Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

18.11 Gliwice BULBULATORS, DE ŁINDOWS, ADHD syndrom Buster b

Inne imprezy... Psychobilly / Oi! / Punk... i wszelkie inne ciekawe wydarzenia

18.11 Gliwice BULBULATORS, DE ŁINDOWS, ADHD syndrom Buster b

Postprzez dufus N lis 06, 2011 22:46

18.11 Gliwice Rocka Club

IV ŚLĄSKI FESTIWAL CHARYTATYWNY

Śląski Festiwal Charytatywny jest cyklicznym wydarzeniem muzycznym, dedykowanym materialnemu i psychologicznemu wsparciu osób niepełnosprawnych. W ramach dotychczasowych akcji zebrano kwotę o łącznej wartości 12.497,58 złotych, którą przeznaczono na finansowanie terapii i pomocy medycznych.
W piątek 18 listopada 2011 na scenie największego gliwickiego klubu muzycznego ROCK’a Music Club odbędzie się 4. edycja imprezy. IV Śląski Festiwal Charytatywny będzie miał mocno rock’n’rollowy rys. Zaprezentują się zespoły – Bulbulators oraz De Łindows, ADHD Syndrom i Buster Bidon.
Środki zebrane podczas IV ŚFCH zostaną przeznaczone na zakup nowoczesnej protezy uda prawego dla Justyny Wysockiej, 26-letniej studentki Politechniki Śląskiej.
Bilety-cegiełki, w przedsprzedaży w cenie 20 złotych, można rezerwować pod adresem kontakt@calanaprzod.org lub nr telefonu Stowarzyszenia „Cała Naprzód” – 511 141 197, a od 2 listopada także nabyć w następujących sklepach: Gliwice „Czas” ul. Zwycięstwa 1, Katowice „All” ul. Mickiewicza 14, Zabrze „Music Centrum” DW. PKP oraz w Klubie „Gwarek” ul. Rynek 18. Cena biletu-cegiełki w dniu koncertu – 25 zł.
Zapraszamy do rezerwacji biletów i pilnego śledzenia kolejnych szczegółów związanych z IV Śląskim Festiwalem Charytatywnym na stronie: http://www.facebook.com/calanaprzod.
dufus

Re: 18.11 Gliwice BULBULATORS, DE ŁINDOWS, ADHD syndrom Buster b

Postprzez Raul N lis 06, 2011 23:30

plakat
Obrazek

Pewnie się pojawię.

O której przewidywany koniec?
Obrazek
Raul

Postprzez dufus N lis 13, 2011 23:39

koniec koncertu ok 24 00
dufus

Postprzez Raul Cz lis 24, 2011 12:05

Zawiodłem się na tym gigu. Od ok. 19 do 23:40 zdążyłem zobaczyć występy 2 zespołów i część koncertu De Łindows.

:arrow: Buster Bidon – specjalnie przyjechałem później, mając nadzieję że nie będzie ich już na scenie. Niestety. Weszli ok. 19 a skończyli ok. 21. :shock: W tym czasie była też licytacja i losowanie nagród. Nie zmienia to faktu, że Buster Bidon nie jest dobrą kapelą (przekonałem się o tym w lutym, gdy grali przed Striptizem i Coiotsami). Teraz nawet znajoma, która miała jak najlepsze wrażenia po lutowym koncercie stwierdziła „jednak są chujowi”.
Zespół dawał radę tylko w przypadku coverów, ale nie oszukujmy się, chyba nie można spieprzyć „Should I Stay Or Should I Go” czy „Blitzkrieg Bop”. Plus za ”Zamrożoną Wyborową” Die Toten Hosen. :lol:
Warto jeszcze wspomnieć o konferansjerce wokalisty, a właściwie ostrzec przed nią. Zdaje się, że jego idolem jest ten człowiek
Obrazek
Suchar suchara poganiał.

Jako drudzy zagrali :arrow: Bulbulatorsi. Kto był na nich chociaż raz en wie, że lipy nigdy nie ma. Tym razem nie zagrali całego setu (mieli jeszcze 2 kawałki), bo... było opóźnienie.

:arrow: De Łindows – jechałem głównie na nich, bo mimo, że są zza miedzy to jeszcze nie miałem okazji widzieć na żywo. Bez wokalistki ten zespól to nic ciekawego. Nie zachęcili mnie do przesłuchania nowej płyty. Poprzednia płyta, czyli „100 mil na sekundę”, jeszcze momentami była całkiem niezła. Właściwie to Łindowsi skończyli się na „Depresji”.

Wyszedłem w trakcie koncertu Łindowsów i bylem trochę wkurzony, że nie zobaczę ADHD Syndrom. Jak się okazało, mimo iż w końcu udało im się dojechać, i tak nie zagrali (wg informacji z drugiej ręki, przez "uprzejmość" pewnego człowieka).

Ps podobno BB byli na scenie tak długo, bo ADHD Syndrom miał problemy z dojazdem. Jeśli to prawda to organizatorzy powinni wejść na scenę i po prostu o tym powiedzieć.

--

Trochę fot
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 869&type=3
https://picasaweb.google.com/1061789687 ... qq2srpOrGw
Obrazek
Raul

Powrót do Inne imprezy