Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Garaż nr 20
Garaż nr 20Właśnie ukazał się nowy Garaż. Poprzedni numer był na forum przyjęty średnio, bo mało ska w nim było. Teraz powinno być lepiej. W numerze wywiady z Pauline Black, Vespą, Skautami, Aliansem oraz 1 cz. artykułu o Bad Manners. Do tego odpowiednia ilustracja muzyczna na dołączonej płycie. Dlatego kończę i biorę się za czytanie.
Ze ska: 2 x Skauci, 2 x Selecter, 2 x Vespa, 2 x Alians. Poza tym z ciekawszy rzeczy Deadline, The Real McKenzies, The Spanish Borrow'in Guitar, Hukedicht, Po Prostu, no i oczywiście Analogs
no wlasnie :
zdaje sie ze nowa vespa sie calkiem nie najgorzej prezentuje slyszalem jakies kawalki i brzmialo bardzo udatnie
No i kupilem Garaz... Przeczytalem "od dechy do dechy" mimo ze czesc textow kompletnie nie w moim klimacie. I coz mam napisac.Hym,zdecydowanie najlepszy jest wywiad z Kazim (Alians). Tak dzieki zadawanym pytaniom i inteligentnym odpowiedziom (co nie mozna powiedziec o pozostalej wiekszosci[z wyjatkami]).
Rozmowa z P.Black wyszla malo ciekawie -ale to raczej wina rozmowczyni (zawsze ta babka mi sie wydawala ciut...przemadrzala(?). Pogawetka z Krzakiem. Dzieki niej dowiedzialem sie kilku nurtujacych mnie rzeczy. Oprocz tego znalazlo sie troche niepotrzebnych glupkowatych wypowiedzi Skauci- calkiem niezle. Fajny wywiad. Wreszcie troche blizej poznalem "typkow".Mile sie zaskoczylem. Text o Bad Manners - w deche! Przeczytalem z zapartym tchem (swoja droga, ciekaw jestem czy ktoś przeczyta tak text o Laurel'u Aitken'ie mojego autorstwa...jesli sie kiedykolwiek ukaze Z rzeczy 'nie w klimacie'- swietny jest "Punk Rock Egzotyczny - Hiszpania" i text o kompletnym swirze jakim bez watpienia byl G.G.Allin. Aha...zawsze uwazalem za zajebiste recenzje ukazujace sie w Garazu.I to sie na szczescie niezmienilo. Nowy LP Vespy - choroba skoczylem wczoraj u mnie do Empiku i go niemieli :/ Mam nadzieje, ze kupie go na dniach, bo sie doczekac niemoge. Ciekaw jestem bardzo tego materialu.
Pioterski trafnie zauważył, że pewna anonimowa czekoladka na wokalu nie grzeszy uprzejmością, no i trochę z góry potraktowała typka, który z nią gadał. Nic dziwnego wkońcu to "pierwsza dama 2tone".
24 AND 7 CREW Olsztyn
Przeczytałem... zainteresował mnie wywiad z Alians no i oczywiście Pauline Black (Selecter). Załączony CD także daje rade
www.SKA.independent.pl
Rude Boy na Jamajce, Skinhead w Londynie, duch roku 69 nigdy nie zginie (...) Idź stąd!
mugłby ktoś zeskanowac stronki o bad manners i wysłać na suzej@tlen.pl ??
Oi! Oi! Oi! Horrorshow Baw Sie Dobrze Albo Giń
Oi! Oi! Oi! Horrorshow Punks & Skins United Win