Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

CO OPRÓCZ SKA...

Inne dyskusje związane z muzyką

CO OPRÓCZ SKA...

Postprzez pioterski Śr mar 17, 2004 23:27

Jestem ciekaw jakie kapele( z innych klimatów niż ska,regggae, itp)cenicie.Wiadomo nie samym Ska człowiek żyje, więc jestem ciekaw co jeszcze zawróciło Wam w głowach.
pioterski

Postprzez kremol Cz mar 18, 2004 0:21

Zajebiście dziwny temat. Przecież tutaj mozna pisać i pisać.

Nie będe pisał o streetpunku/77, bo to fascynacja równa ska/rocksteady...

A co poza tym to: irish folk-punk z Flogging Molly i Neck na czele, neoswing z Setzerem i RCR, ostatnio co nieco z kilimatu mod/power pop, chociażby The Circles.........za dużo tego, by wszystko wymienić.

Acha, no i jeszcze nowy Walls of Jericho i najlepszy zespól positive hc/SE Good Clean Fun...tyle!

Coś mi się przypomniało, jak pisałem o hc zapomniałem o Blood for Blood Swoja droga, maja grać 02.07 w Katowicach(+ ignite)...zespół jest rewelacyjny...hatecore, że łoi!
Ostatnio edytowano Cz mar 18, 2004 0:46 przez kremol, łącznie edytowano 1 raz
kremol

Postprzez lukas Cz mar 18, 2004 0:43

No punk rock i hc oczywiście...we wszystkich postaciach praktycznie (no poza crustem i emo). Blues'a ostatnio sporo słucham...Screamin Jay Hawkins, Muddy Waters...Ogolnie za duzo tego jest by tak wymienic na raz...ważne jest żeby muzyka miała rock'n'rollową dusze, w sensie żeby była autentyczna 8)

A czasem to i jakas elektronika w ucho wpadnie :wink: drum'n'bass, electro jakies
i've got erection
lukas

Postprzez kremol Cz mar 18, 2004 0:56

lukas napisał(a):No punk rock i hc oczywiście...we wszystkich postaciach praktycznie (no poza crustem i emo)....

Co do emo, to jesli sie nie myle Rise Against łaczy takie zagrywki z melodic-corem i wychodzi to PIERWSZA KLASA. Pamietajcie!!! Emo nie jest takie złe!
kremol

Postprzez skandal Cz mar 18, 2004 11:07

Oprócz SKA to jeszcze OI!/PUNK,HARD CORE! Crust i emo zdecydowanie odpadają.Zespołów nie będe wymieniał bo po co :D
skandal

Postprzez skandal Cz mar 18, 2004 11:07

Oprócz SKA to jeszcze OI!/PUNK,HARD CORE! Crust i emo zdecydowanie odpadają.Zespołów nie będe wymieniał bo po co :D
skandal

Postprzez Polska77 Cz mar 18, 2004 12:07

Oi!/Streetpunk Rac, Troche Hc ale mało bardzo.... a inne to zależy co mi przypadnie mi do gustu akurat w danym momencie czasem jakiś Motorhead czy coś takiego
Polska77

Postprzez lukas Cz mar 18, 2004 12:30

kremol napisał(a):
lukas napisał(a):No punk rock i hc oczywiście...we wszystkich postaciach praktycznie (no poza crustem i emo)....

Co do emo, to jesli sie nie myle Rise Against łaczy takie zagrywki z melodic-corem i wychodzi to PIERWSZA KLASA. Pamietajcie!!! Emo nie jest takie złe!

eeee do emo to mnie nikt i nic nie przekona...byłem na koncercie BoySetsFire i Thrice, czyli niby pierwsza liga emo, scremo czy huj wie czego...No i dupa zupełnie mi sie niepodobało, a koncert sie dłuzył i dłuzył, ale po nich grał Rancid wiec warto było czekac :)
i've got erection
lukas

Postprzez skavliks Cz mar 18, 2004 12:54

ja lubie disco polo 8) moj ulubiony kawalek po pijaku ktory zawsze spiewam (na trzezwo tez ale po pijaku bardziej sie angazuje) to Wolnosc i swoboda........ dobra jest tez kapelka jak ze w klimacie SKAner spiwaja nawet cos o mudzinach i skins :D Disco polo wogle jest zajebiste :!:
skavliks

Postprzez suzej Cz mar 18, 2004 16:53

ska reggae oi punk rockabilly psychobilly to podstawa a pozatym to słucham sobie swingu heavymetalu rocka a nawet z gatunków takich jak rap jazz hardcore a z emo to Die Last mnie sie spodobało fest a pozatym to więcej nieslyszałem z emo
Oi! Oi! Oi! Horrorshow Baw Sie Dobrze Albo Giń

Oi! Oi! Oi! Horrorshow Punks & Skins United Win
suzej

Postprzez Borygo Cz mar 18, 2004 19:55

punk rock, oi, hard core hate core po troszku, troszke rac, tatu, scooter, prodigy, mozart, liroy, i jeszcze mamy sie slucham 8)
Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań.
Borygo

Postprzez Flick Cz mar 18, 2004 20:28

kremol napisał(a): ostatnio co nieco z kilimatu mod/power pop, chociażby The Circles.........za dużo tego, by wszystko wymienić.

Ciekawe zainteresowania , ciekawy zespol :lol: z tego nurtu szybszego grania to ja lubie jeszcze The Jolt , Cigarettes i The Nips :D. A oprocz revivalu to Motown / Northern Soul , Hammond i 6Ts Beat i kilka pop punkowych zespolow (najwiecej Buzzcocks).
"If you're arrogant, tough,

smart and clean looking

you got to be a Mod then !"

http://www.polishmods.prv.pl

Obrazek
Flick

Postprzez Suppressor of hippie Cz mar 18, 2004 21:03

Oi!/Punk/HC/Rac to moje klimaty :wink:
Suppressor of hippie
Suppressor of hippie

Postprzez wonder Cz mar 18, 2004 22:12

Punk, reggae, HC, swing, stary, klasyczny rock, no i przede wszystkim warszawskie piosenki w wykonaniu Stanislawa Grzesiuka ("Nieprzespanej nocy znojnej jeszcze mam na ustach slad..." :)
wonder

Postprzez Rudi Szubert Pt mar 19, 2004 1:23

Hmm ostania fascynacja to modrevival, powerpop itp. the jam, the chords, the circles też super :lol: i masa kapel z tego klimatu. Jeszcze elektroniczne brzmienia etniczne 8) Trans Global Underground, Natasha Atlas Fun Da Mental...Punk, klimaty the clash, później the stranglers, postpunk, nowa fala czyli lata 80, joy division, siouxie & the banshees, republika, blondie...Z nowych kapel to Yeah YEah Yeah, The International Noise Conspiracy, Mando Diao...no jeszcze dużo tego, zalezy od dnia i godziny :wink:
Rudi Szubert

Następna strona

Powrót do Inne