Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, Wrocław
YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławNa razie tyle:
2.3. Szklarska Poręba - Klub Jazgot (PL) 3.3. Wroclaw - Klub Madness (PL) http://www.yellow-cap.com/ ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: YELLOW CUP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławJa ze swej strony dodam,że kapela wymiata aż miło!
Widziałem ich live w Gorlitz 2 albo 3 razy i zawsze było konkretnie!! Dla tych co się wahają polecam ten band!!! 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Re: YELLOW CUP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławYellow Cap
Press Release 2011: If there would be something like a Ska-band-establishment, Yellow Cap would be undoubtedly among it. For more than ten years they have been busy playing nationally and internationally and no intention to lessen even a little it - quite the contrary. Their new album, which is produced by no one lesser than Dr Ring Ding who also lends his voice, is a cheerful testimony of their creativity, their broad musical horizon and their pure zest to play. All of it good reasons to justify their ascendence into the broad Pork Pie Family. The main influences of these offbeat-maniacs are different styles of Funk, Punk and Latin music, by Rock and Jazz and of course by Ska and Reggae. This very much danceable blend is sure to stay Yellow Cap’s distinctive musical trademark. http://www.yellow-cap.com http://www.facebook.yellow-cap.com ![]() ![]() ![]() ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławWe Wrocławiu przed Niemcami zagra The Stylacja.
start: 19 wstęp: 15 zł ![]() ![]()
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławPodbijam bo to już jutro w Szklarskiej !
Czy ekipa z Wałbrzycha zawita czy bliżej do Wro ? Pozdrawiam
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławBliżej, nie bliżej, ale sobota. Ja jednak Wro.
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, Wrocław
Przy okazji plakat. ![]() Klub Jazgot. start 21, wstęp 15 zł ![]()
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławWe Wrocławiu bardzo dobry koncert dla nielicznych, bo prawie nikt nie przyszedł. Na Thestylacji było całe 9 osób w tym 5 ze Świdnicy i jedna z Wałbrzycha, więc z Wrocławia praktycznie nikt nie przyszedł, a na Yelow Cap doszło 10 osób - tragedia. Ważne, że wszyscy się bawili, kapele nie zraziły się pustym klubem i pokazały się z dobrej strony. Thestylację warto zobaczyć jak będą gdzieś grać w okolicy, bo pokazali, że potrafią grać - szybkie SKA z czterema dęciakami na solidnym poziomie. Niemców widziałem już kilka razy, nigdy mnie jakoś nie przekonali, ale wczoraj im się to udało. Bardzo fajne granie, aż nogi same chodziły, do tego odpowiedni kontakt z publiką i nic więcej nie potrzeba żeby gęba się cieszyła.
Myślę, że był to jeden z ostatnich, jeżeli nie ostatni koncert SKA w Madnessie. Swobodnie można je zacząć we Wrocławiu robić w domu - wszyscy się spokojnie zmieszczą ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławPiotrek podłamany stwierdził, że to ostatni koncert ska w Madnessie. Potem mu trochę przeszło i jest jeszcze jakaś mała nadzieja. Ale może rzeczywiście pora zacząć organizować domówki?
Muzycznie i zabawowo bardzo fajnie. Cieszy, że mamy kolejną kapelę ska na dobrym poziomie. A Niemcy zaskoczyli bardzo pozytywnie. Do tej pory przyjmowałem ich dosyć chłodno. A tu proszę. Dobry koncert był. Szacunek dla obu zespołów, że zagrały. Równie dobrze można było puścić jakąś płytę i pójść do baru. Cóż, Wrocław, niegdyś ważne miejsce na ska mapie Polski, stał się terenem misyjnym. Dla Skadyktatora?
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławCoś jest nie tak z Wrocławiem i to jest pewne w Madnessie 20 osób na koncercie 2 kapel SKA a w tym samym czasie w innym lokalu na koncercie Tabu ponad 150 za taką samą cenę
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławW sumie nie wypada mi się chwalić jako organizatorowi koncertu w Szklarskiej ale było nas około 80 osób!
Jak na nasze warunki lokalowe to było gęsto. Koncert piękny. Super zabawa. Jestem zadowolony !
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławNiemcy też chwalili koncert w Szklarskiej
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, Wrocław
Będąc w randze Skaministra, mogę tylko rzec: Ska Ducha nie gaście Do the SKA!
REGGAE fever is good!
Re: YELLOW CAP - 02-03.03 Szklarska Poręba, WrocławPromocja nienarzekanie promocna nienarzekanie promocja nienarzekanie promocja nienarzekanie itd.
Ska`d 4 life !