St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Batalion Zośka Oi!
Pozostaje mi tylko zgodzić się z przedmówczyniami i przedmówcami. Płyta jest rzeczywiście zajebista i uważam, ze to świetna forma szerzenia zdrowego patriotyzmu. W ogóle obchody Powstania w zeszłym roku miały bardzo fajny charakter. Byłem na koncercie m.in. Lao Che w Muzeum Powstania, a tam darmowe demo ('Czerniaków') właśnie rzeczonego zespołu dostałem, przypinkę Polski Walczącej no i sama atmosfera bardzo do przodu- nawet 'studencko-licealny' charakter tej imprezy mi nie przeszkadzał. Takie akcje mają sens, dobrze, ze ktoś to wreszcie pojął.
I'd rather be famous than righteous or holly
też byłem na tym koncercie w muzeum. Ciarki naprawde po ciele przechodziły, zreszta tak samo jak podczas sluchania płyty.
Świeszne jest ze oni sa z płocka a wydaja juz druga plytę poświecona Warszawie i've got erection
Och, ty w życiu, a mnie akurat nie ma w Warszawce. Uwielbiam takie przedstawienia. Lao Che - płyta niesamowita, na koncercie w "Punkcie" kiedyś tam to jakos mnie nie powalili, ale w sumie też OK. Panowie pozwolą, że się przedstawię... Zdzisław Dyrman... zasadniczo!
Lao Che... fajnie graja... nie widzialem ich na live...ale podoba mi sie tylko plylta "Powstanie Warszawskie" ta druga , ktorej nie potrafie nazwy wymowic nie zrobila na mnie wrazenia... ale wszystko kwestia gustu ;]
te opinie zmieniaja temat o co sie tu rozchodzi... tak BTW
"gusła" to aż takie trudno słowo moim zdaniem czerpanie z prastarej, pogańskiej tradycji (i nie tylko) niezle im wyszło; chwała im za to sięganie do przeszłości, tej trochę bliższej i dalszej. ale chyba "powstanie warszawskie" jest mimo wszystko bardziej wymowne. A.G.G.R.O. !
agnes nie az tak trudno...jak sie chce to sie potrafi z tym ze po przesluchaniu tej plyty nie zrobila mi traumy w umysle zebym to pamital