The Flatliners + The Mugshots
2012-06-19, Poznań
19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej » |
![]() |
Skinhead Reggae - znajesz ? panimajesz ?
Skinhead Reggae - znajesz ? panimajesz ?Dobra , to nie będzie kolejny wątek o Skinhead Reggae , ale chciałbym tu poruszyć kwestię takową :
Wchodzę ja sobie na forum Bob Marley Reggae czy jakoś tak a tam , wątek o Skinhead Reggae - że niby co to jest ? I oto odpowiedzi : "Skinhead Reggae oznacza że ćpasz i jesteś nazistą " "Nie ma czegoś takiego jak skinhead reggae , jest boneheadreggae blebleble." I to muzyka grana przez białych dla nazioli jakoś tak to przynajmniej zrozumiałem. Smutne... Co o tym sądzicie ? Ja powiem szczerze że tej muzy obecnie słucham częściej niż Ska czy czegoś innego. Cholernie ostatnio mnie to kręci chociaż kiedyś tego nie lubiłem. A jak jest z wami ? PS. A jednak to jest kolejny wątek o Skinhead Reggae
Nic dziwnego, bo to są fora dla pojebusów którzy zrobili sobie wczoraj dredy, a oprócz Marleja znają Hababkuk i Tumbao,a o muzyce pojęcie mają takie jak ja o prowadzeniu kombajna.
Ja od czasu do czasu lubię sobie taką muzę zapodać. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Skinhead Reggae dobra muzyka, ale osobiście nie lubię z nią przesadzać. Simaryp to moja ulbubiona kapela a takie hiciaki w ich wykonaniu jak Phoenix City, Stay With Him to zawsze moge zapuścić. Dobry jest też Derrick Morgan - Moon Hop /skopiowany pod nazwa Skinhead Moonstomp przez Simarypa właśnie/ czy Rudies Don't Fear /jak go przymusił jakiś rudeboy to napisał wypas kawałek - może by tak ze wszystkimi zespołami robić
Nie jestem specem od skinhead reggae, ale te teksty, o których piszesz Wiśnia to nic nie warte bzdurki. Jakby taki 'tekściarz' wiedział że gdyby nie pomoc Mr.Skinhead Reggae - Bob Marley wogóle by nic nie napisał i nie nagrał /Bo to D.M. go promował m.in wypominając mu że za dużo tańczy na scenie Pozdrawiam, Mietek www
Judge Dread daje rade! Szczególnie "Bring Back The Skins". Ja polecam te wszystkie składaki z Trojana - "Skinhead Revolt" , "Skinhead Generation" czy "Skinhead Jamboree". Szczególnie ten drugi wymiata
Dobrze że i w Polsce są kapele które nawiązują w swoim stylu do tych klimatów. Niech rastuchy wiedzą że nie samym Jahem człowiek żyje. Łojaa !
Rastuchy
subkulturologiem to ja nie jestem,
ale jako ze muzyka hippisow obca bynajmniej mi nie jest to co nieco o tym gdzies mi sie obilo. i z tego co wiem to zdecydowanie tak. ale za moja po7browarową juz obecnie wiedze reczyc nie moge
eee z rasta?? chyba nie bardzo a z resztą ja sie nie znam chce tylko zaznaczyc tu swoją obecność
Dziewczyna z mercedesem
W kieszeni miała nóż Skórzana tapicerka, a w bagażniku trup Z rewolwerem w torebce śmiało szła przez świat Dziś w sercu mym pozostał po Niej krwawy ślad
Nigdy skinhead reggae nie lubilam, ale ostatnio probowalam sie przekonac i zapodalam sobie Simaryp(niby takie fajne) i myslalam ze zdechne z nudow...nie wiem jak mozna sie tym zachwycac(jak i jakakolwiek kapela reggae).Kiedys mi sie zdawalo ze skinom blisko do tego bo korzenie i spirit of 69 bleble ale dzis sadze ze jednak baaaardzo daleko.W koncu wszystko sie zmienia i dzis Jamajce daleko do skinheads
Hey Say johnny boy!
wiesz Ty tego nie zrozumiesz i dalej bedziesz w kółko trzepac analogsow i krzyczec oi oi oi hhehhee. Simarip to klasyka sama w sobie i jak slysze takie teksty jak Twoj to mam dreszcze. Skinheadom daleko do tego? o czym Ty bredzisz dziewczyno? To chyba skinheada jeszcze nie spotkalas.
a kiedy na Jamajce byli skinheadzi??? raise your glass to working class
hipizy siem z beatników wywodzom o ile wim najprawdziwszy Żydek
piloci z karabinem clique + Zielone Sznury Proroka
heh... to nie tak ze hipisy sie wywodza od jamajskich rasta, ale bez problemu mozna sie doszukac przeroznych, naprawde licznych inspiracji. faktycznie powiedziec ze byli rasta i wyewoluowali w dzieci-kwiaty to by juz bylo mocne przegiecie, ale analogii, nawiazan, podobienstw, czy wrecz fascynacji rytmami z jamajki u hipisow nigdy nie brakowalo. pamietam ze jak swego czasu czytalem jakas ksiazke o Doorsach (btw: moj ulubiony zespol jesli o tego typu muzyke chodzi) to strasznie mnie smieszyl fragment jak zupelnie skolowany psychicznie, nacpany i przerazony Morrison znalazl sie w jednym pomieszczeniu z kilkoma zarosnietymi dredami z kazdej strony rasta. reakcja narabanego Jima: paniczny strach, przerazenie, ucieczka, szukanie pomocy i jeszcze raz strach hehe... totez Doorsi sa raczej przykladem ekipy, ktora z jamajszczyzny garsciami nie czerpala. co nie zmienia faktu ze z przyjemnoscia slucha sie zarowno Jima jak i wszelkiej muzyki karaibow
heh no jasne , najlatwiej zjebac kogos za to jakie ma zdanie.Akurat drogi kolego jestes w bledzie poniewaz nie trzepie analogsow tym bardziej nie krzycze w kolko oi oi oi , jestem juz na troche dalszym etapie aa i jeszcze jedno faktycznie nigdy w zyciu nie spotkalam zadnego skinheada Hey Say johnny boy!