Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Emo i Ska
Re: Emo i Skamoda emo czerpie inspiracje z czego sie da. wziela troszke gotyku, psychobilly,punka, nasza szachownice i polaczyla to w niezwykle pedalski sposob:P
Re: Emo i Skaja jestem Emo_Ska i czerpie inspiracje z Toli form blog27
24 AND 7 CREW Olsztyn
Re: Emo i Skano wlasnie. a mariaze ska z hc sa dosc powszechne w ameryce. tz niekoniecznie muzyczne, bardziej scenowe.
Re: Emo i SkaSprawe nalezy omowic dwutorowo: pod wzgledem muzycznym oraz pod wzgledem stylu.
Muzycznie, emo core oraz screamo, jak sama nazwa wskazuje, sa podgatunkami hard core'u. Nie jest zadna tajemnica, ze to lider Minor Threat zakladajac Fugazi wprowadzil na muzyczna mape swiata cos takiego jak emo core. Co innego jednak promowanie w tekstach szczerosci i spiewanie o wlasnych uczuciach, a co innego dzisiejsze wcielenie, ktore opowiada w lirykach jak to jest mu zle na swiecie. O korzeniach ska mozesz sobie przeczytac chocby na tej stronie, mowiac w skrocie to mix rhythm'n'bluesa, jazzu, calypso i mento. Co ma wspolnego muzycznie ska z emo? Nic. Stylowo zas tak samo niewiele. To, ze 2 Tone promowalo czarno-biala kratke jako symbol rownosci obu ras, a taka kratka jest czasem noszona przez emowcow nijak sie ma do siebie. To raczej kwestia estetyczna, tj. dobrego kontrastu miedzy kolorami niz swiadome nawiazanie Let's go crazy
Re: Emo i Ska
No mnie się zdarza nosić szachownicę 2Tone (czapki, pasek, kapelusz) i nie daj Bóg ktoś by mnie za emowca wziął... Do the SKA!
REGGAE fever is good!
Re: Emo i Skatylko dla odstraszenia nie tnji emowca.....bo się ucieszy, pobiegnie pochwalić się znajomym,a Ciebie weźmie za klawego ziomka