Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

21.06. Gogol Bordello w W-wie

Inne imprezy... Psychobilly / Oi! / Punk... i wszelkie inne ciekawe wydarzenia

21.06. Gogol Bordello w W-wie

Postprzez Pietiawie Cz kwi 07, 2011 11:20

Z prawdziwą przyjemnością informujemy, iż już 21 czerwca w warszawskim Parku Sowińskiego odbędzie się druga edycja Rock In Summer Festival. Gwiazdą imprezy będzie niezwykła formacja Gogol Bordello! Będzie to jedyny występ zespołu w Polsce podczas tegorocznych wakacji! Podczas pierwszej tegorocznej odsłony RiS zagrają także Happysad oraz Heroes Get Remembered.

Gogol Bordello to doskonała mieszanka ognistego punk rocka oraz muzyki cygańskiej, zespół znany ze wspólnych występów z Flogging Molly, Primusem czy grupą Cake! Dziennikarze muzyczni uznają Gogol Bordello za nieco bardziej teatralną, cygańską odpowiedź na The Pogues! Inni dodają, że w bogatym instrumentarium Gogol Bordello (saksofon, akordeon, skrzypce, perkusja) słychać różnorodne wpływy od ... Beli Bartoka po ... Sonic Youth. Muzyka Gogol Bordello jest, jak widać, niezwykle eklektyczna - po ich koncertach można spodziewać się absolutnie wszystkiego!

Liderem założonej w 1999 roku formacji jest pochodzący z Ukrainy Eugene Hütz, który oprócz muzykowania zajmuje się także aktorstwem - poza rolą w ostatnim obrazie Madonny "Mądrość i seks" znany jest także z występu w ekranizacji popularnej książki "Wszystko jest iluminacją". Muzyka formacji zainspirowana jest cygańskim folkiem, co pozostaje w związku z podstawowym składem grupy, w którym grają imigranci z Europy Wschodniej. W związku z folkowymi inklinacjami Gogol Bordello to doskonała propozycja dla wszystkich, których wiele lat lat temu uwiódł Goran Bregović. Oczywiście dźwięki generowane przez orkiestrę Gogol są jeszcze bardziej żywiołowe niż muzyka Bregovicia jednak korzenie artystów są bez wątpienia wspólne!

Obrazek
By

Pierwszy singiel Gogol Bordello ukazał się w roku 1999, od tamtego czasu ukazało się pięć albumów. Od 2005 formacja nagrywała dla uznanej wytwórni SideOneDummy Records. Za najlepszy krążek - najpełniej oddający żywiołowy charakter muzycznego oblicza Gogol Bordello - uznawany jest album "Super Taranta!" (2007). W 2010 roku ukazał się nowy album Gogol Bordello - "Trans-Continental Hustle". To debiut zespołu w labelu American Recordings kierowanym przez legendarnego producenta Ricka Rubina, który zajął się także realizacją krążka. Główną inspiracją dla Gogol Bordello podczas prac nad albumem były doświadczenia zdobyte przez Eugene'a Hütza podczas kilku lat spędzonych w Brazylii.

Przypomnijmy, że rok temu gwiazdami pierwszej edycji Rock In Summer były formacje Bad Religion oraz Billy Talent.

Serdecznie zapraszamy!
Pietiawie

Re: 21.06. Gogol Bordello w W-wie

Postprzez RudebwoyJanek Cz kwi 07, 2011 13:07

oh, yeah!
oh, yeah!
oh. yeah!
:lol:
Do the SKA!
REGGAE fever is good!
RudebwoyJanek

Postprzez RYBA Cz kwi 07, 2011 21:20

RudebwoyJanek napisał(a):oh, yeah!
oh, yeah!
oh. yeah!
:lol:

:mrgreen:
RYBA

Postprzez RudebwoyJanek N kwi 17, 2011 18:55

lela lela lela
lela pala tute

http://www.youtube.com/watch?v=MyTwqEOJBfo#
bilecik już śpi na półce
tylko czy zdążę takie wąsy do czerwca wyhodować... :lol:
Ostatnio edytowano Wt kwi 19, 2011 16:31 przez RudebwoyJanek, łącznie edytowano 1 raz
Do the SKA!
REGGAE fever is good!
RudebwoyJanek

Postprzez Raul Pn kwi 18, 2011 23:04

Oprócz Gogol Bordello zagrają:

:arrow: Heroes Get Remembered
Heroes Get Remembered powstało jesienią 2007r i jest jedyną tego typu mieszanką ostrego rocka, alternatywy oraz post hardcore’owych klimatów w Polsce. HGR gra mocno, bezkompromisowo, emocjonalnie i przede wszystkim przebojowo. Na początku 2010 roku zespół wydał kompilację 6 utworów (DIY EP ALBUM) o nazwie ‘Anthony Forgotten’. W lipcu 2010 zespół został jednym ze zwycięzców Redbull Tourbus oraz laureatem nagrody BORDER BREAKER na festiwalu Jarocin 2010.

:arrow: Happysad
Happysad to założona w 2001 roku grupa ze Skarżyska-Kamiennej. Muzyka Happysad to regresywny rock dopełniony charakterystycznymi tekstami. W październiku 2009 ukazał się czwarty krążek grupy zatytułowany "Mów Mi Dobrze". Został on wydany przez wytwórnię płytową Mystic Production i znalazło się na nim 12 utworów. Realizatorem dźwięku i producentem płyty jest Leszek Kamiński.

BILETY
99 zł do 31 maja
110 zł od 1 czerwca
120 zł w dniu imprezy
Kup bilet na: eventim.pl, ticketpro.pl lub w punktach w całej Polsce (m.in. Empik, Media Markt, Saturn).

Amfiteatr w Parku im. Sowińskiego w Warszawie
ul. Elekcyjna 16
Warszawa
Obrazek
Raul

Postprzez Czarny Wt kwi 19, 2011 6:11

Wiele zrozumiem, ale hippishit jako supportem Gogol Bordello... to nieporozumienie.
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez Óczeń Śr cze 08, 2011 19:53

Koncert "z przyczyn technicznych" przeniesiony do klubu Stodoła :!:
aggro polo
Óczeń

Postprzez RudebwoyJanek Śr cze 08, 2011 20:35

KURWA, CO?
jeszcze niech go do Bygdoszczy przeniosą :!:
:x
pewnie cgb coś narozrabiali w sobotę i do 21.06 tego nie ogarną
:wink:
Do the SKA!
REGGAE fever is good!
RudebwoyJanek

Postprzez Raul Cz cze 09, 2011 17:34

21 czerwca w warszawskim klubie zespoły zaprezentują się w następującej kolejności:

17 – 17.30 – Heroes Get Remembered

17.45 – 18.15 – Paula i Karol

18.45 – 19.45 – Happysad

20.15 – 21.15 – Escape The Fate

21.45 Gogol Bordello

Wejście do klubu od 16:30!
Obrazek
Raul

Postprzez RYBA Cz cze 09, 2011 21:47

Zważając, że połowa przyjdzie na Gogol Bordello, a druga na Happysad (nie ubliżając temu zespołowi) - ścisk będzie w huj w Stodole :? Byłem na Bad Religion w Parku i szkoda, że zrobili zmianę miejsca, bo to znakomite miejsce na takie imprezy....
RYBA

Postprzez RudebwoyJanek Pt cze 10, 2011 7:22

otóż to.
Do the SKA!
REGGAE fever is good!
RudebwoyJanek

Postprzez Óczeń Wt cze 21, 2011 15:01

Up! :D
aggro polo
Óczeń

Postprzez STĘPEL Wt cze 21, 2011 18:12

Óczeń napisał(a):Up! :D

Ten post to wydarzenie samo w sobie :)
Óczeń dawaj do Rosslau.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez RudebwoyJanek Śr cze 22, 2011 8:51

RYBA napisał(a):Zważając, że połowa przyjdzie na Gogol Bordello, a druga na Happysad (nie ubliżając temu zespołowi) - ścisk będzie w huj w Stodole :? Byłem na Bad Religion w Parku i szkoda, że zrobili zmianę miejsca, bo to znakomite miejsce na takie imprezy....

nie było tak źle z tym ściskiem, choć jeden koleżka mi powiedział, że stanąłem centralnie przed jego dziewczyną i żebym sobie poszedł gdzie indziej...
sporo małolatów przyszło na Escape the Fate, nawet od nich długopis pożyczyłem,
ale Siergiej przygwiazdorzył i nie podpisał mi się na płycie.
Niemniej jednak koncert był extra
http://www.youtube.com/watch?v=7KgKzY73URg
w parku byłoby chłodniej i może inny byłby ktoś od oświetlenia,
bo były momenty, że zespołu nie było widać, a mnie po oczach napierdalało niebieskie światło :shock:
Do the SKA!
REGGAE fever is good!
RudebwoyJanek

Postprzez RYBA Cz cze 23, 2011 9:37

RudebwoyJanek napisał(a):
RYBA napisał(a):Zważając, że połowa przyjdzie na Gogol Bordello, a druga na Happysad (nie ubliżając temu zespołowi) - ścisk będzie w huj w Stodole :? Byłem na Bad Religion w Parku i szkoda, że zrobili zmianę miejsca, bo to znakomite miejsce na takie imprezy....

nie było tak źle z tym ściskiem, choć jeden koleżka mi powiedział, że stanąłem centralnie przed jego dziewczyną i żebym sobie poszedł gdzie indziej...
sporo małolatów przyszło na Escape the Fate, nawet od nich długopis pożyczyłem,
ale Siergiej przygwiazdorzył i nie podpisał mi się na płycie.
Niemniej jednak koncert był extra
http://www.youtube.com/watch?v=7KgKzY73URg
w parku byłoby chłodniej i może inny byłby ktoś od oświetlenia,
bo były momenty, że zespołu nie było widać, a mnie po oczach napierdalało niebieskie światło :shock:

to oświetlenie to była jakaś masakra momentami :evil: koncert znakomity, ostro aranżują utwory - podobało mi się :)
RYBA

Powrót do Inne imprezy