St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Blade Loki u Wojewódzkiego (26.03)

Inne dyskusje związane z muzyką

Postprzez Kunze Pn mar 27, 2006 18:16

no i pałker daje w nim radę
he, he dobry pałker to podstawa, no to oczywiste, że dobre dęciaki też. sam niegdyś byłem pałkerem w paru "garażowych" kapelkach, to coś tam może i wiem. to były czasy :twisted: , gdzie one są?? może moje dziweczynki (dwie córki) mi je kiedyś przypomną? mam nadzieję, że będę jak moi staruszkowie - wymagający, ale wyrozumiały, bo warto :D
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez Tomek Pn mar 27, 2006 19:22

sokół napisał(a):
Tomek napisał(a):Gorąco polecam utworek "jak plus i minus" czy jakoś tak-nie pamietam dokładnie tytułu - jak dla mnie genialny - trąby fajnie grają ;)

co do wczorajszego występu to powiem że udało mi się widzieć i niczego sobie :wink: a ty Tomek czemu tak tromby zachwalasz instrumenty jak każde inne :lol: hehe tylko że między innymi w Fazie grają :wink:

Hehe fakt, że koledzy, ale gdyby mi się nie podobało co grają w Bladych, to bym sie nie wypowiadał publicznie, bądź napisał, że nie jest najlepiej. Ale jest dobrze ;) Szczególnie polecam ten kawałek o którym wczesniej wspomniałem. Mnie osobiście rozwala ta melodyjka rozpoczynająca, grana własnie na trąbce z tłumikiem.
Tomek

Postprzez Jacko Cz kwi 13, 2006 18:26

Blade Loki to kapelka, którą pożeram w całości :wink: Poszedłem do Empiku jak Pan Bóg przykazał i kupiłem nowy krążek. I co... Ano jak zwykle za krótka ta płyta, aż chce się żeby się nie kończyła, a tu tylko 42 minuty i 13 kawałków :? Blada Płyta (moje ulubione Loki) powinna być wyznacznikiem długości dla tego zespołu, tym czasem tak jak w przypadku Młodzieży i Psów i Kotów nowa za szybko się kończy :!:

Ponarzekałem sobie, to teraz po pieję z zachwytu :) Ano, ta płyta jest super :!: Bardziej zadziorna, momentami wręcz o zacięciu rewolucyjnym, dzieje się na niej naprawdę wiele! Zgadzam się z przedmówcami, nie dajcie sie zwieść kawałkowi tytułowemu! W porównaniu z resztą płyty, jest po prostu nudny. Wybrali go na singiel, tylko ze względów ideologicznych, bo muzycznie nie definiuje tej płyty. Za to wspomniany Jestem jak plus czy melodyjny Wznieśmy pięści to prawdziwe smakołyki. Gorąco polecam!
Gdzie jest linia K?

Co na Grochów tak pięknie szła!
Jacko

Poprzednia strona

Powrót do Inne