Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul w Polsce

Re: 30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)

Postprzez Raul Cz maja 05, 2011 12:03

Skromna (bo aż 3-osobowa) reprezentacja bytomsko-tyska dojechała do Olesna Śląskiego ok. 16:15. Koncerty miały się zacząć o 19. W miarę szybko dotarliśmy do amfiteatru, gdzie ujrzeliśmy takie tłumy.
Obrazek
Co prawda do rozpoczęcia było jeszcze mnóstwo czasu, ale ostatecznie frekwencja nie była powalająca.

Nie wiem, jak było na poprzednich edycjach, ale teraz nie było dla publiczności ani jednego toi-toia. Dopiero później otwarto publiczny kibel, dobrze że nie żądali za niego kasy. Nie było też żadnego stoiska z jedzeniem czy piwem, ale to da się zrozumieć. Była Żabka i monopolowy, więc dało się przeżyć.

Dzięki temu, że pojawiliśmy się tak wcześnie załapaliśmy się na próby, m.in. Bakshishu:
Obrazek

Pan zapowiadacz:
Obrazek

W czasie występu gliwickiego JaHoo przeprowadzałem wywiad z Bartendersami, ale załapałem się na końcówkę. Całkiem fajnie grali. Spodziewałem się, sam nie wiem dlaczego jakichś starych dziadów, a tu zaskoczenie. Pod sceną tłumów nie było.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po JaHoo na scenę weszli Bartendersi. To na ich koncert przyjechałem. Zresztą nie tylko ja. Oczywiście się nie zawiodłem
Obrazek
Pierwszy raz widziałem na żywo, teraz czekam na jakiś koncert klubowy w południowej Polsce.
Obrazek
Z tego, co zagrali najbardziej podobał mi się "Dance with me" - chyba nawet grali go na bis. Była instrukcja, jak powinno się tańczyć ska, więc ludzie pod sceną w większości się dostosowali. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie napiszę, co konkretnie zagrali, bo znam tylko 3 kawałki (z EP-ki). :P
Obrazek

Po Bartendersach zagrał Bakshish. To chyba moja ulubiona stara, wciąż istniejąca kapela. Nie przynudza jak Jafia Namuel, DAAB czy Izrael. Zaprezentowali kilka premierowych utworów, np. "Ostatnia szansa". Bisowali 3 razy: "B3", "Daj mi siłę" i na koniec "Gdzie jesteś". Grali chyba ze 2 godziny.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj lub jutro wrzucę foty do galerii.
Niestety większość zdjęć publiki nadaje się do wywalenia. Cholerstwa powychodziły za ciemne. Cóż, z gówna bicza nie ukręcisz.
Obrazek
Raul

Re: 30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)

Postprzez skanker Pt maja 06, 2011 23:35

O cholera. Jeśli chodzi o publikę to niezła lipa ilościowa. Na poprzednich edycjach (ostatnią zaliczyłem chyba 4 lata temu) było lepiej. Co do braku WC to jest to norma w Oleśnie na wszelkich imprezach w amfiteatrze chyba poza dniami miasta jedynie. Szkoda, że ludzi tak mało tym bardziej że impreza darmowa
skanker

Poprzednia strona

Powrót do Koncerty w Polsce