Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

"Ostra psychoska" - ska, psycho i neoswing w Polit

Inne dyskusje związane z muzyką

"Ostra psychoska" - ska, psycho i neoswing w Polit

Postprzez michal So sty 31, 2004 14:12

pewnie czesc z was to widziala, ale ja dopiero dzis to przeczytalem...

http://polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1113201&MP=1

troce bzdur, ale poza tym co nieco opinii o alternatywnej scenie muzycznej...

:)
michal

Postprzez skavliks So sty 31, 2004 17:13

ale pojebany artykul :twisted: polityka to festyniarska gazetka i tyle :!:
skavliks

Postprzez skavliks So sty 31, 2004 17:19

nu metal (new metal) – nowa postać ciężkiego rocka (muzyki metalowej) wykorzystująca doświadczenia punk, a także pewne elementy jazzu.

to jest zajebisty tekst :D i to tez =======>ska – muzyka rockowa wywodząca się z karaibskiego calypso, grana początkowo przez karaibskich imigrantów w angielskich klubach w latach 60. Inspirowała też muzyków reggae. Dużą popularność zyskała na przełomie lat 70. i 80.
skavliks

Postprzez Wiechu_Os_Wlkp So sty 31, 2004 18:01

t jest najlepsze : "Dziś scena rockabilly wespół z jej nowszą, inspirowaną punkiem mutacją psychobilly rozrosła się znacznie. Do Partii i Komet doszlusowali inni: między innymi reaktywowana niedawno warszawska Stan Zvezda, Robotix z Pułtuska, Skankan z Sosnowca,"

nie wiedzialem ze skankan gra psycho :lol: :lol: :lol:
Idź do sklepu, kup karabin, wyjdź przed dom i wszystkich zabij.
Wiechu_Os_Wlkp

Postprzez skavliks So sty 31, 2004 18:12

no z tym skankanem tez jest dobre :D
skavliks

Postprzez skanker So sty 31, 2004 23:00

bo wy sie na muzyce nie znacie to niewiecie ze skankan gra psycho. pan z polityki na pewno wie lepiej. teraz dopiero przejzalem na oczy bo przez lata myslalem ze oni graja ska :wink:
skanker

Postprzez skavliks N lut 01, 2004 13:46

Klub nazywa się U Desmonda Dekerta, co kojarzy się jednocześnie z nazwą ulicy i nazwiskiem Desmonda Dekkera, jamajskiego prekursora reggae. Do Desmonda przychodzą głównie fani muzyki ska, ale można tam posłuchać też innych odmian rocka, łącznie z psychobilly. Podobną ofertę ma wrocławski Madness (również i ta nazwa jest nieprzypadkowa – Madness to czołowy angielski zespół ska).

ale mondrala :D
skavliks

Postprzez Pidzej N lut 01, 2004 17:41

Artykul jak kazdy inny artykul czego mozna sie spodziewac po Polityce!! :P
Pidzej

Postprzez DirtyFinger Śr lut 18, 2004 21:29

to zeby nie otwierac nowego tematu

podlacze to do tego.

przypadkiem mialem dzis okazje przejrzec

nowe "perspektywy" i zalamalem sie doszczetnie.

taki oto artykulik sie pojawil.... tylko niech sie nikt

nie obrazi czasem na mnie za wrzucanie takich glupich glupot

http://www.elartnet.pl/~mbudzik/skinhead.jpg

od razu ostrzegam ze plik ma ok 500 kb

milej lektury... buahahaha... gratuluje tym

co z nimna krwia i stoickim spokojem dotrwaja do konca :lol:
DirtyFinger

Postprzez Pidzej Śr lut 18, 2004 21:47

Kur.. juz dawno nie czytalem wiekszych bzdur. W ogole nie wiem co ten artykul mial na celu. Jesli ktos moze mi ti wyjasnic to bardzo prosze.
Pidzej

Postprzez kremol Śr lut 18, 2004 23:01

W tym nadzwyczaj udanym artykule jest pewien fragment "... skinheadzi formowali się wokół określonej muzyki...bluebeat, rocksteady...później wokół nowej fali ska, która niosła za soba "ostrą" muzykę doprowadzając do wybuchów agresji..." ??!!??!! Czy ja czegos w swojej muzycznej edukacji przypadkiem nie ominąłem, bo o jakiej nowej fali piszą?? A może to chodzi o tą trzecia fale, moze MMBosstones, mieli na mysli...ja tam nie wiem :D :D

A może o 2tone biega...kurde jaka to ta ostra muza?? moze to ten hardcore, dla którego punx zdradzili oi???!!! Ja równiez prosze o wyjasnienie...plis, plis, plis;)
kremol

Postprzez Myszon Cz lut 19, 2004 1:16

Panowie ...Panowie (i Panie ) ale co tu komentowąc ktoś znowu bardzo chciał coś napisac , sieknoł stek bzdur ktorego sam nie zweryfikował i liczy na to ze nikt nie zweryfikuje , machnoół ciachnoł i jest artykół ...

Autor ( 2 artykołu) poprostu zaszpanował swoim ograniczeniem i zaściankowością i tyle .

Zaraz po przeczytaniu artykułu odciołem od adresu - skinhead.jpg co by obejrzeć sobie zdjęcia z konceru Slacklers'ów i ową agresje .. 8)

Panie Aqualung ma pan u mnie do realizacji duże piwo lub mała wódke za zestawienie ...szkoda że nie stoji to w tej formie na owych PRESPEKTYWACH 8)
City Mod'z Żbikowiec

...ciągle jeszcze żyjemy

Booyaka Famila
Myszon

Postprzez lukas Cz lut 19, 2004 1:42

taa...ja zawsze wiedziałem ze to przez ska taki znerwicowany jestem...to zła muzyka jest :twisted: :twisted:
lukas

Postprzez wirus Cz lut 19, 2004 12:05

lukas napisał(a):taa...ja zawsze wiedziałem ze to przez ska taki znerwicowany jestem...to zła muzyka jest :twisted: :twisted:

...no ba! ja to czułem już od dawna. normalnie jak Madness leci to nic innego nie chodzi mi po głowie tylko jakby tu komuś przypierdolić ! Wcale sie nie dziwie panu (tfu!) autorowi, że - tak barwnie przecież i prawdziwie -rzecz opisuje. A powszechnie wiadomo przecież że nienawiść rodzi nienawiść a przemoc rodzi przemoc, nie ???

no ! to teraz wszyscy razem jednym głosem:

....... kocham was, kocham wszystkich, kocham muzyke, jeejeejeejee love peace kfiatki i zcała reszta....... założymy komune, nażremy sie lsd - bedzie fajnie, co ???

:roll: :?: :roll: :?: :roll:

buuuhahahahehehehe...... :twisted: :lol: :twisted: :lol: :twisted:

niezła kurwa wizja !!! :lol: :lol: :lol: banda skinheadów i rudebojów biegająca za rączki po łące...... normalnie monty pajton !

a obydwa teksty pozostawie bez komentarza, bo zaraz zaczyna chodzić mi po głowie jakby tu komuś przypierdolić ! :twisted:
2000 tons of TNT !!!

Obrazek
wirus

Postprzez Flick Cz lut 19, 2004 14:29

A ja jednak podjol bym sie obrony tego artykulu, bo mimu kilku (moze i razacych :lol: ) mankamentow to przedstawia on faktyczny stan rzeczy. Populistyczne puste haselka (w 99%) w stylu "If the kids...", kult sily (jak jestes szczuplym gowniarzem to masz mniejsze szanse na zdobycie szacunku "grupy" , niz jesli np. jestes tlustym bydlakiem i umiesz komus skuc morde na ulicy za dlugie wlosy ;-) ). Z Autopsji dorzucilbym jeszcze plotkarstwo , zarty na niskim poziomie i wszechobecna ironia .. oczywiscie to nie tyczy sie wszystkich i na szczescie spotkalem tez duzo wyjatkow , ktore w pewien sposob rownowaza moj poglad o tej kulturze .. ale mowilem teraz w kontekscie tego artykulu ..

Nie boje sie linczu :lol: !
"If you're arrogant, tough,

smart and clean looking

you got to be a Mod then !"

http://www.polishmods.prv.pl

Obrazek
Flick

Następna strona

Powrót do Inne