Noc Muzeów. Upbeat Quartet w Galerii Jabłkowskich 2012-05-19, Warszawa

W Noc Muzeów Galeria Jabłkowskich zaprezentuje wystawę „Fotomiastikon – najlepsze z najlepszych 2011” zbierającą najciekawsze fotografie Warszawy... więcej »

The Slackers - Peculiar 2006

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

The Slackers - Peculiar 2006

Postprzez BogusKowalski So lip 08, 2006 12:06

No wlasnie, nowa (2006) plyta Slackersow. Dla mnie duze mniam. Kawalki z epki "War Criminal" nagrane jeszcze raz i duzo duzo dobrego soulu, ska i rocksteady. Slackersi wymiataja! A sekcja deta nawet jak na warunki amerykanskie jest zajebista. Trzeba ich znowu zobaczyc chyba?

A moze bojkotujecie The Slackers, bo to kapela sui generis polityczna ?

hehe

Slackers rulez sempre!!!!

:->>>>>>>>>>>>>

BK
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Selus Pn lip 10, 2006 22:30

a co powiesz o starych plytach? Ta jest lepsza?
Selus

Postprzez BogusKowalski Wt lip 11, 2006 14:01

Redlight jest i bedzie bezkonkurencyjna.

Wlasciwie nie ma tu duzo nowego. Slacekrsi sa tu bardziej polityczni, bo G.W. Bush i jego administracja sa coraz glupsi i bardziej nachalni, wiec Slackersi reaguja. Ale reagowali juz wczesniej na EPce "War Criminal" i na Peculiar są te m.in. te 4 numery na nowo nagrane.

Ciesze się, bo jest wiecej ska, a nie tak jak na poprzednich reggae i skinhead reggae. W ogole jakas tendencja wsrod sluchaczy i tworcow jest zeby zwalniac, a ja lubie tanczyc skaaaaaaaaa!

Swietna plyta, ale nic bardzo bardzo zaskakujacego.

No, ale Slackers to Slackers i 3eba ich zobaczyc, tak jak The Skatelites i inne wielkie legendy (Laurel Aitken, Desmond Dekker i wielu innych sempre respect!)

BK
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Rude Cz lip 20, 2006 13:12

Od razu slychac jaki zespol nagral "Peculiar", The Slackers wypracowali swoj styl ktory jest rozpoznawalny bez zadnego problemu. Nie udalo sie im jeszcze nagrac slabej plyty wiec mozna bez obaw siegac i po ta :) Dla mnie kapitalna sprawa, Slackers nie da sie nie lubic 8)
Let's go crazy
Rude

Postprzez kremol Cz lip 20, 2006 14:22

Slackers to klasyk, ktory osobiscie stawiam na rowni ze starymi gwiazdami ska i sreggae. Nowa plyta jest rewelacyjna! Mam wrazenie sluchajac ich kolejnych plyt, ze kazda ich nowa plyta jest najlepsza w dyskografii. Miodzio od strony muzycznej jak i wizualnej bo wydanie, jak zazwyczaj w hellcat, kapitalne! Ostatnimi czasy tylko nowy aggrolites gosci rownie czesto w moim odtwarzaczu. Pozdro!
kremol

Postprzez Rude Cz lip 20, 2006 20:06

Polityczne teksty pasuja moim zdaniem do ska jak piesc do nosa, ale nie mam zamiaru nikomu narzucac co kto ma spiewac - kazdy robi to co chce a ja moge zaakceptowac badz nie. Slackers lykam na calej linii, wlasciwie nie mam zadnych "ale"
Let's go crazy
Rude

Postprzez BogusKowalski Cz lip 20, 2006 23:48

amen
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez pioterski N lip 23, 2006 16:58

Rude napisał(a):Od razu slychac jaki zespol nagral "Peculiar", The Slackers wypracowali swoj styl ktory jest rozpoznawalny bez zadnego problemu. Nie udalo sie im jeszcze nagrac slabej plyty wiec mozna bez obaw siegac i po ta :) Dla mnie kapitalna sprawa, Slackers nie da sie nie lubic 8)

Nic dodac nic ujac...wlasnie dzisiaj zakupilem i cos czuje ze dlugo nie wyjme tego cd ze sprzeta
pioterski

Postprzez jareg Pt sie 04, 2006 21:00

Dla zainteresowanych audycja radiowa, jaką Vic Ruggiero nagrał podczas swojej wiosennej, solowej trasy. Wywiad i muzyka:

http://www.tonkuhle.de/%7Embaldus/rootsradical/rootsradical_meet_vicruggiero.mp3
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Powrót do Albumy zagraniczne