The Flatliners + The Mugshots
2012-06-19, Poznań
19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej » |
![]() |
DROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba Arena
DROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba ArenaDROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba Arena
Start: godz.19.oo! Wjazd: 615 Kč Trzeba zaatakować!!! Był ktoś w tej Arenie?Co to za miejscówka?Dobra na koncerty?Jakoś nie kojarzę tego miejsca... Wybiera się ktoś z okolic Zgorzelca? 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Re: DROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba Arena
ile to w naszej walucie jest? z ciekawości pytam, dla porównania ze stodołą Do the SKA!
REGGAE fever is good!
Re: DROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba Arena
W naszej walucie to będzie około 110 złociszy,więc na jedno wychodzi.Choć dla mnie Praha jest nieporównywalnie bliższa,a co za tym idzie zaoszczędzona forsa na paliwo zostanie w kieszeni. 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Re: DROPKICK MURPHYS-23.01.2012-PRAHA-Incheba ArenaZ wyjazdem do Pragi wiązało się kilka problemów /zaczynam się przyzwyczajać,że jak jest wyjazd to jest niespodziewana muka/. Najpierw śnieżyca mnie dopadła jeszcze w Polsce między Zgorzelcem a granicą z Czechami-z racji tego,że czasu miałem tylko na styk nie uśmiechało mi się jechać autem 40-50 km/h ,ale na szczęście na autostradzie za Libercem o śniegu już nie pamiętałem,więc można było podgonić.
Po dojechaniu do Pragi w miejsce,gdzie miała znajdować się Incheba Arena zostawiłem auto i począłem poszukiwania tanzbudy.Okazało się to nie takie proste jak myślałem-pod adresem Praha 7,Výstaviště 67 znajduje się kompleks kilkunastu większych i mniejszych hal i aren wystawowych,sportowych itp.!Prawie godzinę zajęło mi zlustrowanie wszystkich obiektów,wylądowałem nawet na pobliskim komisariacie z zapytaniem o Incheba Arenę,ale niestety niewiele osób mogło mi pomóc.Zagadkowe dla mnie już było to,że nie spotkałem nikogo kto by potencjalnie mógł być fanem Dropkick Murphys /punks,skins.../W końcu znalazłem moją Arenę i okazało się,że w środku kolesie grają nie koncert tylko ...w hokeja!!!Moje wkurwienie sięgnęło zenitu!Na szybko wykonany telefon do kumpla,ten znowu wykonał telefon do swojego zięcia,który załatwiał mi bilet i który mieszka w Pradze i po kilkunastu minutach okazało się,że koncert jest przeniesiony w inne miejsce w Pradze,tj.do klubu "Meet Factory"!!!Na szczęście był support,więc szanse na dotarcie o czasie wzrosły.Po szybkim przemieszczeniu się autem przez Pragę i zalogowaniu w klubie mogłem cieszyć oczy i uszy supportem-kolesie z The Gangnails zapodali kawał dobrego czadu.Polecam ten band Waszej uwadze.Niestety widziałem tylko kilka numerów,krótka przerwa,nagle zgaszone światło,piękne intro i na scenie Dropkick Murphys!Jazda na maxa przez wszystkie płyty tej kapeli,grali kawałki starsze jak i z ostatniej płyty.To była prawdziwa "uczta melomana"-nie było opierdalania się i dobrze,bo nie po to jechałem na ich koncert.Czeska publiczność też była świetnie przygotowana,ludzie darli ryja razem z vocalistą DKM aż miło było posłuchać.Oczywiście było trochę Naszych i tu pozdrawiam ekipę z Wrocławia,którą poznałem. Koncert Dropkick Murphys-jeden z lepszych w życiu!Warto było... Sam klub to była rzeźnia,z dużą salą,barem itd.Wspaniałe miejsce na punk rockowe koncerty,z dobrym nagłośnieniem-minusy to temperatura panująca w środku /gorąco jak w piekle/ i palenie szlugów w środku na sali.Sam palę,ale takiego zadymienia sali to jeszcze nie przeżyłem oraz za niska scena.Gdyby ją trochę podnieść byłoby OK.Mam nadzieję jeszcze kiedyś w tym klubie wylądować... Zastanawiam się tylko dlaczego organizator nie wywiesił żadnej kartki,plakatu,baneru na Incheba Arena z info o przeniesieniu koncertu do Meet Factory???Kurde,czy to aż tak dużo?Przed wyjazdem zlustrowałem czeskie strony www,ale tam także nie było info o zmianie lokalizacji imprezy! PS.Dodam jeszcze,że samochodowa nawigacja GPS-wynalazkiem bezcennym!!! 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...