St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Co byście chcieli poczytać

Inne dyskusje związane z muzyką

Co byście chcieli poczytać

Postprzez Skatime Śr cze 07, 2006 12:48

Witam,

chciałbym poprosić tu obecnych o wyrażenie swojego zdania. Cóż... nie umiem siedzieć i nic nie robić i tym samym przygotowuję aktualnie pierwsze rzeczy do mającego być może jeszcze w tym roku ukazać się pisemka dotyczącego SKA, skinhead-reggae, swing. Pisemko w swym zamierzeniu ma być poza mową o muzyce, hołdem dla Skinów (nie mylić z wszelkimi odmianami polityczno-sharpowo-geyowskimi). Chciałbym też aby osoby, które mogą się stać odbiorcami takiego pisma mogły wyrazić swoje zdanie co też chciałyby poczytać. Wywiady z jakimi zespołami, wykonawcami byłyby dla Was interesujące ??? Co chcielibyście w takim piśmie zobaczyć ? Pamiętam krytyki innych pisemek z forum, więc i to biorę pod lupę :) Ogólnie rzecz biorąc post ten ma być przetarciem szlaku do Waszych również gustów. Ok czekam na konstruktywne wypowiedzi.

Spirit of 1969 Oi !!!!
Skatime

Postprzez Tomek Śr cze 07, 2006 16:22

No to chyba standardzik: aktualne wydarzenia,jakieś wywiady, recenzje, może teksty piosenek tłumaczone (choć mnie by akurat ten dział nie interesował).Ja bym proponował jeszcze przedstawienie przynajmniej jednego mało znanego zespołu(ale mającego coś ciekawego do zaproponowania) ze świata w każdym numerze. Kącik historyczny też byłby chyba mile widziany, choć nie koniecznie na temat powstania ska -mnie by bardziej interesowały ciekawostki dotyczące swingu. Ale już kwestia co kto lubi.

A tak z poza muzyki to kiedyś BRUM w swoich numerach często umieszczał jeden artykuł "ogólny" np.o tym jak ominąć wojsko itp-ja to lubiłem czytać :wink:

hmmm chyba nic oryginalnego nie napisałem :roll:

O mam! Jeszcze nigdzie nie widziałem krzyżówki w tematyce ska :twisted:
Tomek

Postprzez chudy Śr cze 07, 2006 16:44

Tomek napisał(a):
A tak z poza muzyki to kiedyś BRUM w swoich numerach często umieszczał jeden artykuł "ogólny" np.o tym jak ominąć wojsko itp-ja to lubiłem czytać :wink:

hmmm chyba nic oryginalnego nie napisałem :roll:

O mam! Jeszcze nigdzie nie widziałem krzyżówki w tematyce ska :twisted:

Jak dla mnie bomba :) krzyżówka mogła by być nawet z nagrodami heh ;) Jeśli chodzi o wywyady to zainteresoany byłbym wywiadami z kilkoma polskimi kapelami (apropos czy b.b.ribozzo to jeszcze istnieje ?) i z kilkoma zagranicznymi, ale z jakimi to musiałbym pomyślęć :) no i jakby było coś o mało znanych kapelach to też fajnie by było :)
chudy

Postprzez Freedom Sound Śr cze 07, 2006 17:08

chudy napisał(a):
apropos czy b.b.ribozzo to jeszcze istnieje

Istnieje i podobno kończy nagrywać swoją pierwszą płytę.
Freedom Sound

Postprzez pan_bulwa Śr cze 07, 2006 21:51

ja moge napisać czego bym nie chciał czytać: na pewno głupota byłoby kopiowanie po raz kolejny polskiego tłumaczenia "spirit of 69"!

a tak naprawde to chetnie pooglądałbym jakies ciekawe zdjęcia z klimatu, SH i Rudies z róznych stron polski i swiata, galeria SH girls 8) relacje z imprez, koncertów, festów( najlepiej z dodatkami foto:)), info o kapelach, tylko jakiś mniej znanych najlepiej no i moze jakieś historyczne wstatawki, o początkach ska, rocksteady , reggae, biografie pionierów ska
Obrazek
pan_bulwa

Postprzez rude69 Śr cze 07, 2006 23:14

Powinien byc dolaczony do pisma jakis nowy album i jakis gadzet np. szelki w krate hehehe ;)
"Swoje nory opuszaczają Potwory kiedyś wyżrą ci serce i wydrapją ci oczodoły" hyh
rude69

Postprzez Justek Cz cze 08, 2006 5:44

Mozna jak wyzej napisano przyjrzec sie malo znanym kapelom bo kto wie co za perelke mozna w nich odkryc :lol:
ska REGGAE life
Justek

Powrót do Inne