Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

Radio BIS

Inne dyskusje związane z muzyką

Postprzez Kunze Śr sie 09, 2006 21:27

jareg napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3533332.html

Czy na tych kretynów naprawdę nie ma siły? Aż wstyd żyć w kraju, w którym ta zbieranina debilstwa wszelkiej maści wciąż ma tak duże poparcie wyborców.

Mi się przypomina z lekcji historii w podstawówce. Jakiś tam król, nie pamiętam jaki, zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną. Jarosław "Wielki" zastał Polskę zbudowaną, zostawi zrujnowaną.

To tyle odbiegając od głównego wątku, bo takiej bzdury bez komentarza zostawić nie idzie.
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez Kunze Śr sie 09, 2006 22:46

A jaj jaj, alle straciłem na urlopie wiadomości, choć upał nad morzem był zaj!@#$%^. Od jakiegoś czasu zaprzestałem odsłuchu Biski, bo mi coś tam nie grało jak trzeba. Teraz mi się wszystko wyjaśniło. I do tego jestem bardzo, ale to bardzo wku!@#$%^ (nie uzywam przekleństw na forum, bo regulamin zakazuje). Powyżej skomentowałem ociupinkę sytuację w naszej ojczyźnie. Jeszcze trochę to będzie nasza obczyzna. Nie napiszę dla kogo będzie to ojczyzna, bo nie zniżę się do ich ksenofobicznego poziomu. Pier!@#$ to. Żalu po BIS'ce też nie mam co opisywać, bo załatwili to moi przedmówcy. Jedno ciągle w Polsce jest jak dawniej, nie idziesz z falą, nie masz nic, jesteś odmieniec. Wszyscy doskonale wiedzą, że to nie idący z falą wnoszą coś do zycia, do cywilizacji, tylko te odmienne jednostki. Te jednostki szukają, szukają. Dobra to już też było wyżej, albo w podobnym tonie. Skwituję to tylko tak. Pracuję w służbie mundurowej, gdzie praktycznie nie ma miejsca na indywidua. Jest rozkaz, polecenie i koniec. Jak się nie podoba, to do cywila i nikt nie bedzie plakal. Mam 10 lat sluzby, to niewiele, ale cos tam juz na ten temat wiem. Jezeli przyjdzie do nas taki idący z falą, to makabra. O wszystko ma pretensje, wszystko by chciał od razu, nic z własnej inicjatywy nie zrobi. Polecenie = działanie, bez myslenia. Oczywiście są wyjątki. Tylko ja takich nie znam. Szkoda. Natomiast jeżeli trafia do naszej lub podobnej formacji koleś (lub panna), który był powszechnie odbieranym indywuiduum, albo gorzej odmieńcem. Z innymi poglądami, zachowaniem, wybrykami. To taki praktycznie od pierwszego dnia zna swoje miejsce. Nie sadzi się, nie szczeka bez powodu. Jak potrzeba to przy zdarzeniu na pewno można na niego liczyć, bo wie po co został strażakiem. I tacy są dobrzy nie tylko w "boju", tak samo odbrze sprawują się w administracji (ot mój skormny przykład, i tu się juz przechwalam). Też musiałem wyjąć z uszu kolczyki. Na szczęście moja ulubiona fryzura jest wskazana, więc mogę z lubością ścinac co trzy tygodnie włosy trójeczką. Ba, wprawdzie broda nie jest mile widziana, ale za to mam zawodowe baki, które, a co ty duzo mówić, no są git i do muduru. Dzieki temu jak idę na kontrolę, to mam nawet większy szacunek, albo tylko takie złudzenie :? . Potrafia wyczuć subtelna granicę między dobrem, a złem. Kiedy jej nie przekroczyć i czegoś nie zrujnować. Może troche przesadzam, ale tak to znam. Moze to banal i pewnie powtarzam intencje przedmówców, a co najmniej autora cytowanej odpowiedzi na list otwarty Radia BIS. Gdzie my mamy szukać paliwa, pomijam tu browarownie (moglby ktos dla forum stworzyc emoty z kuflem?? bo ja nie umiem :( ). Chodzi mi o paliwo dla duszy. O przepraszam Marianna płacze, ide dać jej butle. Zaraz wracam. Dobra cudenko moje mlodsze spi znow spokojnie. Podsumowujac, jestem przeciw komercjalizacji, choc za globalizacja. Niestety glosy nasze nic, lub niewiele, zdzialaja. Tak juz qr!@ jest w tym zyciu. Jest Ciebie duzo, to masz sile. A dla reszty rezerwaty. Nasze rezerwaty, do niedawna bujnie brzmiace roznorodnoscia melodii (o tu wyraźnia aluzja do mojej Bardzo Innej Stacji, jakby kto nie wiedzial o czym jest temat), znikna przykryte falą. Oczywiscie taka fala nie jest jednorodna, jednak nie dla mnie taka falowa roznorodnosc. Dzisiaj moda na ABC, to wszyscy sluchamy ABC. Jutro XYZ,to... Dobra, teraz juz koncze. Brak mi dobrego radia slyszalnego w Inowroclawiu. Wolnego radia internetowego poslucham tylko w robocie, bo w domu nie mam na to czasu. A w robocie tez za!@# i czasu brak na aktywne sluchanie. Niedawno wrocilem do trójki, choc to tez nie to, ale dobrze gadaja. Koncze, dziekuje.
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez jareg Pn sie 14, 2006 14:13

http://wiadomosci.onet.pl/1370879,11,item.html

Najlepiej by było, gdyby ten jebany chuj Kurski zrzekł się obywatelstwa polskiego. Ten kraj od razu byłby lepszy. Sorry za politykę, tego nie lubię, ale czasami tak mnie nosi, że nie mogę wytrzymać. Kto tego chuja zrobił? Niech go pomszczę!
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez STĘPEL Pn sie 14, 2006 14:25

Wielkie mi halo, honorowe obywatelstwo Świdnicy ma(no chyba że już nie, ale nic o tym nie słyszałem) Adolf od Hitlerów i jakoś wszyscy żyją i ani nikomu się od tego nie polepszyło, ani nie pogorszyło.

Pewnie Grass miał wolny wybór wtedy i bardzo chciał iść do SS.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

PANDORA

Postprzez rutek Pn sie 14, 2006 14:55

jedyne radio godne uwagi to http://www.pandora.com/ !!!!!!!!!!!!!!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: a co do kurszczaka to rzeczywiście łon jest pierwszy faszysta czwartej er pe
rutek

Postprzez radzim00 Pn sie 14, 2006 15:17

Najpierw dziadka Tuska, teraz Grassa, coś mi tu smierdzi. Może on ma na tym punkcie jakieś kompleksy czy uprzedzenia, może jego dziadek był czerwono-armistą, alebo czekista :wink:
STAY RUDE!!!!!!
radzim00

Postprzez Ingiel Pn sie 14, 2006 16:48

STĘPEL napisał(a):Pewnie Grass miał wolny wybór wtedy i bardzo chciał iść do SS.

nie wiem, co to za ironia w glosie men; mowisz jakby wtedy byla jakas wojna ;
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez sokół Wt sie 15, 2006 15:29

STĘPEL napisał(a):i bardzo chciał iść do SS.

spierdalaj :lol: :lol: :lol: nikt mi nie będzie już buszował po chacie :!: wystarczy :wink:
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez Kunze Pt sie 25, 2006 13:13

Dobra, dalej slucham biski i nie jest tak zle, choc dobrze tez nie jest.
Kunze

Poprzednia strona

Powrót do Inne