St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Scena Ska vs Reggae -Clash dyskusyjny ;)
To jes dobra wiadomość jak na tak ciężko rozpoczęty dzień Jareq wpadnij sobie kiedyś na jakiś koncert reggae do Częstochowy, byle by to nie było coś co gra na każdym festiwalu. Jest identyko.
bez jaj. A Zagłebie
no Polskie Kingston ma chyba troche wspólnego z muzyką ska i reggae
troche tych zespołów jest u nas lub było.. lista by była bardzo długa z koncertami nie jest tak źle --> non stop coś się dzieje więc chyba nie tylko Warszawa czy Wrocław ale też Kingston PL
Tutaj wypowiedzi na temat ska z forum rasta roots reggae:
http://www.rrr.com.pl/forum/viewtopic.php?t=744 Przydał by się ktoś do edukacji....gdybym był bardziej opanowany z chęcią bym się tego podjął Znacznie inaczej sprawa wygląda na forum reggae netu, tam kumają czaczę znakomicie. Wrócę do tematu sceny sound systemowej i klimatów ska. W miniony weekend miał miejsce w Częstochowie sound clash selektorów -wiadomo zabawa się szykowała raczej w klimatach dhl. Do czego jednak zmierzam – jednym z uczestników clashu był Radrik (pierwszy wokal Vespy) i właśnie on jest bodaj pierwszą osoba w PL, która ma dubplete od grupy ska, może dodam- polskiej grupy -Vespy. Numer poleciał na rytmie Errola Dunkleya, w wykonaniu Vespy znany pod tytułem Nie kłam już kotku. Dla mnie- fana zarówno reggae jak i ska- jest to wydarzenie i mam nadzieję, że przyczyni się do flirtu innych reggae selektorów ze sceną ska.
Co oznacza słowo dubplete ? bo pierwszy raz takie widze i nie mam zielonego pojęcia co to jest
Krótko mówiąc jest to numer dedykowany selektorowi, wychwalający go pod niebiosa, czasem bywa i tak, że w dubplacie usłyszysz disy dla innych selekcjonerów, czyli np. „ Wykonawca numer jeden to cienias, Wykonawca numer dwa pajac, ale Chudy jest git” Klarowne?
no to bedzie pokojowy Nobel Ska`d 4 life !