St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
The Toasters w TVP Kultura - 18.02.2007
no jak ktos w youtube "the toasters" wpisze, to bedzie mial te same teledyski. Tylko napisow Don Jareckiego nie bedzie.
Generalnie lepsze takie cos niz nic, a dla ludzi bez internetu to pewnie rewelacja. Gdyby tak co tydzien, zawsze z inna kapela, to byloby milej. Ska`d 4 life !
No ja muszę przyznać, że jestem nieco rozczarowany.
Tzn owszem, fajnie że dali w ogóle coś takiego, miło że się ludziom chciało, teledyski dają radę, tekst Jareckiego trzymał poziom, no ale kurwa mać, dla kogoś kto jest w temacie odkrywcze to specjalnie nie było, a dla jednostek zielonych forma programu była jak na moje maksymalnie nieatrakcyjna. Gdybym nie słuchając na co dzień ska przypadkiem pstrykając po kanałach trafił na coś takiego po prostu nie ma chuja, żebym nie przełączył dalej. Teledyski fajna sprawa, ale ja się nastawiałem raczej na nieco większą wartość ska-edukacyjną. Kurwa, to by wyglądało zupełnie inaczej w formie ładnie przyciętego dokumentu, przerywanego teledyskami. I kurwa gdzie jest narrator? I czemu żaden z muzyków zdania od siebie nie powiedział? Że wszystko kosztuje ja rozumiem, ale do kurwy nędzy to jest dwudziesty pierwszy wiek, mało tego to jest telewizja dwudziestego pierwszego wieku, więc niech mi się nikt nie każe zachwycać gównem w pazłotku. No fakt, wiem, miałem po prostu za duże wymagania i jak puścili 5 zabytkowych teledysków z napisami żal mi dupę ścisnął, że to tylko tyle. No ale jak by nie patrzyć:
Słowo dokument do czegoś zobowiązuje! No i chuj, musiałem se pomarudzić, a poza tym bardzo doceniam, że komuś się chciało i że było cokolwiek.
Z tego co slyszalem, to Tytus ma tam jakichs swoich agentow, wiec pewnie jakos mozna kombinowac w temacie kolejnych produkcji?
np. ska news every night w tvp kultura z Aqualungiem jako prowadzacym Ska`d 4 life !
ale teksty Jarega kompetentne i widac, ze staral sie rozsadnie powiedziec jak najwiecej o ska kelczer. Moze jakis Two Tone dokument nastepnym razem?
Ska`d 4 life !
Podobnie jak Aqualung myślałem, że formuła tego programu bedzie inna a okazała się inna. Mimo to program jak najabardziej na plus. Mogli by puszczać więcej programów o grupach ska i w jakiś bardziej normalnych godzinach.
Jedyne do czego sie moge przyczepić to to, że literki jechały na przezroczystym pasku. Ddyby pasek był czarny a literki białe łatwiej by mi się czytało bo akurat coś mi telewizor nie bardzo trybi jak trzeba, ale i tak przeczytałem
a kto powiedzial, ze ma byc latwo? to tylko dla "wybranych" bylo
Jesli ktos w calosci nie mogl odczytac napisu, nie moze juz sluchac ska Ska`d 4 life !
a moze jakos do widzow np. bluesowych dotrzec, bo ska - rhytm`n`blues, ska-jazz i od tej strony..., bo Tv Praffdata "producent" tego materialu o toastach dla tvp kultura od razu jest kojarzony z alternatywa, a nie tak, jak blues, jazz, z kultura hmm jakby wysmakową.
drugi prodzekt, o ktorym juz kiedys wspominalem, to namowienie na nagranie duzej tradycyjnej (covery!) ska plyty z dobrymi muzykami Krzysia Krawczyka kto krzysiowi podpowie? Ska`d 4 life !