St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Ska - komercyjne bandy
jesli ktos mowi, ze to do cyrkowej muzyki albo cyganskiej podobne, to to jest naprawde zenujace i takiej dyskusji (z szacunku dla samego siebie) nie nalezy kontynuowac. Ja sam nie jestem muzykologiem, ale nie rozrozniac muzyki granej na "raz" (balkanskie łup łup łup) od rytmu jamajskiego granego na "i" (taktowanie Raz i(!) dwa i(!) trzy i (!) cztery (i) ) (a to jest baaaaaaaardzo wyrazna roznica) zdradza kretynizm muzyczny osoby nierozpoznajacej.
W Polsce ludzie w ogole malo o muzyce wiedza. Jestem troche "ska faszystą" i dlatego uwazam, ze tylko bardzo krwawa ska rewolucja moze to wszystko naprawic amen. Ska`d 4 life !
Re: ska
To ciekawe jaki w takim razie bedzie poziom Twojej pracy ale powodzenia. !! Skinhead Speaks Her Mind !!