St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

JUMANJI & Zabili mi żółwia rock/reggae/ska BYTOM!!!

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul w Polsce

JUMANJI & Zabili mi żółwia rock/reggae/ska BYTOM!!!

Postprzez mucha89 Śr sty 11, 2012 15:12

:D Zapraszam na koncert, który odbędzie się Bytomskim Centrum Kultury.
ul. Żeromskiego 27
41-902 BYTOM

Rezerwacja biletów MOŻLIWA pod numerem telefonu 32 389 31 09 wew. 101 Bilety w cenie: 15 zł przedsprzedaż i 20 zł w dniu koncertu
Miejsce: Sala ToTu
Data: 15.01.2012
Godzina: 19:00

Ceny biletów:
normalny: 20,00 zł
ulgowy: 15,00 zł

Jumanji zagra koncert promujący płytę „Schematy”. Jak mówią członkowie zespołu: "Schematy to bunt. Bunt dość nietypowy, bo wyjątkowo dojrzały, a jednocześnie świeży i kontrastowy. Zapis spojrzeń na szary świat, który mimo pozornej bezbarwności fascynuje. Album jest muzyczną manifestacją poczucia bezsilności względem siły wyższej, własnych wad i niedoskonałości oraz głęboko zakorzenionych stereotypów. Mimo to na płycie nie brakuje również ciepła, pozytywnej energii i nadziei."

...gościnnie wystąpi też zespół Zabili Mi Żółwia

Zabili Mi Żółwia – polski zespół muzyczny powstały w połowie 1997 roku w Mazańcowicach, małej miejscowości koło Bielska-Białej. Został założony przez grupę przyjaciół. Muzycy łączą ze sobą muzykę punk, ska oraz reggae. W październiku 1999 roku Zabili Mi Żółwia po raz pierwszy zarejestrował swój materiał, tworząc tym samym pierwsze demo o tytule Mordercy żółwia, na którym znalazły się m.in. utwory: Kwiatek, Być człowiekiem, Serce ogrodu, Starzec…

Ostatni album pod tytułem „Twarzą w twarz” zespół wydał w 2008 roku. Obecnie zespół kontynuuje działalność koncertową w całej Polsce.
mucha89

Powrót do Koncerty w Polsce