The Flatliners + The Mugshots
2012-06-19, Poznań
19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej » |
![]() |
Skambomambo w TV4
Skambomambo w TV4Wczoraj wieczorem ogladalem tv,program muzyczny-nowa generacja i w migawkach zapowiedziany byl Skambomambo.
Nie zagrali wczoraj-co oznacza,ze pojawia sie w kolejnym odcinku. Wyglada na to,ze kapele graja tu kowery. Zobaczymy jak"reprezentant ska"zrobi jakis kower z klimatow pop??? Nastepny odcinek poleci w wtorek 27 maja o 21.30 na TV4.
tak, to prawda.
zdaje się, że program nazywa się Nowa Generacja, zresztą, jeśli się nie mylę, mowa jest o nim w innym wątku o Skamboszambo - a propos nowej płyty. gdzieś czytałem o tym, a może nawet na soundcrazy. Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
Tak,tak,namierzylem strone tego programu:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/multi ... ja/zespoly Jakies media pewnie tam beda po emisji Skambo 27.05.
Czesc.
Racja,to dzis-ale o g.21.30 na TV4.Sprawdzilem w gazecie.Powtorka tego,pierwszego odcinka z Skambomambo poleci w niedziele 1.06 o g.17,tez na TV4. Zobaczymy do jakiego koweru ich zmusza w tym odcinku?:) Jesli przejda dalej,to ich drugi odcinek bedzie w wtorek 3.06 TV4.
podlaczam sie pod ta prosbe. nie mam tv dostepu do tv ;/
na specjalnej stronie programu http://www.muzyka.era.pl robią zrzuty z programu jest też super długi wywiad ze Skambo przeprowadzony przez jakiegoś super dziennikarza
Jako piąty juror się wypowiem, że jak dla mnie na plus.
Płyty na razie nie słyszałem, więc nie wiem w jakiej jest tonacji. Ale bardziej niż do ska, to zdecydowanie pasowało do reggae wbrew słowom wokalisty po występie. W każdym razie zaciekawiłem się na tyle, że płytą nie wzgardzę przy najbliższej okazji.
dla mnie parodią było to, że wypowiadają się z żyri osoby, które nie znają się wogole na muzyce ska/rege, może nawet sluchaja jej po raz pierwszy, chodzi mi tu o tą jedną kobiętę [tę nie w ciąży:P], która stwierdziła, że wykonanie wogóle jej nie podeszło, ciekawe czego spodziewała się po kapeli ska
kiedy kolejny odcinek? W przyszłym zespoły będą grały swoje utwory, myślę, że Skambo wypadnie jeszcze lepiej:)
no ja doczekać się nie mogę.
szczerze przyznam, że dużo wokalu, szkoda że bardziej nie postawili na sekcję dętą - w końcu jedyny raczej zespół w programie z nią, więc to jakieś charakterystyczne, do tego przecież tym się ska charakteryzuje (nie mówię zawsze, ale grunt to dęciaki z reguły ogólnie na plus! i jeszcze zaciekawiły mnie tamte koleżanki, ale po pograniu stwierdziłem, że chyba lepiej byłoby wszystkich usłyszeć we własnym repertuarze.. choć wygrały tam te kinderpanki z włosami na żel, w okularkach, pod okiem mam. Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
Świetny występ, pomimo, że faktycznie trochę w reggae poszli to myślę, że zespół pokazał się z fajnej strony. Profesjonalnie brzmieli, wyróżniali się wśród innych i na prawdę byłoby żenujące jakby przepuścili kapelę tych młodych, a ich odrzucili. Program ma szansę wypromować na prawdę oryginalny zespół, niestety obawiam się, że przy takim Jury wygra, jak to ktoś wyżej napisał, 'kolejna' Ala Janosz. Chociaż kto wie?
Gratuluję
a tak swoją drogą czy na perkusji w tym ostatnim zespole [Blade? dobrze pamiętam?] nie grał 'Grochu' - Artur, czyli obecny pałkołamacz wespy?
bo miałem takie wrażenie, ale widziałem tylko fragmencik, jak schodzili. Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
No,polecialo Skambomambo!!Powtorka w niedziele o 17,musze nagrac na vhs:)
Fajne reggae zrobili z Big City Life.Zagrali na luzie i zabrzmieli dobrze-a widze,ze w takich programach nie wszyscy wytrzymuja"presje ekranu". Borysewicz mocno ich chwalil,ten drugi cos mowil w stylu"macie show o buisnes my sie zatroszczymy":) Tylko ta managerka od Mandaryny i Rubika cos bredzila,ze to tylko zawodowcy,muzycy do wynajecia.Nie rozumiem,ale to nic nie szkodzi;) Przeskoczyli dalej i graja super,ale mysle ze taki program i tak ich wyeliminuje-tu raczej szukaja plastikowych i latwych osobowosci. Cos mi slabo sie wczytuje te pliki z Skambo?: http://www.era.pl/pl/indywidualni/multi ... acja/video