Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)
Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)Hej,
Kochani, wchodzę powolutku w świat ska, bo to piękny świat Poznałem parę dni temu usłyszałem gdzieś tam kapelkę ska The Amphetameanies, posłuchałem i wsiąkłem... Ska jest extra! Czy we Wrocławiu jest jakiś klub gdzie można poskakać przy rytmach ska? Czy można gdzieś konkretnie kupić płytki z tego nurtu we Wrocławiu czy pozostaje tylko internet? Z góry dziękuję za pomoc kochani. Pozdrawiam,
Castor Troy. GG 1934046
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)usunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:48 przez Szoet, łącznie edytowano 2 razy
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)W sobotę jak nie zmienią się plany jest SKA party w Madness . Ul. Hubska 6 Prowadzi Dj.SKAcowany
Mapka jak dojść http://img89.imageshack.us/img89/7320/mapatp.jpg Koncertów we Wrocku jak na razie nie ma w planach... Kapel jest masa.Polskie: The Bartenders Skankan, Vespa,Wersja DeLux (Dwie ostatnie grały miesiąc temu w Madness.) Zagraniczne to wspomniane Skatalites, Madness, Specials, Selecter, Mr.Review, Mark Foggo.... jest tego sporo, ja od tych kapel zaczynałem.
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)Powinieneś zacząć od big cyca i happysadu.
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)Hi,
O to mi właśnie chodziło, o podanie jakiś klasyków ska, a potem będę już sam szukał... To, że płytki są w Empiku to wiem ale chodziło mi raczej, o to gdzie można dostać strikte muzykę ska, bo na moje zapytanie, o ska w empiku czy w media markt sprzedawcy mówili, że "chyba" nic nie ma... żenada...
Dzięki za info Czarny! Co do płytek to zamówiłem sobie dziś kilka z tej listy co podałeś na stronie http://www.jimmyjazz.pl min.: SKANKAN Try To Feel It! ZIGGIE PIGGIE Old Songs ZIGGIE PIGGIE Light Smyk Music MR. REVIEW Keep The Fire Burning HORRORSHOW Ryps wyps / Pociąg z forsą VESPA Bujaj się... Myślę, że na początek wystarczy. A co do Madnessa (dzięki za mapkę z wyrysowaną drogą) okazało się, że jeden z moich dobrych kolegów Marek Duda (nie wiem może Go znasz z tamtąd) bardzo często tam bywa i faktycznie przypomniałęm sobie, że tam są czasem ska imprezki. Nie wiem jak z tą sobotą będzie to w Hali Ludowej jest festiwal reggae, na który idę ale na pewno się spotkamy w Madnessie. Zaproszenie na piwko jak najbardziej aktualne.
Chyba odpuszczę te kapele... Znam je... Pozdrawiam,
Castor Troy. GG 1934046
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)Jak chcesz usłyszeć kawałek reggae-SKA na żywo, to w sobotę w Alive na pasażu Bogusławskiego gra zespół Sakra... nie jest to typowe "czyste" SKA , ale zawsze coś
Re: Mój początek ze Ska - parę pytań nowicjusza :)Chyba wybrałeś najpopularniejszy i najlepszy sposób tzn. zamówiłeś na tzw. pałę kilka płyt
Pozdrawiam i życzę aby miłość do ska rosła w siłę i żylo Ci się dostatniej