Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Bustera

Inne dyskusje związane z muzyką

Re: Korzenie Slackness Style - dziedzictwo Prince'a Bustera

Postprzez Rude N mar 22, 2009 21:31

Obawiam sie, ze nikomu nie chce sie tych tekstow czytac, a aktywnosc na serwisie sprowadza sie nabijaniem postow bez odpowiedzi o kolejnych koncertach...
Let's go crazy
Rude

Postprzez DirtyFinger N mar 22, 2009 22:16

Nie bój nic, kto ma przeczytać to przeczyta, tak przynajmniej mówi statystyka oglądalności.
A że pisać nie chcą, no siłą nie zmuszę... płacić za posty przecież też nie będę ;)
DirtyFinger

Postprzez Rude N mar 22, 2009 23:14

Ale to oznacza, ze kazdy sie zgadza ze stanowiskiem autora, a to niemozliwe.

Ludzie, ten gosc bzdety pisze i zero reakcji! Jak mozecie tolerowac takiego grafomana na stronie? Sodoma i Gomora... :wink:
Ostatnio edytowano Pn mar 23, 2009 13:09 przez Rude, łącznie edytowano 1 raz
Let's go crazy
Rude

Postprzez pani Pułkownikowa Pn mar 23, 2009 9:22

hm a co to jest patrymonialny model rodziny?
nad resztą uwag muszę się zastawić
skinhead reggae jest najs, a bigger boss jest cool
pani Pułkownikowa

Postprzez BogusKowalski Pn mar 23, 2009 10:14

a ja jeszcze nie czytalem, ale juz wkrotce! :P
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Rude Pn mar 23, 2009 13:06

pani Pułkownikowa napisał(a):hm a co to jest patrymonialny model rodziny?

Tam jest byk - mialo byc "patriarchalny model rodziny", ale wylapalem to juz po przeslaniu tekstu.
Let's go crazy
Rude

Postprzez jareg Pn mar 23, 2009 13:57

Rude napisał(a):Tam jest byk - mialo byc "patriarchalny model rodziny", ale wylapalem to juz po przeslaniu tekstu.

Poprawione.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez Szoet Pn mar 23, 2009 15:40

a jak ktoś myśli że nikt nie czyta: ja przeczytałem, tak jak "Train to [...]", tak więc jak kto czuje się "niedoceniony" to ja doceniam :)
Szoet

Postprzez pani Pułkownikowa Pn mar 23, 2009 17:57

no dobra
fajnie ze ktoś coś tu publikuje - doceniam i zapewne ktoś nie wkręcony może się zaciekawić
ale...(i w tym momencie wkracza moje zboczenie ekhem wykształceniowe) - rozumiem że to nie jest praca naukowa i nikt nie każe robić eleganckich przypisów ale źródło informacji wypadało by podać - raczej jasnym dla odbiorcy jest że to nie są w 100% relacje naocznego świadka - tak że nie podając u kogo to przeczytałeś a potem przetworzyłeś ( i żeby nie było się tego nie czepiam i nie dyskredytuje wręcz przeciwnie!) jesteś nie w porządku
ja wiem że w Polsce "własność intelektualna" jest pojęciem mało popularnym, wiem
i proszę o darowanie sobie argumentów w stylu "przesadzasz to tylko rudemaker" - chyba chcemy żeby serwis się rozwijał i stał się jakąś bazą a zresztą niezależnie od miejsca publikacji trzeba się starać a złe nawyki maja to do siebie że potrafia zostac z czlowiekiem na długo
poza tym unikałabym jednak podawania własnych ocen w jednym ciągu z faktami(i pisze to niezależnie od tego czy się z tymi przemyśleniami zgadzam czy nie)
"Żeby było śmieszniej, po przyjęciu kojarzonej w Polsce jako dość szowinistyczna wiary muzułmańskiej, Prince Buster rozpoczął zdecydowanie najbardziej „świński” etap swojej twórczości " - z tego zdania nic nie wynika jest wręcz to lekko nielogiczne a rozwinięcie nie następuje
słowem : można by tekst dopieścić - wtajemniczeni mieli by większa radochę
czekam na następne
pani Pułkownikowa

Postprzez Rude Pn mar 23, 2009 18:14

Jest to tekst o charakterze popularnonaukowym, nie zas naukowym i stad brak przypisow. Nie planuje tworzyc artykulow muzycznych w oparciu o caly aparat naukowy poniewaz spelniam sie w tej roli na polu historycznym, zas muzyke traktuje jako hobby.

To ma byc pewien bodziec do poszukania, zainteresowania sie i tylko (az?) tyle. Zapowiadam ze pod tym wzgledem sie nie zmienie :wink:

p.s. A'propos wlasnosci intelektualnej nie masz ani troche racji, wiem, bo takie moje zboczenie ekhm wyksztalceniowe :wink:
Let's go crazy
Rude

Postprzez pani Pułkownikowa Pn mar 23, 2009 18:34

czytaj uważnie zanim powtórzysz co napisalam jako odpowiedz
pani Pułkownikowa napisał(a):rozumiem że to nie jest praca naukowa i nikt nie każe robić eleganckich przypisów ale źródło informacji wypadało by podać

Rude napisał(a):Jest to tekst o charakterze popularnonaukowym, nie zas naukowym i stad brak przypisow

podanie źródła to nie to samo - napisanie zdania w stylu: "pisałem to w oparciu o... to chyba nie jest jakiś wielki wysiłek a elementarna przyzwoitość
bibliografia w populakach tez zazwyczaj się znajduje

zdanie "nie masz racji" jest średnio przekonujące - co ja mam na to odpowiedzieć "nie to ty nie masz racji"
a jeśli nie mam "ani trochę" to tym bardziej powinieneś skonkretyzować na czym opierasz swoja wypowiedz
pani Pułkownikowa

Postprzez Rude Pn mar 23, 2009 18:51

Alez Pani Pulkownikowa niemila! Nic to, juz sie odnosze do powyzszego postu.

"czytaj uważnie zanim powtórzysz co napisalam jako odpowiedz"

Alez ja bardzo dobrze widzialem to zdanie, tylko, ze piszac o "zrodle informacji" zasugerowalas, ze masz na mysli wlasnie... przypis. Jesli chodzilo Ci o bibliografie, to trzeba bylo to wyraznie napisac, tak jak w ostatnim poscie. Ze zdania wynikalo zupelnie cos innego.

"podanie źródła to nie to samo - napisanie zdania w stylu: "pisałem to w oparciu o... to chyba nie jest jakiś wielki wysiłek a elementarna przyzwoitość
bibliografia w populakach tez zazwyczaj się znajduje"

Ani wysilek, ani przyzwoitosc. Dziennikarstwo internetowe rzadzi sie troche innymi prawami, co wynika wlasnie z PWI. Nie jest to artykul wykorzystany do celow komercyjnych, to i nic nie musze. Moge podawac bibliografie, ale tylko jesli czuje taka potrzebe, a mnie to w tej formie wyzywania sie publicystycznego srednio kreci. Kwestia podejscia tylko i wylacznie.

Co zas do bibliografii w utworach o charakterze popularnonaukowym, to piszesz o ksiazkach. To jednak co innego.

"zdanie "nie masz racji" jest średnio przekonujące - co ja mam na to odpowiedzieć "nie to ty nie masz racji"
a jeśli nie mam "ani trochę" to tym bardziej powinieneś skonkretyzować na czym opierasz swoja wypowiedz"

Na tresci ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Z grubsza napisalem powyzej o co chodzi. W razie jakis watpliwosci chetnie wyjasnie.

p.s. Powinienem jakas specjalna range dostac za rozkrecanie forum :mrgreen: Ale o to chodzi, o to chodzi... Bez aktywnosci nie ma sceny 8)
Let's go crazy
Rude

Postprzez jareg Pn mar 23, 2009 19:06

Rude napisał(a):p.s. Powinienem jakas specjalna range dostac za rozkrecanie forum :mrgreen: Ale o to chodzi, o to chodzi... Bez aktywnosci nie ma sceny 8)

Póki co ta dyskusja nie ma żadnego związku ze sceną. Za to ranga się nie należy :).
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez pani Pułkownikowa Pn mar 23, 2009 19:34

Rude napisał(a):Alez Pani Pulkownikowa niemila!

- się wie! ostatecznie rude girl :wink: - a tak poważnie pisze wszystko na zimno bez inwektyw i personalnych wycieczek wiec nie widzę się tutaj jako nie mila9wiem wiem pewnie powinnam nawalić wesołych emotek ale jakoś nie pasują one do mojej osobistej mimiki - ustal wiec ze pisze to bez złych emocji)

dobra przyjęłam ze " nic nie musisz" i ze skoro nikt Ci nie karze to nie czujesz potrzeby wskazywania źródła - ok twoja sprawa - ja mam podejście inne ( i tak nazwałam to już zboczeniem związanym z..) - uważam że skoro istnieją pewne źródła z których czerpiemy jakieś pojecie "jak to było wtedy kiedy było pięknie" , ktoś się wysilił i je dla nas napisał, wyrazem szacunku jest wspomnienie o tej osobie.
i tyle

a przypomnę tylko ze zdanie na którego temat napisałeś że nie mam racji brzmiało:
ja wiem że w Polsce "własność intelektualna" jest pojęciem mało popularnym, wiem
no to twoja odp jest interpretacja i to daleko posunięta (nigdzie u mnie nie padło oskarżenie Twojej osoby - napisałabym ze "wypadało by" - bo tak uważam, a ty zasłaniasz się ustawami - a co to ma do rzeczy? miało by gdybym napisała musisz to zrobić. Nie ma paragrafu który zabrania siedzieć młodej ZDROWEJ osobie kiedy ina chora/stara/w ciąży stoi ale jednaj taka osobę widzę za co najmniej nie w porządku)
i wskazuje na to że mam racje - tu właśnie chodzi o podejście a nie o paragrafy
pani Pułkownikowa

Następna strona

Powrót do Inne