Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Winylowy zawrót głowy
jezeli chodzi o sklepy to w samym poznaniu jest praktycznie jeden gdzie mozna kupic fajne winyle z soul jazz records... ewentualnie w internecie na siodemkach albo allegro... jezeli znasz inne miejsca w polsce to bardzo chetnie sie dowiem gdzie one sa ...
Ja polecam sklepy internetowe i oczywiście eBay!!!
Można znaleźć w tym serwisie mnóstwo świetnych płyt. Warto zwrócić uwagę na to, że płyty razem z przesyłką częso wychodzą taniej niż kupione w normalnym sklepie.
ano zagramaniczny ebay jest git, tylko trzeba zwracac uwage na 'magiczna' granice pieniedzy (wiele zrodel podaje, ze jest to 24 euro), po ktorej celnicy w ramach promocji dorzucaja clo i inne podatki pozdr Ingiel
Skąd takie informacje? Bywało, że robiłem zakupy na eBayu za dużo większe pieniądze (z Hiszpanii, Włoch, Niemiec) i nigdy nie miałem problemów z jakimkolwiek cłem. Lipa jakaś to dla mnie jest. Swoją drogą, przecież eBay jest już opodatkowany, więc jak...podwójny podatek....(znów qrwać..i tu też?
Dawaj do "sprzedam" z chęcią oblukam. Niebawem (pod koniec tyg.) też wrzucę listę z 'paroma' płytkami ...tak Vinyle jak i CD. Bądźcie czujni
sorki nie sprecyzowalem, moja wypowiedz tyczyla sie sprowadzania ze stanow; jesli sprowadza sie z usa i na paczce jest napisane, ze kupiles ja za $X, to po przekroczeniu magicznej kwoty na granicy czeka tylko/az clo, akcyza i podatek od towarów i usług (popularny VAT) wewnatrz unii znika clo, a vat placimy raz (w miejscu nabycia towaru - gdzie zarejestrowany jest sklep) prawnikiem, ani ksiegowym nie jestem, wiec moge sie mylic, ale rowniez moge sie podeprzec przykladowym linkiem znalezionym na sieci http://e-platnosci.23.pl/sklepy_internetowe.htm pozdr Ingiel
No tak, to już inna sprawa. Jednak niepowiedziane jest, że to cło Ci przywalą. ..