Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

Winylowy zawrót głowy

Inne dyskusje związane z muzyką

Postprzez Acid So kwi 01, 2006 13:32

Skavoovee napisał(a):
Acid napisał(a):
najgorsze jest to ze w polsce praktycznie nie mozna dostac fajnych plyt ale oczywiscie sie trafiaja :)

:shock: jak to nie mozna???

jezeli chodzi o sklepy to w samym poznaniu jest praktycznie jeden gdzie mozna kupic fajne winyle z soul jazz records... ewentualnie w internecie na siodemkach albo allegro...

jezeli znasz inne miejsca w polsce to bardzo chetnie sie dowiem gdzie one sa ...
Obrazek
Acid

Postprzez Ayax N kwi 02, 2006 20:57

Ja polecam sklepy internetowe i oczywiście eBay!!!

Można znaleźć w tym serwisie mnóstwo świetnych płyt. Warto zwrócić uwagę na to, że płyty razem z przesyłką częso wychodzą taniej niż kupione w normalnym sklepie.
Ayax

Postprzez Ingiel Pn kwi 03, 2006 7:27

Ayax napisał(a):Ja polecam sklepy internetowe i oczywiście eBay!!!

Można znaleźć w tym serwisie mnóstwo świetnych płyt. Warto zwrócić uwagę na to, że płyty razem z przesyłką częso wychodzą taniej niż kupione w normalnym sklepie.

ano zagramaniczny ebay jest git, tylko trzeba zwracac uwage na 'magiczna' granice pieniedzy (wiele zrodel podaje, ze jest to 24 euro), po ktorej celnicy w ramach promocji dorzucaja clo i inne podatki
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez skavliks Pn kwi 03, 2006 20:17

jak z Was takie winylowe wymiatacze to mam pare do sprzedania jak ktos jest zainteresowany to na prv. lub gg 1110015
skavliks

Postprzez Ayax Pn kwi 03, 2006 20:42

Ingiel napisał(a):
ano zagramaniczny ebay jest git, tylko trzeba zwracac uwage na 'magiczna' granice pieniedzy (wiele zrodel podaje, ze jest to 24 euro), po ktorej celnicy w ramach promocji dorzucaja clo i inne podatki

Skąd takie informacje?

Bywało, że robiłem zakupy na eBayu za dużo większe pieniądze (z Hiszpanii, Włoch, Niemiec) i nigdy nie miałem problemów z jakimkolwiek cłem. Lipa jakaś to dla mnie jest. Swoją drogą, przecież eBay jest już opodatkowany, więc jak...podwójny podatek....(znów qrwać..i tu też? :? )

skavliks napisał(a):
jak z Was takie winylowe wymiatacze to mam pare do sprzedania jak ktos jest zainteresowany to na prv

Dawaj do "sprzedam" z chęcią oblukam. Niebawem (pod koniec tyg.) też wrzucę listę z 'paroma' płytkami ...tak Vinyle jak i CD. Bądźcie czujni ;)
Ayax

Postprzez Ingiel Pn kwi 03, 2006 22:01

Ayax napisał(a):Skąd takie informacje?

Bywało, że robiłem zakupy na eBayu za dużo większe pieniądze (z Hiszpanii, Włoch, Niemiec) i nigdy nie miałem problemów z jakimkolwiek cłem. Lipa jakaś to dla mnie jest. Swoją drogą, przecież eBay jest już opodatkowany, więc jak...podwójny podatek....(znów qrwać..i tu też? :? )

sorki nie sprecyzowalem, moja wypowiedz tyczyla sie sprowadzania ze stanow; jesli sprowadza sie z usa i na paczce jest napisane, ze kupiles ja za $X, to po przekroczeniu magicznej kwoty na granicy czeka tylko/az clo, akcyza i podatek od towarów i usług (popularny VAT)

wewnatrz unii znika clo, a vat placimy raz (w miejscu nabycia towaru - gdzie zarejestrowany jest sklep)

prawnikiem, ani ksiegowym nie jestem, wiec moge sie mylic, ale rowniez moge sie podeprzec przykladowym linkiem znalezionym na sieci http://e-platnosci.23.pl/sklepy_internetowe.htm
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Ayax Pn kwi 03, 2006 22:48

Ingiel napisał(a):
sorki nie sprecyzowalem, moja wypowiedz tyczyla sie sprowadzania ze stanow; jesli sprowadza sie z usa i na paczce jest napisane, ze kupiles ja za $X, to po przekroczeniu magicznej kwoty na granicy czeka tylko/az clo, akcyza i podatek od towarów i usług (popularny VAT)

No tak, to już inna sprawa. Jednak niepowiedziane jest, że to cło Ci przywalą. ..
Ayax

Poprzednia strona

Powrót do Inne