St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Co byście chcieli poczytać
Co byście chcieli poczytaćWitam,
chciałbym poprosić tu obecnych o wyrażenie swojego zdania. Cóż... nie umiem siedzieć i nic nie robić i tym samym przygotowuję aktualnie pierwsze rzeczy do mającego być może jeszcze w tym roku ukazać się pisemka dotyczącego SKA, skinhead-reggae, swing. Pisemko w swym zamierzeniu ma być poza mową o muzyce, hołdem dla Skinów (nie mylić z wszelkimi odmianami polityczno-sharpowo-geyowskimi). Chciałbym też aby osoby, które mogą się stać odbiorcami takiego pisma mogły wyrazić swoje zdanie co też chciałyby poczytać. Wywiady z jakimi zespołami, wykonawcami byłyby dla Was interesujące ??? Co chcielibyście w takim piśmie zobaczyć ? Pamiętam krytyki innych pisemek z forum, więc i to biorę pod lupę Spirit of 1969 Oi !!!!
No to chyba standardzik: aktualne wydarzenia,jakieś wywiady, recenzje, może teksty piosenek tłumaczone (choć mnie by akurat ten dział nie interesował).Ja bym proponował jeszcze przedstawienie przynajmniej jednego mało znanego zespołu(ale mającego coś ciekawego do zaproponowania) ze świata w każdym numerze. Kącik historyczny też byłby chyba mile widziany, choć nie koniecznie na temat powstania ska -mnie by bardziej interesowały ciekawostki dotyczące swingu. Ale już kwestia co kto lubi.
A tak z poza muzyki to kiedyś BRUM w swoich numerach często umieszczał jeden artykuł "ogólny" np.o tym jak ominąć wojsko itp-ja to lubiłem czytać hmmm chyba nic oryginalnego nie napisałem O mam! Jeszcze nigdzie nie widziałem krzyżówki w tematyce ska
Jak dla mnie bomba
Istnieje i podobno kończy nagrywać swoją pierwszą płytę. MY SOUND SYSTEM SITE:
http://www.myspace.com/feellikejumping MY SITE: http://www.myspace.com/freedomsoundselecta
ja moge napisać czego bym nie chciał czytać: na pewno głupota byłoby kopiowanie po raz kolejny polskiego tłumaczenia "spirit of 69"!
a tak naprawde to chetnie pooglądałbym jakies ciekawe zdjęcia z klimatu, SH i Rudies z róznych stron polski i swiata, galeria SH girls ![]()