Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Bustera
Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraWszystko wskazuje na to, że w końcu ktoś podjął wyzwanie zapełnienia działu 'teksty'.
Na początek więc co nieco o korzeniach "Slackness Style". Miłej lektury. ![]()
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraObawiam sie, ze nikomu nie chce sie tych tekstow czytac, a aktywnosc na serwisie sprowadza sie nabijaniem postow bez odpowiedzi o kolejnych koncertach...
Let's go crazy
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraNie bój nic, kto ma przeczytać to przeczyta, tak przynajmniej mówi statystyka oglądalności.
A że pisać nie chcą, no siłą nie zmuszę... płacić za posty przecież też nie będę
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraAle to oznacza, ze kazdy sie zgadza ze stanowiskiem autora, a to niemozliwe.
Ludzie, ten gosc bzdety pisze i zero reakcji! Jak mozecie tolerowac takiego grafomana na stronie? Sodoma i Gomora... Ostatnio edytowano Pn mar 23, 2009 13:09 przez Rude, łącznie edytowano 1 raz
Let's go crazy
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Busterahm a co to jest patrymonialny model rodziny?
nad resztą uwag muszę się zastawić skinhead reggae jest najs, a bigger boss jest cool
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Busteraa ja jeszcze nie czytalem, ale juz wkrotce!
Ska`d 4 life !
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Bustera
Tam jest byk - mialo byc "patriarchalny model rodziny", ale wylapalem to juz po przeslaniu tekstu. Let's go crazy
Poprawione.
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Busteraa jak ktoś myśli że nikt nie czyta: ja przeczytałem, tak jak "Train to [...]", tak więc jak kto czuje się "niedoceniony" to ja doceniam
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Busterano dobra
fajnie ze ktoś coś tu publikuje - doceniam i zapewne ktoś nie wkręcony może się zaciekawić ale...(i w tym momencie wkracza moje zboczenie ekhem wykształceniowe) - rozumiem że to nie jest praca naukowa i nikt nie każe robić eleganckich przypisów ale źródło informacji wypadało by podać - raczej jasnym dla odbiorcy jest że to nie są w 100% relacje naocznego świadka - tak że nie podając u kogo to przeczytałeś a potem przetworzyłeś ( i żeby nie było się tego nie czepiam i nie dyskredytuje wręcz przeciwnie!) jesteś nie w porządku ja wiem że w Polsce "własność intelektualna" jest pojęciem mało popularnym, wiem i proszę o darowanie sobie argumentów w stylu "przesadzasz to tylko rudemaker" - chyba chcemy żeby serwis się rozwijał i stał się jakąś bazą a zresztą niezależnie od miejsca publikacji trzeba się starać a złe nawyki maja to do siebie że potrafia zostac z czlowiekiem na długo poza tym unikałabym jednak podawania własnych ocen w jednym ciągu z faktami(i pisze to niezależnie od tego czy się z tymi przemyśleniami zgadzam czy nie) "Żeby było śmieszniej, po przyjęciu kojarzonej w Polsce jako dość szowinistyczna wiary muzułmańskiej, Prince Buster rozpoczął zdecydowanie najbardziej „świński” etap swojej twórczości " - z tego zdania nic nie wynika jest wręcz to lekko nielogiczne a rozwinięcie nie następuje słowem : można by tekst dopieścić - wtajemniczeni mieli by większa radochę czekam na następne skinhead reggae jest najs, a bigger boss jest cool
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraJest to tekst o charakterze popularnonaukowym, nie zas naukowym i stad brak przypisow. Nie planuje tworzyc artykulow muzycznych w oparciu o caly aparat naukowy poniewaz spelniam sie w tej roli na polu historycznym, zas muzyke traktuje jako hobby.
To ma byc pewien bodziec do poszukania, zainteresowania sie i tylko (az?) tyle. Zapowiadam ze pod tym wzgledem sie nie zmienie p.s. A'propos wlasnosci intelektualnej nie masz ani troche racji, wiem, bo takie moje zboczenie ekhm wyksztalceniowe Let's go crazy
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Busteraczytaj uważnie zanim powtórzysz co napisalam jako odpowiedz
podanie źródła to nie to samo - napisanie zdania w stylu: "pisałem to w oparciu o... to chyba nie jest jakiś wielki wysiłek a elementarna przyzwoitość bibliografia w populakach tez zazwyczaj się znajduje zdanie "nie masz racji" jest średnio przekonujące - co ja mam na to odpowiedzieć "nie to ty nie masz racji" a jeśli nie mam "ani trochę" to tym bardziej powinieneś skonkretyzować na czym opierasz swoja wypowiedz skinhead reggae jest najs, a bigger boss jest cool
Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a BusteraAlez Pani Pulkownikowa niemila! Nic to, juz sie odnosze do powyzszego postu.
"czytaj uważnie zanim powtórzysz co napisalam jako odpowiedz" Alez ja bardzo dobrze widzialem to zdanie, tylko, ze piszac o "zrodle informacji" zasugerowalas, ze masz na mysli wlasnie... przypis. Jesli chodzilo Ci o bibliografie, to trzeba bylo to wyraznie napisac, tak jak w ostatnim poscie. Ze zdania wynikalo zupelnie cos innego. "podanie źródła to nie to samo - napisanie zdania w stylu: "pisałem to w oparciu o... to chyba nie jest jakiś wielki wysiłek a elementarna przyzwoitość bibliografia w populakach tez zazwyczaj się znajduje" Ani wysilek, ani przyzwoitosc. Dziennikarstwo internetowe rzadzi sie troche innymi prawami, co wynika wlasnie z PWI. Nie jest to artykul wykorzystany do celow komercyjnych, to i nic nie musze. Moge podawac bibliografie, ale tylko jesli czuje taka potrzebe, a mnie to w tej formie wyzywania sie publicystycznego srednio kreci. Kwestia podejscia tylko i wylacznie. Co zas do bibliografii w utworach o charakterze popularnonaukowym, to piszesz o ksiazkach. To jednak co innego. "zdanie "nie masz racji" jest średnio przekonujące - co ja mam na to odpowiedzieć "nie to ty nie masz racji" a jeśli nie mam "ani trochę" to tym bardziej powinieneś skonkretyzować na czym opierasz swoja wypowiedz" Na tresci ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Z grubsza napisalem powyzej o co chodzi. W razie jakis watpliwosci chetnie wyjasnie. p.s. Powinienem jakas specjalna range dostac za rozkrecanie forum Let's go crazy
Póki co ta dyskusja nie ma żadnego związku ze sceną. Za to ranga się nie należy
- się wie! ostatecznie rude girl dobra przyjęłam ze " nic nie musisz" i ze skoro nikt Ci nie karze to nie czujesz potrzeby wskazywania źródła - ok twoja sprawa - ja mam podejście inne ( i tak nazwałam to już zboczeniem związanym z..) - uważam że skoro istnieją pewne źródła z których czerpiemy jakieś pojecie "jak to było wtedy kiedy było pięknie" , ktoś się wysilił i je dla nas napisał, wyrazem szacunku jest wspomnienie o tej osobie. i tyle a przypomnę tylko ze zdanie na którego temat napisałeś że nie mam racji brzmiało: ja wiem że w Polsce "własność intelektualna" jest pojęciem mało popularnym, wiem no to twoja odp jest interpretacja i to daleko posunięta (nigdzie u mnie nie padło oskarżenie Twojej osoby - napisałabym ze "wypadało by" - bo tak uważam, a ty zasłaniasz się ustawami - a co to ma do rzeczy? miało by gdybym napisała musisz to zrobić. Nie ma paragrafu który zabrania siedzieć młodej ZDROWEJ osobie kiedy ina chora/stara/w ciąży stoi ale jednaj taka osobę widzę za co najmniej nie w porządku) i wskazuje na to że mam racje - tu właśnie chodzi o podejście a nie o paragrafy skinhead reggae jest najs, a bigger boss jest cool