Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Winylowy zawrót głowy
Winylowy zawrót głowySą tu miłośnicy czarnych krążków?
Winyle całkiem ładnie przyjęły się na polskiej scenie reggae, może i jest szansa na scenę ska(?). W tej ‘cholernej’ epoce komputerów właśnie analogi są dla mnie jedynym sensownym nośnikiem dźwięku. Samo sięgnięcie po winyl jest dla mnie czymś wyjątkowym, zawsze z szacunkiem, delikatnie i myk myk igiełka w rowek. Nie chcę tu dywagować nad wyższością winyli. Chodzi mi raczej o to, że dzięki nim można odkryć na nowo to, że muzyka jest naprawdę czymś wyjątkowym a nie tylko kolejnym plikiem w komputerze. Każdy z nas ma mp3 ale kto to szanuje...ja z całą pewnością nie, ot kolejny album, ani pomacać, ani poczytać informacji z wkładki. Marzy mi się kurczę choćby siódemeczka, split z polskimi grupami wydany na winylu. Ja bym kupił, tylko ilu jest jeszcze takich ‘psycholi’ w tym kraju? Ps. może mała pogawędka o swoich kolekcjach ?
z winyli o wiele wygodniej sie gra, ja sie jakos nie lapie w tych cd playerach i nic przynajmniej nie przycina, moze czasem trzeszczy i igla spadnie ale takie to uroki, czasem tez uzywam cd, ale nie ma jak vinyl, tylko czyscici mi sie ich nie chce
a o ile pamietam to byl juz tu chyba watek podobny, tylko nie chce mi sie o tej godzinie juz szukac, jak masz ochote poszperaj po forum. dobranocka
ja mam kilka krazkow; tylko jakies inne
nie czarne, tylko srebrne rowki jakby mniejsze i zamiast igly, laser do winyli nigdy nie palalem jakas szczegolna miloscia; zawsze mialem wrazenie , ze winyle to takie usilne palanie sie na andergrandowosc, a puszcze sobie teraz z winyla ... itd soundsystemy spoko luz, sprawiaja moim zdaniem o wiele lepsze wrazenie, jak pykaja z winyli; ale w domu, to zdecydowanie nie dla mnie a poza tym cdki lepiej sie prezentuja i zajmuja mniej miejsca na polkach hehehe pozdr Ingiel
Dobry vinyl nie jest zly. Ja nie mam cisnienia, zeby zaraz koniecznie miec pol domu zawalone duzymi plytami, ale jak trafie cos ciekawego to kupuje. Vinyl ma to do siebie ze jest sporo miejsca na okladke i jak ktos to dobrze wykorzysta, to jest co ogladac.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Ja winyle lubie. Osobiście posiadam kilka sztuk takowych płyt różnych gatunków muzycznych, spośród nich najabrdziej cenie sobie te ze ska i shakin dudi. A moją ulubioną płytką jest epka Alibabek
a co jest lepsze kompakt czy winyl to nie wiem natomiast jesli chodzi o ilość zajmowanego miejsca to u mnie na dwóch identycznych pułkach mieści się 17 cd i prawie 40 lp... to tak apropos wypowiedzi Ingiel'a
Może i był już taki wątek, to prawda,ale co z tego
Tak teraz patrzę i widzę jak moja wypowiedź jest chaotyczna. Za mało treści, a za dużo chciałem przekazać. Generalnie chciałem polecić wszystkim tym, którzy gdzieś tam po drodze zagubili radość w zdobywaniu nowych nagrań. Ingiel. Zgadzam się z Tobą, w zasadzie również nadal kupuję też CD- ale frajda jaką przynoszą czarne placki jest o wiele większa.Musisz stary spróbować przekonasz się;) Sam wyprzedałem swoją pierwszą kolekcję winyli jakieś 3 lata temu.Na nowo do tematu podszedłem po niespełna 2 letniej przerwie, bo kurde było mi źle Może masz i rację z tym,że w domu lepiej z CD-ka. Ja też jednak patrzę pod kątem imprez , bo grywam...tzn. teraz mam niestety przerwę radzim00 dobrze napisał - trzeba szukać, żeby coś ciekawego dostać. To prawda! A jaką kurde to frajdę przynosi Chudy-Alibabki masz na pocztówce dźwiękowej czy normalną EP? Mnie się udało zdobyć ponownie ten krążek właśnie w postaci normalnej EP z okładką w dobrym stanie.Mniam Mnie w mojej kolekcji najbardziej chyba cieszą płyty, których niegdyś się pozbył, a teraz na nowo je mam
ja mam jednego winylka Madnesów album "Complete Madness" a że, nie mam gramofonu to też winylek wisi sobie na scianie a okladka se na szafie stoi hehe
"Swoje nory opuszaczają Potwory kiedyś wyżrą ci serce i wydrapją ci oczodoły" hyh
normalną epke
Ha! Strasznie podobnie swój krązek nabyłem