Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

telewizornia

Inne dyskusje związane z muzyką

Re: Re:

Postprzez Bosston Wt lip 29, 2008 10:31

Jamezzz napisał(a):
wirus napisał(a):ze wzgledu na to ze po Ignite przekonałem sie ze bardziej jednak hardcore niz pankroki

Kurde pamiętam Ignite jak zagrali u nas w Biedaszybowni w Pub 12% pod koniec lat '80.
Niesamowite toto było, nikt wtedy ich jeszcze nie znał - to były najlepsze 2 koncerty z HC made in Amarica!
Na drugim szalał też wtedy mało znany Slapshot! :)

To musiala byc ta sama trasa,na ktorej bylem w Gorlitz i z tego co pamietam to faktycznie po koncercie w Gorlitz obie kapele mialy wjechac do Polski.Ignite jako support wymietli bezkonkurencyjnie,najwyzsza półka amerykanskiego HC z melodyjnym materialem /tez mi sie wtedy bardzo podobali/,natomiast czy Slapshot byl wtedy malo znana kapela to tu bym polemizowal-przynajmniej ja wiedzialem wtedy na co sie pisze :x Warto bylo!!!
7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Bosston

Re: Re:

Postprzez Jamezzz Wt lip 29, 2008 11:08

Bosston napisał(a):
Jamezzz napisał(a):
wirus napisał(a):ze wzgledu na to ze po Ignite przekonałem sie ze bardziej jednak hardcore niz pankroki

Kurde pamiętam Ignite jak zagrali u nas w Biedaszybowni w Pub 12% pod koniec lat '80.
Niesamowite toto było, nikt wtedy ich jeszcze nie znał - to były najlepsze 2 koncerty z HC made in Amarica!
Na drugim szalał też wtedy mało znany Slapshot! :)

To musiala byc ta sama trasa,na ktorej bylem w Gorlitz i z tego co pamietam to faktycznie po koncercie w Gorlitz obie kapele mialy wjechac do Polski.Ignite jako support wymietli bezkonkurencyjnie,najwyzsza półka amerykanskiego HC z melodyjnym materialem /tez mi sie wtedy bardzo podobali/,natomiast czy Slapshot byl wtedy malo znana kapela to tu bym polemizowal-przynajmniej ja wiedzialem wtedy na co sie pisze :x Warto bylo!!!

No tak - miałem napisać "dla mnie nieznani" :)
Poniżej kilka old photos z tegoż gigu (na ostatnie j fotce plakacik na ścianie;))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Jamezzz

Re: telewizornia

Postprzez Raul N sie 03, 2008 15:15

dzisiaj 19:40
Planete

Buntownicy. Historia grupy The Clash

Zespół założył w 1976 roku Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon i Nicky Headon. Jako pionierzy brytyjskiej punk rocka eksperymentowali z muzyką reggae, funk, rap i rock&rollem. Ich trzeci album "London Calling" z 1979 roku został uznany przez magazyn Rolling Stone za najlepszy album lat 80-tych. Zespół rozpadł w 1986 roku z powodu wewnętrznych nieporozumień i tarć.

W filmie zostali przedstawieni członkowie bandu od strony prywatnej i zawodowej, ich wzloty i upadki, niekończące się trasy koncertowe i międzynarodowy sukces. Twórcy dokumentu cofnęli się w czasie do połowy lat 70-tych, by pokazać ówczesną brytyjską scenę punkową i zespoły, z których powstało The Clash, czyli London SS i The 101'ers. Reżyser Alan G. Parker zwraca dużą uwagę na odejście Micka Jonesa i wpływ tego zdarzenia na twórczość zespołu. Dokument kończy ostatnia trasa koncertowa The Clash, promującą ich płytę "Cut The Crap" z 1985 roku oraz tragiczna, przedwczesna śmierć Joe'go Strummera w 2002 roku.

Historia The Clash została opowiedziana z wykorzystaniem ich muzyki, archiwalnych występów na żywo i wywiadów oraz nie pokazywanych wcześniej zdjęć z osobistych zbiorów legendarnego i zafascynowanego punkiem reżysera filmowego Dona Lettsa. Szczerego wywiadu udzielił frontman grupy Mick Jones, Vince White - następca Jonesa po jego odejściu w 1983 roku, Glen Matlock z Sex Pistols czy Tony James z Generation X.

W filmie zostali przedstawieni członkowie bandu od strony prywatnej i zawodowej, ich wzloty i upadki, niekończące się trasy koncertowe i międzynarodowy sukces. Pokazano także brytyjską scenę punkową połowy lat 70-tych i zespoły, z których powstało The Clash, czyli London SS i The 101'ers. Dokument kończy ostatnia trasa koncertowa zespołu w 1983 roku i tragiczna śmierć Joe'go Strummera w 2002 roku.
Obrazek
Raul

Postprzez Acid Pt sie 08, 2008 12:34

Co by nie zakładać nowego tematu :)

Cały tydzień słucham Polskiego Radia Euro w pracy , podróżują gdzieś tam po Słowacji i puszczają często Polemic-a. A no i nawet czasami mówią że to SKA :)
Obrazek
Acid

Postprzez sokół Pn sie 25, 2008 21:22

W środę o 22:30 na TVP KULTURA będzie kawałek Ostródy :!:
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez BogusKowalski Wt sty 06, 2009 16:19

http://www.reggaenet.pl/forum/read/6/16 ... ltura.html

sroda o polnocy. 07.01.2009

podobno w lutym ma byc o... ska
hm.
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez BogusKowalski N lut 01, 2009 18:07

Tvp Kultura piatek 6 luty 22.50 (wtedy kiedy Ejectes w Cdq!) Amy Winehouse live.
tvp reklamuje to fragmentem monkey mana :P
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez DirtyFinger So kwi 25, 2009 18:12

Hmmm.... trochę późno, ale znając TVP Kultura może jeszcze kiedyś będzie powtórka.
Nagrania fajne same w sobie, a żeby było ciekawiej pierwszy raz widziałem jakiekolwiek nagranie video
do Alibabek grających ska, a konkretnie 'Dykcję'.

25 kwietnia 2009 - 18:55
Po trochu wyciągane z lochu czyli Archiwizja
15 Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej Opole '77. Alibabki w Opolu

Widowisko muzyczno - baletowe z udziałem zespołu Alibabki.
W przedstawieniu udział wzięli również zespół Chałturnik pod
kierunkiem Jana Ptaszyna Wróblewskiego, zespół baletowy "Arabeska",
tancerki Teatru Wielkiego w Warszawie i dziewczynki z opolskiej szkoły
muzycznej.
DirtyFinger

Postprzez BogusKowalski So kwi 25, 2009 22:38

trzeba to dostac :!:
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez chudy N kwi 26, 2009 3:05

weś pan teraz to znajdz w programie tv ;( noż kurwa....
chudy

Poprzednia strona

Powrót do Inne