St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Batalion Zośka Oi!

Inne dyskusje związane z muzyką

Postprzez mumin So mar 25, 2006 11:47

Pozostaje mi tylko zgodzić się z przedmówczyniami i przedmówcami. Płyta jest rzeczywiście zajebista i uważam, ze to świetna forma szerzenia zdrowego patriotyzmu. W ogóle obchody Powstania w zeszłym roku miały bardzo fajny charakter. Byłem na koncercie m.in. Lao Che w Muzeum Powstania, a tam darmowe demo ('Czerniaków') właśnie rzeczonego zespołu dostałem, przypinkę Polski Walczącej no i sama atmosfera bardzo do przodu- nawet 'studencko-licealny' charakter tej imprezy mi nie przeszkadzał. Takie akcje mają sens, dobrze, ze ktoś to wreszcie pojął.
I'd rather be famous than righteous or holly
mumin

Postprzez lukas So mar 25, 2006 22:44

też byłem na tym koncercie w muzeum. Ciarki naprawde po ciele przechodziły, zreszta tak samo jak podczas sluchania płyty.

Świeszne jest ze oni sa z płocka a wydaja juz druga plytę poświecona Warszawie :) (to znaczy pierwsza była jako zespół Koli nagrana, ale ludzie ci sami)
i've got erection
lukas

Postprzez Dyrman N mar 26, 2006 14:11

Dla chętnych: zapraszam na rekonstrukcję akcji pod Arsenałem w niedzielę 26 marca o 13:30,

Och, ty w życiu, a mnie akurat nie ma w Warszawce. Uwielbiam takie przedstawienia.

Lao Che - płyta niesamowita, na koncercie w "Punkcie" kiedyś tam to jakos mnie nie powalili, ale w sumie też OK.
Panowie pozwolą, że się przedstawię... Zdzisław Dyrman... zasadniczo!
Dyrman

Postprzez Czarny N mar 26, 2006 16:43

Lao Che... fajnie graja... nie widzialem ich na live...ale podoba mi sie tylko plylta "Powstanie Warszawskie" ta druga , ktorej nie potrafie nazwy wymowic nie zrobila na mnie wrazenia... ale wszystko kwestia gustu ;]

te opinie zmieniaja temat o co sie tu rozchodzi... tak BTW
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez Agnes N mar 26, 2006 18:45

Czarny napisał(a):ta druga , ktorej nie potrafie nazwy wymowic

"gusła" to aż takie trudno słowo :wink: ?

moim zdaniem czerpanie z prastarej, pogańskiej tradycji (i nie tylko) niezle im wyszło; chwała im za to sięganie do przeszłości, tej trochę bliższej i dalszej. ale chyba "powstanie warszawskie" jest mimo wszystko bardziej wymowne.
A.G.G.R.O. !
Agnes

Postprzez Czarny N mar 26, 2006 21:14

Agnes napisał(a):
Czarny napisał(a):ta druga , ktorej nie potrafie nazwy wymowic

"gusła" to aż takie trudno słowo :wink: ?

agnes nie az tak trudno...jak sie chce to sie potrafi :D

z tym ze po przesluchaniu tej plyty nie zrobila mi traumy w umysle zebym to pamital :D dla mnie srednia...natomaist musze sie z poprzedniczka zgodzic iz Powstanie zabija i to pozytywnie...jak by to zacytowac pewnego trowazysza z forum "Ogien z Dupy :D " :evil:
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Poprzednia strona

Powrót do Inne