Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)
Re: 30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)Skromna (bo aż 3-osobowa) reprezentacja bytomsko-tyska dojechała do Olesna Śląskiego ok. 16:15. Koncerty miały się zacząć o 19. W miarę szybko dotarliśmy do amfiteatru, gdzie ujrzeliśmy takie tłumy.
![]() Co prawda do rozpoczęcia było jeszcze mnóstwo czasu, ale ostatecznie frekwencja nie była powalająca. Nie wiem, jak było na poprzednich edycjach, ale teraz nie było dla publiczności ani jednego toi-toia. Dopiero później otwarto publiczny kibel, dobrze że nie żądali za niego kasy. Nie było też żadnego stoiska z jedzeniem czy piwem, ale to da się zrozumieć. Była Żabka i monopolowy, więc dało się przeżyć. Dzięki temu, że pojawiliśmy się tak wcześnie załapaliśmy się na próby, m.in. Bakshishu: ![]() Pan zapowiadacz: ![]() W czasie występu gliwickiego JaHoo przeprowadzałem wywiad z Bartendersami, ale załapałem się na końcówkę. Całkiem fajnie grali. Spodziewałem się, sam nie wiem dlaczego jakichś starych dziadów, a tu zaskoczenie. Pod sceną tłumów nie było. ![]() ![]() ![]() Po JaHoo na scenę weszli Bartendersi. To na ich koncert przyjechałem. Zresztą nie tylko ja. Oczywiście się nie zawiodłem ![]() Pierwszy raz widziałem na żywo, teraz czekam na jakiś koncert klubowy w południowej Polsce. ![]() Z tego, co zagrali najbardziej podobał mi się "Dance with me" - chyba nawet grali go na bis. Była instrukcja, jak powinno się tańczyć ska, więc ludzie pod sceną w większości się dostosowali. ![]() ![]() ![]() Nie napiszę, co konkretnie zagrali, bo znam tylko 3 kawałki (z EP-ki). ![]() Po Bartendersach zagrał Bakshish. To chyba moja ulubiona stara, wciąż istniejąca kapela. Nie przynudza jak Jafia Namuel, DAAB czy Izrael. Zaprezentowali kilka premierowych utworów, np. "Ostatnia szansa". Bisowali 3 razy: "B3", "Daj mi siłę" i na koniec "Gdzie jesteś". Grali chyba ze 2 godziny. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj lub jutro wrzucę foty do galerii. Niestety większość zdjęć publiki nadaje się do wywalenia. Cholerstwa powychodziły za ciemne. Cóż, z gówna bicza nie ukręcisz. ![]()
Re: 30.04 Olesno - VII Majówka Reggae (The Bartenders, Bakshish)O cholera. Jeśli chodzi o publikę to niezła lipa ilościowa. Na poprzednich edycjach (ostatnią zaliczyłem chyba 4 lata temu) było lepiej. Co do braku WC to jest to norma w Oleśnie na wszelkich imprezach w amfiteatrze chyba poza dniami miasta jedynie. Szkoda, że ludzi tak mało tym bardziej że impreza darmowa