St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Reggae Dub Festival 2011 New Way Bielawa - 26-27 sierpnia

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul w Polsce

Re: Reggae Dub Festival 2011 New Way Bielawa - 26-27 sierpnia

Postprzez Jamezzz Cz lip 28, 2011 8:30

no dobra... bede \m/ :D
Obrazek
Jamezzz

Postprzez RDF Crew Pn sie 01, 2011 11:22

Obrazek

Drugi plakat promujący RDF New Way 2011!

by Tomek Krawczyk
RDF Crew

Postprzez jareg Pn sie 08, 2011 14:46

jareg napisał(a):Na sobotę chyba ktoś jeszcze dojdzie na główną scenę? Bo czterech wykonawców to trochę mało. Zresztą na stronie wciąż macie TBA.

I co z tą sobotą? Do festiwalu trochę ponad dwa tygodnie, a główna scena wciąż jakby nie obsadzona do końca. Chyba, że ci, którzy są, zagrają po 2-3 godziny.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez RDF Crew Śr sie 17, 2011 10:11

Powolutku zbliżamy się do festiwalu w Bielawie.

Kilka informacji:

Pole namiotowe jest dostępne od czwartku, 25.08 od godziny 8:00 rano.
Tego dnia będą już działać kasy biletowe w godzinach: 16-20:00.

telefony kontaktowe na Camping:
+48 509 920 949
+48 781 171 999

Rozkład jazdy PKS z Wrocławia:
http://www.wroclaw.pl/files/komunkacja/ ... _17.06.pdf

Obrazek
RDF Crew

Postprzez jareg Śr sie 17, 2011 10:25

A odpowiedzi na moje pytanie jak nie było, tak nie ma.

Obrazek

Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez jareg Pn sie 22, 2011 9:02

26 sierpnia 2011
GENERAL STAGE:

17:00 - STAR GUARD MUFFIN
18:30 - RAS LUTA
20:30 - VILLAGE KOLLEKTIV
22:00 - LAO CHE
00:00 - TUMBAO
2:00 - MALEO REGGAE ROCKERS

Sound Stage (kolejność grania):
17:30-03:00
Don Szczep (Splendid Sound)
Chonabibe
East West Sound
Splendid Sound
Dancehall Masakrah

27 sierpnia 2011
GENERAL STAGE:

18:00 - MARKSCHEIDER KUNST
20:00 - JAQEE
22:00 - TIPPA IRIE&FAR EAST BAND
00:00 - AFRICAN HEAD CHARGE

Sound Stage (kolejność grania):
17:30-03:00

Splendid Sound
Warrior Sound
Super Sonic Sound
Heavy Hammer

Jednak nic nie doszło. Szkoda, można było zrobić pożądny festiwal jednodniowy. No nic. Prawdopodobnie jestem w czwartek po południu, choć nie wiem co tam będę robić, bo żaden bifor nie jest planowany. Jak Smaglo, jedziesz?

Obrazek

Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez Jamezzz Pn sie 22, 2011 9:32

w czwartek sie zdzwonim!
Obrazek
Jamezzz

Postprzez jareg Pn sie 29, 2011 11:03

Kolejna Bielawa zaliczona. Pogodowe skrajności. Od totalnego ukropu do burzy i ulewy. Mimo wszystko jestem zadowolony. Pierwszy dzień zaplanowałem jako imprezowy. Co zrobić, polskie rege mało mnie przekonuje. Na Bednarka jestem za stary, a Ras Luta mocno przynudzał. W ten dzień zdecydowanie najlepszy koncert dało Lao Che. Choć wielu ma problem z przyjęciem nowej formuły festiwalu i zaakceptowaniem zespołów nie regowych (zresztą ta formuła nie calkiem nowa, bo zawsze w Bielawie gościły kapele inne muzycznie). Ale tylko raczej uczestnicy forów, bo ludzie pod sceną świadczyli o czymś zupełnie innym. Do Maleo nie dotrwałem, ale opinie są pozytywne.

Dzień drugi miał być z naciskiem na doznania muzyczne, ale okoliczności sprawiły, że się nie udało :wink: . Żal, że na Markscheider Kunst nie przybył nikt z dolnoślaskich fanów ska. W rezultacie zespół grał dla kilkunastu osób. Potem nie pierdolcie, że nic sie nie dzieje i nie ma dobrych koncertów. No a potem rozszalała się burza. I tu należy się poważne upomnienie dla organizatorów. Tak jak poprzednie Bielawy słynęły z beznadziejnej konferansjerki, tak teraz zupełnie jej zabrakło. Bez dobrej informcji jaki będzie dalszy przebieg wieczoru, ciężko było zmobilizować się do oczekiwania. Ja nie dałem rady. Już późno w nocy zwlokłem się z namiotu na końcówkę African Head Charge.

Ludzi zapowiadalo się wiecej niż w poprzednich latach, nawet utworzyła sie kolejka do wymiany biletów na opaski, ale burza wywiała znaczną część publiczności. Z innych ciekawostek, komendant policji w Dzierżoniowie kolejny raz pokazał, że ma w dupie burmistrza Bielawy :lol: . Ale mnie to nie dotyczyło, więc nie rozpaczam. Ochrona zdecydowanie lepsza niż dotychczas. Przynajmniej ja na takich trafiałem. No to mam nadzieję, że do zobaczenia za rok.

Obrazek

Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez RYBA Pn sie 29, 2011 22:59

jareg napisał(a):Kolejna Bielawa zaliczona. Pogodowe skrajności. Od totalnego ukropu do burzy i ulewy. Mimo wszystko jestem zadowolony. Pierwszy dzień zaplanowałem jako imprezowy. Co zrobić, polskie rege mało mnie przekonuje. Na Bednarka jestem za stary, a Ras Luta mocno przynudzał. W ten dzień zdecydowanie najlepszy koncert dało Lao Che. Choć wielu ma problem z przyjęciem nowej formuły festiwalu i zaakceptowaniem zespołów nie regowych (zresztą ta formuła nie calkiem nowa, bo zawsze w Bielawie gościły kapele inne muzycznie). Ale tylko raczej uczestnicy forów, bo ludzie pod sceną świadczyli o czymś zupełnie innym. Do Maleo nie dotrwałem, ale opinie są pozytywne.

Dzień drugi miał być z naciskiem na doznania muzyczne, ale okoliczności sprawiły, że się nie udało :wink: . Żal, że na Markscheider Kunst nie przybył nikt z dolnoślaskich fanów ska. W rezultacie zespół grał dla kilkunastu osób. Potem nie pierdolcie, że nic sie nie dzieje i nie ma dobrych koncertów. No a potem rozszalała się burza. I tu należy się poważne upomnienie dla organizatorów. Tak jak poprzednie Bielawy słynęły z beznadziejnej konferansjerki, tak teraz zupełnie jej zabrakło. Bez dobrej informcji jaki będzie dalszy przebieg wieczoru, ciężko było zmobilizować się do oczekiwania. Ja nie dałem rady. Już późno w nocy zwlokłem się z namiotu na końcówkę African Head Charge.

Ludzi zapowiadalo się wiecej niż w poprzednich latach, nawet utworzyła sie kolejka do wymiany biletów na opaski, ale burza wywiała znaczną część publiczności. Z innych ciekawostek, komendant policji w Dzierżoniowie kolejny raz pokazał, że ma w dupie burmistrza Bielawy :lol: . Ale mnie to nie dotyczyło, więc nie rozpaczam. Ochrona zdecydowanie lepsza niż dotychczas. Przynajmniej ja na takich trafiałem. No to mam nadzieję, że do zobaczenia za rok.

Upomnienie? Delikatnyś w słowa :evil: Kompletna porażka.
RYBA

Poprzednia strona

Powrót do Koncerty w Polsce