St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Discoballs, Battery, M.A.D. Band - 10.04.2010, Wrocław

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul w Polsce

Re: Discoballs, Battery, M.A.D. Band - 10.04.2010, Wrocław

Postprzez Tomek Pn kwi 12, 2010 21:21

hheell napisał(a):
Nie wiem czy pamiętasz, ale 5 lat temu gdy umarł Papież, to jakoś nie było problemu z przerwaniem koncertu Bluekilli w tym samym klubie.

no to nie było tak do końca :wink: Bluekilla chciala jeszcze grać dla papieża...poruszyła ich cala sytuacja, ale chcieli to uczcić właśnie grając dla zmarłego Polaka. Zostali zmuszeni, żeby zejść ze sceny...ja uważam, że każdy ma prawo podchodzić do tych wydarzeń na swój własny sposób. Gdybym był organizatorem pewnie bym odwołał ten koncert. Ale nie byłem i poszedłem posłuchać muzyki. Pewnie nie jeden pił wódkę w domu za zmarłych a ja sobie na trzeźwo słuchałem koncertu - taki był mój sposób na ten dzień. I nie czuję się z tym źle.
Tomek

Postprzez STĘPEL Pn kwi 12, 2010 22:16

Koncert Bluekilly przerwała milicja szantażem.
W sobotę każdy miał wybór i nie ma co roztrząsac tematu.
Zadziwia za to obłuda sporej części narodu, który przez kilka lat jechał po Kaczyńskim i spółce, a teraz na pokaz nagle krzyżem leży i wyje. Więcej powagi, mniej hipokryzji. Czasem lepiej zachowac ciszę i się nie odzywac.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez Czarny Wt kwi 13, 2010 9:30

Nie nagłaśnialiśmy faktu, że impreza się odbędzie, bądź nie. Kto chciał przyszedł. a zawracać kapelę, która już wystartowała, to trochę też nie fajnie. Szału z publiką nie było, ale też nie liczyliśmy na tłumy.
Tanców wielkich jak i orgii nie było. Pomimo tego, że kapele fajnie łupały.
Nie zrobiliśmy akcji a`la Rozbrat - "Stypa Party" ale też nie udawaliśmy wielkiej obłudnej doliny psychicznej.
Codziennie dla przykładu na drogach ginie więcej osób.
Kapele też wiedziały jaka jest sytuacja.

Jeśli ktoś czuje moralny niesmak, niech mi powie, czy wszystko trzeba było zamknąć? Bary, kina, teatry, markety itp?
Najlepiej zamknąć się w domu i szlochać oglądając TV, gdzie wszędzie jest to samo.

Wiadomo to tragedia, zginęło masę ludzi, "Kwiat polskiej polityki". Ale nikt nikogo pod pistoletem nie zaciągał na ten gig.
Takie moje zdanie.
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Poprzednia strona

Powrót do Koncerty w Polsce