The Flatliners + The Mugshots 2012-06-19, Poznań

19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej »

Discoballs, Battery, M.A.D. Band - 10.04.2010, Wrocław

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul w Polsce

Re: Discoballs, Battery, M.A.D. Band - 10.04.2010, Wrocław

Postprzez hheell So kwi 10, 2010 10:01

Przepraszam że w tym miejscu (nie zakładałem wcześniej tematu o koncercie we Wrocławiu, ale tutaj coś pisałem).

Koncert Johnny Nightmare we Wrocławiu został odwołany!

jak ktoś z moderatorów chce to proszę o usunięcie postu w dniu jutrzejszym. Dzięki
miau

Obrazek
hheell

Postprzez nutka So kwi 10, 2010 10:05

Rozumiem, że dzisiejszy koncert się odbędzie :?:
Swing Heil!
nutka

Postprzez STĘPEL So kwi 10, 2010 10:28

nutka napisał(a):Rozumiem, że dzisiejszy koncert się odbędzie :?:

ODBĘDZIE SIĘ :!: :!: :!:
Ten koncert o którym pisze Hheell miał byc w Firleju, czyli ośrodku kultury, a takie miejsca z automatu wszystko odwołały. Koncert w Czerwionce - TIK-TAK Punk memorial też nie ma.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez jareg So kwi 10, 2010 11:36

STĘPEL napisał(a):ODBĘDZIE SIĘ :!: :!: :!:

Nie uchodzi.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez dj jula So kwi 10, 2010 12:04

Zaraz Wam dam znać czy się odbędzie. Madness nie odwołuje koncertu. Dam Wam znać czy kapele przyjadą. Śledźcie forum;)
give me a break, now mister
you've got me all wrong
dj jula

Postprzez dj jula So kwi 10, 2010 12:20

Koncert się odbędzie.
you've got me all wrong
dj jula

Postprzez STĘPEL N kwi 11, 2010 0:50

Wszyscy żałobują, a enklawa w postaci Madnessa żyła koncertem. Ludzi ok. 30-40 osób z czego 20 kupiło bilety, bo reszta z kapel i okolic. Ruskie ska-panki zajebiście, bo wszyscy grający wiedzieli do czego służą instrumenty. Czesi z DiscoBals jak zwykle ogień z dupy. Cześc kawałków starych w rytmach SKA, a nowe bardziej z przytupem, też niczego sobie. Spora częśc publiki to świdnckie betony zapodające flachy na scenę, więc było wesoło.
Dla kogo Kaczyński & Co to osoby bliskie to sobie odpuścił, a dla kilkunastu osób dzień i wydarzenia specyficzne, ale nie osobiste.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez BogusKowalski N kwi 11, 2010 11:08

Yeah. I o WYBOR wlasnie idzie. A Skambomambo w Wwie odwolane :(
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez sokół N kwi 11, 2010 13:27

Kutfa faktycznie koncert mistrzostwo świata radzieckie kapele łupały gorzałę prawie jak Jula :lol: popijając herbatą muzycznie wielki plus Diskobolsi stały poziom no i party Aktajsy też niczego sobie.Jarecki gdzie Ty masz oczy nowa vocalistka nawet w 6/74 nie pokrywa Tereski a i wokalowo nie wygląda :lol:
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez dj jula N kwi 11, 2010 16:51

Sokół- co to znaczy "prawie jak Jula"? Trudno o większego niż ja abstynenta w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Zazdrościsz, że piję pyszną herbatkę??
Fakt, że impreza bardzo udana, chociaż ja akurat miałam mieszane uczucia co do zabawy w ten określony dzień. ALe przecież muzyką też można kogoś uczcić.
you've got me all wrong
dj jula

Postprzez Tomek Pn kwi 12, 2010 7:52

Impreza całkiem niezła, choć i ja miałem mieszane uczucia co do zabawy w ten dzień.
Ja nie podzielam aż takiego entuzjazmu co do Discoballs. Grali przyjemnie, ale mi się mniej podoba strona w którą aktualnie idą. Poza tym Sokół to już jest 3 wokalistka i tej rzeczywiście czegoś brakowało w porównaniu do poprzednich dwóch. I nie mówię tutaj tylko u urodzie. Tak jak wcześniej zespól się wyróżniał dzięki frontmanowi, tak teraz dla mnie to już zwykła (ska i coś tam) kapelka. Ale oczywiście dalej ich lubię.
Kapel z Rosji prawie nie słyszałem, więc się nie wypowiadam.
Tomek

Postprzez hheell Pn kwi 12, 2010 15:53

Koncert, który współorganizowałem we wrocławskim Firleju został odwołany przez nas jako organizatorów, klub nie miał w tym przypadku z tym związku. To tak w kwestii wyjaśnienia...

A decyzja o nieodwoływaniu koncertu w Madnessie jest dla mnie dziwna i nie na miejscu. Oczywistym dla mnie było odwołanie każdej imprezy w tym dniu. Osoby za to odpowiedzialne (za organizację koncertu w Madnessie) chyba nie były do końca świadome tego co robią i co się stało.
miau

Obrazek
hheell

Postprzez sokół Pn kwi 12, 2010 16:33

hheell napisał(a):A decyzja o nieodwoływaniu koncertu w Madnessie jest dla mnie dziwna i nie na miejscu. Oczywistym dla mnie było odwołanie każdej imprezy w tym dniu. Osoby za to odpowiedzialne (za organizację koncertu w Madnessie) chyba nie były do końca świadome tego co robią i co się stało.

Tak jak pisała Jula "muzyką też można kogoś uczcić :!: Nie była to impreza która zebrała tłumy (15-20 widzów) którzy słuchali muzyki a kapele tam występujące to jak wiesz Rosjanie i Czesi którzy zagrali napili się i pojechali do Łodzi gdzie prawdopodobnie też koncert się odbył
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez hheell Pn kwi 12, 2010 20:26

sokół napisał(a):
hheell napisał(a):A decyzja o nieodwoływaniu koncertu w Madnessie jest dla mnie dziwna i nie na miejscu. Oczywistym dla mnie było odwołanie każdej imprezy w tym dniu. Osoby za to odpowiedzialne (za organizację koncertu w Madnessie) chyba nie były do końca świadome tego co robią i co się stało.

Tak jak pisała Jula "muzyką też można kogoś uczcić :!: Nie była to impreza która zebrała tłumy (15-20 widzów) którzy słuchali muzyki a kapele tam występujące to jak wiesz Rosjanie i Czesi którzy zagrali napili się i pojechali do Łodzi gdzie prawdopodobnie też koncert się odbył

Otóż mylisz się, koncert w Łodzi się nie odbył.

A tłumaczenie że muzyką też można kogoś uczcić, jest dla mnie (mimo całej mojej sympatii dla Julki) trochę naciągane. Czy również uczciliście pamięć zmarłych tańcząc przy wesołej "żałobnej" muzyczce???
I cóż z tego, że muzycy byli z Czech i Rosji? Dla Twojej informacji - w tych krajach również ogłoszono żałobę. Jakoś muzycy Johnny Nightmare, którzy są z Danii od razu zrozumieli sytuację i potrafili się w niej odnaleźć.

Nie wiem czy pamiętasz, ale 5 lat temu gdy umarł Papież, to jakoś nie było problemu z przerwaniem koncertu Bluekilli w tym samym klubie.
miau

Obrazek
hheell

Postprzez sokół Pn kwi 12, 2010 20:51

hheell napisał(a):Nie wiem czy pamiętasz, ale 5 lat temu gdy umarł Papież, to jakoś nie było problemu z przerwaniem koncertu Bluekilli w tym samym klubie.

Zgadza się ale to była całkiem inna sytuacja bo kapela zagrała koncert a dopiero po śmierci Papieża policja poinformowała o całym zdarzeniu i nie zostały zagrane bisy.
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Koncerty w Polsce