale taka muza tez jest potrzebna. Chociaż przyznam szczerze, że nie rozróżniam na razie kawałków.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Postprzez Raul N mar 14, 2010 23:23

Zespół The Pepper Pots albumem "Now!" wygrał nagrodę Enderrock w kategorii "Best catalan album in other language". Rozdanie nagród 16 marca w Barcelonie.

Pozostałe kategorie:
http://www.enderrock.cat/detall_noticia ... ticia=3078

__

Od mojego ostatniego wpisu w tym temacie przesłuchałem "Now!" wiele razy i mogę stwierdzić (cytując samego siebie), że to jeden z tych albumów, które trzeba przesłuchać ileś tam razy, by go docenić. W skrócie: cholernie podoba mi się.
Obrazek
Raul

Postprzez BogusKowalski Pt mar 19, 2010 15:04

Gratulacje. a kiedy jakis polski zespol ska na Eurowizje pojedzie? turecka Athena juz tam byla http://www.youtube.com/watch?v=I45Kmnp55HQ
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez chudy Śr kwi 07, 2010 17:22

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę załatwić płytkę The Pepper Pots "Now!" w cenie 55zł + koszty przesyłki :) Proszę śmiało pisać na PW (odpisze dopiero w niedziele bo od jutra jestem na wyjazdach). Mogę też załatwić inne płytki po łykendzie zapodam temat z pełną listą i cenami ;)
chudy

Powrót do Albumy zagraniczne