Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Kawałek wszechczasów - plebiscyt, albo coś w tym rodzaju!!!!
naprawdę ciężka sprawa...
myślałam myślałam i wymyśliłam (choć i tak profanuję i pomijam setki rownie dobrych i ulubionych kawałków) Desmond Dekker - Rudeboy Train Skatalites- Guns of Navarone i (choć może nie stricte z jamajki)Bad Manners- Skinhead love affair
oczywiscie kazdy ma swoj smak ale czasami nalezy takze zajrzec do innego talerza Panie Kukurydza... Warto siegac do korzeni I Barwinki dopiero na drugim (zeby Mr Sokolowi cisnienie nie skoczylo - lubie CGB all right?) no i sie edukuje i juz sprawdzam typ Jareckiego (On jest prorokiem i sie nie myli Claudette and The Corporation hm... E-mule go! Mysle, ze hymnem Soundcrazy - co jakims super odkryciem oczywiscie nie jest - zostanie "Guns of Navarone", ale nie bylo zakladow wiec i kasy nie ma BK Ska`d 4 life !
1.Val Bennett - Russians are Comming
2.Ansel Collins - Nuclear Weapon 3.Derrick Morgan - Tougher Than Tough (Rudie In The Court) To wszystko jesli chodzi o Rocksteady A teraz Jamaica Ska : 1.The Skatalites-Guns of Navarone 2.Desmond Dekker - Get Up Edina 3.Prince Buster - Madness Hehehehe...dobra to chyba na tyle
Po głębszych przemyśleniach wystawiam 6 kawałków bo trzy to za mało
1.Phoenix city -Symarip 2.Guns of Navarone -The Skatalites 3.Reggae fever / Longshot Kick De Bucke- The Pioneers 4.Girl's Town Ska-Baba Brooks & His Band 5.Skinhead love affair-Bad Manners 6.In the mood for Ska-Laurel Aitken & The Skatalites Edit No i jednak nie wyszło 6 kawałków a raczej pozycji ![]()
nie brałam się nawet za przymierzenie do tego wątku, gdyż jak już zgodnie stwiedziliście, zadanie to niewykonalne niemalże....chyba, że stanąłby przed nim sam król Salomon (oho, już w podświadomości Skatalitesi biją się o miejsce w rankingu
Wonderful World, Beautiful People - Jimmy Cliff aaaaaaaaaaaah i to jest 100% pewnik na mojej prywatnej liście, a co do reszty, to poważna, kilkudniowa refleksja z kartką i ołówkiem wskazana A.G.G.R.O. !