Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly.
Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do...
więcej »
|
|
|
|
|
Inne dyskusje związane z muzyką
przez Rude Cz maja 04, 2006 17:29
Lubicie gdy kapele urozmaicaja swoje brzmienie dzwiekami klawiszy? Ktore zespoly robia to wg Was najlepiej?
Let's go crazy
-

Rude
-
przez zebed Cz maja 04, 2006 18:08
Klawisze są spoko tylko denerwuje mnie jeden brzydki klawiszowiec z zespołu- Faza 
zagraj to tak - ska, ska ,ska
-

zebed
-
przez Beret Cz maja 04, 2006 18:17
zebed napisał(a):Klawisze są spoko tylko denerwuje mnie jeden brzydki klawiszowiec z zespołu- Faza 
To fakt, ja w ogóle nie wiem, co ten gościu sobą reprezentuje... 
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
-

Beret
-
przez Tomek Pt maja 05, 2006 8:19
taaaak jak najbardziej ten klawiszowiec to jedna wielka popelina. Jakby się z Jarmarku urwał 
-
Tomek
-
-
przez kremol Pt maja 05, 2006 9:24
Ad1. Lubie
Ad2. Z 'nowych' zespolow - the aggrolites
Pzdr
-
kremol
-
przez Pazdzioch-sc Pt maja 05, 2006 9:44
mysle ze w ska klawir to dosc delikatna sprawa - bo albo jest zajebisty i robi super klimat , albo robi z tej muzyki disco polo  granica jest dosc trudna do wyczucia ;>
-

Pazdzioch-sc
-
-
przez Beret Pt maja 05, 2006 12:44
Pazdzioch-sc napisał(a):mysle ze w ska klawir to dosc delikatna sprawa - bo albo jest zajebisty i robi super klimat , albo robi z tej muzyki disco polo  granica jest dosc trudna do wyczucia ;>
Co prawda, to prawda! Weźmy np. taką piosenkę dr Cycosa "Bella Donna", gdzie wtępu na klawiszach niepowstydziłyby się nawet kapele spod znaku Skanera czy innego Bajerfulla  Ale i tak jestem zdania, że dobry klawisz nie jest zły! 
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
-

Beret
-
przez Rude Pt maja 05, 2006 13:39
Ja mysle ze nie tylko wstepu na klawiszach w kawalku "Bella Donna" nie powstydzilby sie zespol disco polo ale calego tego kawalka 
Let's go crazy
-

Rude
-
przez chudy Pt maja 05, 2006 14:47
Rude napisał(a):Ja mysle ze nie tylko wstepu na klawiszach w kawalku "Bella Donna" nie powstydzilby sie zespol disco polo ale calego tego kawalka 
"bella donna" to kawałek tercetu egzotycznego, a od nich wieje wiochą na kilometry tak samo jak od discopolo więc czego się można spodziewać  Według mnie to nie tylko w tym kawałaku dr.cycos ma takie klawisze, w innych też takie są ogólnie cała ich płyta jest z pogranicza kiczu i ochlanych mord:) ale mnie to akurat pasi że ho ho  jedna z moich ulubionych płytek  no i jeśli chodzi o klawisze to jak dla mnie dr.cycos w tej kwesti rządzi przynjamniej jeśli chodzi o polskie kapele. To jest jedna z tych kapel w której mogło by nie być dęciaków a klawisz być musi 
-
chudy
-
-
przez STĘPEL Pt maja 05, 2006 15:47
raz, klawisz musi byc, co widac na przykladzie Toasters, ktorzy na koncertach graja bez klawisza i ewidentnie im tego brakuje,
a dwa Dr. Cycos byl, jest i bedzie zajebisty, a to w jakim graja stylu raczej nie jest przypadkowe.
 tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
-

STĘPEL
-
-
przez DirtyFinger Pt maja 05, 2006 16:50
no mnie wyprzedziles Stepel, toz Bella Donna
to jest jak dla mnie absolutny hicior wszechczasow
jesli chodzi o cale polskie ska!
(zaraz po 'Nie pytaj mnie' z tej samej plyty)
I zlego slowa o Cycosie nie dam powiedziec!
A co do klawiszy, no fakt, ze czasem nie calkiem sie to z reszta
komponuje, ale generalnie nie ma to jak dobry hammond.
Zawsze mnie pod wzgledem klawiszy Western Special rozpierdalalo.
-

DirtyFinger
-
-
przez buster Pt maja 05, 2006 17:06
dla mnie dobry klawisz to podstawa i 90 procent dobrych kapel ma takowe. a ostatnio zwlaszcza przepadam za klawiszami w new york ska jazz i westbound train.. 
Warsaw Ska Siegheilers!
-

buster
-
-
przez jareg Pt maja 05, 2006 17:25
Jeśli klawisze, to koniecznie PAMA INTERNATIONAL.
One more drink, one more fight, one day we might see the light! Leszek R.I.P. Jebać Kaczora!!!
-

jareg
-
-
przez Tytus Pt maja 05, 2006 18:32
kremol napisał(a): Ad2. Z 'nowych' zespolow - the aggrolites
Pzdr
klawisze uwielbiam, najlepszy instrument, bez klawiszy nie ma reggae i ska... a the Aggrolites jest mistrzostwem swiata, kto nie sluchal, natychmiast sie naprawic!!!! re-we-la-cja! plyta pt 'Dirty Reggae': w sklepie Jimmy Jazz. http://www.jimmyjazz.pl/
-
Tytus
-
-
przez kremol Pt maja 05, 2006 19:07
Tytus napisał(a):klawisze uwielbiam, najlepszy instrument, bez klawiszy nie ma reggae i ska... a the Aggrolites jest mistrzostwem swiata, kto nie sluchal, natychmiast sie naprawic!!!! re-we-la-cja! plyta pt 'Dirty Reggae': w sklepie Jimmy Jazz. http://www.jimmyjazz.pl/
Huh, a 8.05 wychodzi nowa plyta tym razem w hellcat rec. Z kawalkow na myspace wnioskuje,ze bedzie minimum tak jak na 'dirty reggae' czyli rewelacyjnie. Ja juz zamowilem w przedsprzedazy. Nie moge sie doczekac,bo nikt nie gra w XXI wieku skinhead reggea lepiej niz aggrolites. Pzdr.
-
kremol
-
Powrót do Inne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
|
|