Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Dzień z Jamajką w Trójce
Dzień z Jamajką w TrójceJako wierny słuchacz Programu Trzeciego, polecam dziś dzień jamajski. Przez cały dzień ma być jamajska muzyka, a wieczorem przegląd polskich zespołów grających muzykę jamajską. Ciekawe co pokażą.
Jako, że dawno dawno temu namiętnie tej stacji słuchałem,
nawet liczne koncerty zaliczyłem w studiu im. Agnieszki Osieckiej zaraz po Twoim poście włączyłem radyjko via internet. I na początek jestem co najmniej rozczarowany. Bo jak to się stało, że pierwsze słowa jakie usłyszałem to 'takim właśnie człowiekiem był Bob Marley'. No litości! A teraz leci 'No Woman No Cry' Nie żebym nie lubił, ale obawiam się, że na wiele więcej nie ma co liczyc. No zobaczymy, mam dziś trochę czasu, więc dam im szansę.
Fajnie, że jest coś takiego, bardzo ciekawe były rozmowy z panią konsul, ale oprawa muzyczna to porażka. Ja wiem, że Marley był postacią wybitną, sam bardzo lubię jego muzykę, jednak przecież to nie jedyny twórca związany z wyspą. A w Trójce tylko Marley, Marley i Marley. Pod wzgledem muzycznym ten program nie ma żadnego charakteru edukacyjnego czy promocyjnego. Najgorsze, że to wynika z dyletanctwa dziennikarzy muzycznych, którzy porywają się z motyką na słońce i robią program o czymś, o czym nie mają zielonego pojęcia. Szkoda, zmarnowana szansa i ogłupianie ludzi.
skoro slodki byl jako specjalista to nie nalezalo sie niczegoinnego spodziewac. wiedza tego kolesia o ska, rocksteady czy reggae nie jest wielka. on raczej sie tym interesuje ze wzgledu na swoje ambicje a nie z checi poznawania muzyki czy kultury jamajki. znam go osobiscie i wiem co mowie