Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
"Ostra psychoska" - ska, psycho i neoswing w Polit
"Ostra psychoska" - ska, psycho i neoswing w Politpewnie czesc z was to widziala, ale ja dopiero dzis to przeczytalem...
http://polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1113201&MP=1 troce bzdur, ale poza tym co nieco opinii o alternatywnej scenie muzycznej...
nu metal (new metal) – nowa postać ciężkiego rocka (muzyki metalowej) wykorzystująca doświadczenia punk, a także pewne elementy jazzu.
to jest zajebisty tekst
t jest najlepsze : "Dziś scena rockabilly wespół z jej nowszą, inspirowaną punkiem mutacją psychobilly rozrosła się znacznie. Do Partii i Komet doszlusowali inni: między innymi reaktywowana niedawno warszawska Stan Zvezda, Robotix z Pułtuska, Skankan z Sosnowca,"
nie wiedzialem ze skankan gra psycho Idź do sklepu, kup karabin, wyjdź przed dom i wszystkich zabij.
Klub nazywa się U Desmonda Dekerta, co kojarzy się jednocześnie z nazwą ulicy i nazwiskiem Desmonda Dekkera, jamajskiego prekursora reggae. Do Desmonda przychodzą głównie fani muzyki ska, ale można tam posłuchać też innych odmian rocka, łącznie z psychobilly. Podobną ofertę ma wrocławski Madness (również i ta nazwa jest nieprzypadkowa – Madness to czołowy angielski zespół ska).
ale mondrala
to zeby nie otwierac nowego tematu
podlacze to do tego. przypadkiem mialem dzis okazje przejrzec nowe "perspektywy" i zalamalem sie doszczetnie. taki oto artykulik sie pojawil.... tylko niech sie nikt nie obrazi czasem na mnie za wrzucanie takich glupich glupot http://www.elartnet.pl/~mbudzik/skinhead.jpg od razu ostrzegam ze plik ma ok 500 kb milej lektury... buahahaha... gratuluje tym co z nimna krwia i stoickim spokojem dotrwaja do konca
W tym nadzwyczaj udanym artykule jest pewien fragment "... skinheadzi formowali się wokół określonej muzyki...bluebeat, rocksteady...później wokół nowej fali ska, która niosła za soba "ostrą" muzykę doprowadzając do wybuchów agresji..." ??!!??!! Czy ja czegos w swojej muzycznej edukacji przypadkiem nie ominąłem, bo o jakiej nowej fali piszą?? A może to chodzi o tą trzecia fale, moze MMBosstones, mieli na mysli...ja tam nie wiem
A może o 2tone biega...kurde jaka to ta ostra muza?? moze to ten hardcore, dla którego punx zdradzili oi???!!! Ja równiez prosze o wyjasnienie...plis, plis, plis;)
Panowie ...Panowie (i Panie ) ale co tu komentowąc ktoś znowu bardzo chciał coś napisac , sieknoł stek bzdur ktorego sam nie zweryfikował i liczy na to ze nikt nie zweryfikuje , machnoół ciachnoł i jest artykół ...
Autor ( 2 artykołu) poprostu zaszpanował swoim ograniczeniem i zaściankowością i tyle . Zaraz po przeczytaniu artykułu odciołem od adresu - skinhead.jpg co by obejrzeć sobie zdjęcia z konceru Slacklers'ów i ową agresje .. Panie Aqualung ma pan u mnie do realizacji duże piwo lub mała wódke za zestawienie ...szkoda że nie stoji to w tej formie na owych PRESPEKTYWACH City Mod'z Żbikowiec
...ciągle jeszcze żyjemy Booyaka Famila
...no ba! ja to czułem już od dawna. normalnie jak Madness leci to nic innego nie chodzi mi po głowie tylko jakby tu komuś przypierdolić ! Wcale sie nie dziwie panu (tfu!) autorowi, że - tak barwnie przecież i prawdziwie -rzecz opisuje. A powszechnie wiadomo przecież że nienawiść rodzi nienawiść a przemoc rodzi przemoc, nie ??? no ! to teraz wszyscy razem jednym głosem: ....... kocham was, kocham wszystkich, kocham muzyke, jeejeejeejee love peace kfiatki i zcała reszta....... założymy komune, nażremy sie lsd - bedzie fajnie, co ??? buuuhahahahehehehe...... niezła kurwa wizja !!! a obydwa teksty pozostawie bez komentarza, bo zaraz zaczyna chodzić mi po głowie jakby tu komuś przypierdolić !
A ja jednak podjol bym sie obrony tego artykulu, bo mimu kilku (moze i razacych
Nie boje sie linczu "If you're arrogant, tough,
smart and clean looking you got to be a Mod then !" http://www.polishmods.prv.pl ![]()