Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
22.01 Katowice: WIEC ANTYFASZYSTOWSKI !
22.01 Katowice: WIEC ANTYFASZYSTOWSKI !WIEC ANTYFASZYSTOWSKI
Dnia 22 stycznia przez katowickie ulice przejdzie ,,marsz polskości’’ w odpowiedzi na tą śmieszna maskaradę śląskie środowiska antyfaszystowskie wzywają do ogólnopolskiej mobilizacji. Narodowcy tłumaczą swoją demonstracje prośbami mieszkańców Śląska, co jest kompletną bzdurą, ponieważ środowiska pracownicze i przedstawiciele środowisk górniczych oficjalnie odcinają się od rzekomego poparcia dla inicjatywy nop-owców. Nie możemy pozwolić by na naszych oczach pod przykrywką patriotyzmu i troski o rodaków propagowano nacjonalizm, homofobie i nienawiść do innych narodowości, a wcześniejsze inicjatywy tej skrajnie prawicowej partii miały właśnie taki oddźwięk. Dlatego też jeśli nie jest Ci po drodze z takimi poglądami i chcesz wyrazić swój sprzeciw, że kolejny raz dopuszczono do marszu faszystów, żeby mogli bezkarnie wciskać swoje bzdury społeczeństwu, przyjdź na kontr manifestacje tego samego dnia o godzinie 15:45 na plac teatralny (przy teatrze im. Stanisława Wyspiańskiego) . Wspólnie staniemy na drodze skrajnej prawicy ! Po kontr demonstracji odbędzie się koncert hc/punk oraz impreza z muzyką elektroniczną. LICZYMY NA TWOJE WSPARCIE!
Re: 22.01 Katowice: WIEC ANTYFASZYSTOWSKI !
nawet bardzo mi nie po drodze z takimi ideami ale akurat wczesniejsze akcje (szczegolnie ostatnie ) mialy pozytywny oddzwiek. 11 listopada potrafili sie zachowac z klasa i podkreslic to co najwazniejsze w tym dniu, nie akcentujac jednoczesnie rzeczy ktore osmieszylyby ich przed ludzmi nieco mniej skrajnie rozumiejacymi pojecie patriotyzmu. niestety nie mozna powiedziec o jakiej zachowaniu jakiejkolwiek powagi swieta przez strone kontrmanifestujaca. Po za tym polecam spojrzenie na naglowek strony [ska/reggae/rocksteady/soul], jesli planujecie koncert ska z okazji kontrmanifestacji to to jest jak najbardziej miejsce zeby to ogolosic.
Taaak, jasne. Przepytaliście wszystkich śląskich górników i pracowników o zdanie nt. tego marszu. Dla niektórych oszołomów nawet sadzenie drzew przez NOP, ONR lub inne kanapy byłoby tylko przykrywką dla nacjonalizmu, homofobii i przede wszystkim mięsożerstwa. Do tej pory miałem ten cały marsz polskości w głębokim poważaniu, ale dzięki działalności totalniackich "antyfaszystów", będę kibicował NOP-owi. Ustawcie się w jakimś lesie na grillowanie i powalczcie o tytuł "pana ślonskich ulic". ![]()
Oczywiście że nikt nie pytał wszystkich górników i pracowników o zdanie na temat tego marszu, ale jednocześnie wiemy że WSZYSTKIE Związki Zawodowe odcinają się od marszu robionego przez nop. Nop zwyczajnie wyciera sobie gembe pracownikami szukając w ten sposób poprcia. Nikt tu niema zamiaru walczyć o pana 'śląslkich ulic'. Poprostu nop to skrajnie prawicowa partia której należy się przeciwstawić. ![]() to ich hasło wyborcze, jakieś wątpliwości?
Re: 22.01 Katowice: WIEC ANTYFASZYSTOWSKI !Nie mogę pojąć i w głowie mi się nie mieści,jak w kraju,który podczas II wojny światowej ucierpiał nieprawdopodobnie /obozy koncentracyjne,Powst.Warszawskie i in./ ktoś może głosić jakieś brednie o charakterze faszystowskim i wychwalać ten system czy systemie komunistycznym,który nastał po wojnie!?!
Kurwa,nie kumam tego...Polacy to naród,który bardzo szybko zapomina!!! Ten plakat to autentyk?Jeśli tak to ciekaw jestem jak autorzy komentują jego treść? Czasami myślę,że lobotomia byłaby bardzo dobrym rozwiązaniem pewnych problemów... 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...