St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, Rosslau

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul za granicą

Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, Rosslau

Postprzez misia Pt cze 24, 2011 7:44

My ruszamy za jakieś pół godziny :D Do zobaczenia na miejscu :wink:
misia

Postprzez Raul Pt cze 24, 2011 23:03

Wydaje mi się, czy na tym zdjęciu jest Karel i Baffy?

Obrazek

:D
Obrazek
Raul

Postprzez sokół Pt cze 24, 2011 23:34

A mi się wydaje że Jarecki o 17:36 osiągną MAXsa w spożywaniu trunków nisko procentowych :lol: 4 razy już do mnie dziad dzwonił :!:
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez Tomek N cze 26, 2011 15:30

No i po...o kapelach nie mogę wiele powiedzieć :twisted: Może tylko tyle, że Derrick za którym nie przepadam zrobil na mnie duże wrażenie...koncert o wiele lepszy niż kilka lat temu na Mighty Sounds.
Podobno super też wypadło Red Soul Community ale ja nie widziałem :twisted:
Z Vespy też niestety mało pamiętam, ale o ile wiem trzymali poziom jak zwykle :wink:
Na Skarface wytrzymałem 2 numery...to już nie ta sama kapela co kiedyś...albo ja już stary jestem :roll:

No i tyle...2 dni nieustającej nietrzeźwości...chyba dopiero zaczynam mieć kaca :D
No i mistrz świata - Filuś, który miał spinkę sam ze sobą i zabija ludzi tępym paznokciem :twisted: :twisted:
A Jareg to pijak :twisted:
Tomek

Postprzez Skavoovee Pn cze 27, 2011 14:43

Z roku na rok festival ten obniża swój poziom muzyczny, coraz mniej ciekawych zespołów. Publika też schodzi na psy, no bo jak widze pogujących przy ska skino-panków, brudnych skinów i innych to tylko wkurw bierze. Tym razem interesowało nas zaledwie 5 wykonawców, a i ci nie wszyscy sie popisali. Rude Rich - przeciętnie; Rico - ten pan powinien już przejść na emeryture, tylko dzięki znakomitym Caroloregians dało się to jakoś ogarnąć; Lord B - nie dojechali; Red Soul - całkiem fajnie; Derrick Morgan - mistrz! uratował cały fest; widzieliśmy też kawałek Vespy i wypadli ok.
Towarzystwo jak zawsze do przodu, jak zwykle pojawiło sie kilka nowych złotych myśli.
I've got a loaded 45 with Reggae music!

Obrazek
Skavoovee

Postprzez STĘPEL Pn cze 27, 2011 18:14

Towarzysko jak zwykle dobrze było, zawsze ktoś z ekipy znalazł się do zrobienia lekkiej trzody :)
Muzycznie - potwierdzam to co napisał Skavoovee - niestety coraz słabiej.
W piątek Rude Rich w miarę, Hotknives bardzo dobrze, poszedł ogień ze sceny, ale ten zespół albo się uwielbia, albo nie trawi. Nad R. Rodrigezem nie będę się już pastwił, generalnie źle.
W sobotę z dobrej strony pokazała się Vespa mimo odczuwalnego braku jednej blachy. Red Soul Community przechuj, warto ich zobaczyć. Na koniec D. Morgan zajebał po całości. Reszta to niepotrzebne niemieckie wypełniacze grające enerdowskie ska, albo ska-punka, czy grający w podobnym stylu Skarface. Więc jak na taki fest 5 dobrych zespołów to zdecydowanie za mało.
Ale wyjazd udany, bo dla części wycieczki hasłem przewodnim było "ale ta wóda idzie jak woda", więc miał kto zapewniać atrakcje :D
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez jareg Pn cze 27, 2011 18:16

Na zdjeciu to Karel i Buffy.
Sokół, maxa osiągnąłem nie tylko o 17:36. Starałem się jak mogłem :D .
Może i jestem pijak, ale Tomek, muzycznie pamiętam więcej od Ciebie :wink:
Do spisywania złotych myśli przydał by sie jakiś kronikarz. Można by z tego niezły tomik wydać.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez misia Śr cze 29, 2011 13:20

Rzeczywiście nie było rewelacji :? Zastanawiałam się czy to ja jestem już za stara na takie imprezy 2-dniowe czy moje wymagania muzyczne są coraz większe, czy po prostu było tak sobie... Myślę, że pewnie wszystko po trochu :wink:
Jedyny zespół na który liczyłam, że zrobi na mnie wrażenie to Dallax - bardzo lubię klimat japońskiego ska :) ale przegapiłam :( objadałam się chyba 2 godziny przy grilu!
Tak więc warto wspomnieć jedynie o Derrick'u, którego bardzo przyjemnie się oglądało i miło było pobawić się przy Vespie nie będąc "u siebie" :)
Teraz poważnie się muszę zastanowić czy warto będzie jechać za rok...
misia

Postprzez filuś Śr cze 29, 2011 21:16

jareg napisał(a):Sokół, maxa osiągnąłem nie tylko o 17:36.

Maxa to osiągnąłeś już w drodze na Rosslau i raczej podtrzymywałeś.... jakieś 100 kilosów od granicy ciągle kazałeś skręcać w lewo na autostradzie :lol: ale może i dobrze bo droga by się nie popieprzyła :D

Tomek był tym razem mistrzem w spożywaniu :twisted: i nie każdy wie, że jako dziecko długo nie potrafił chodzić ale za to zaaajebiście raczkował :D

Borek nie pił ale jak się napił to pokazał swoje jedyne słuszne oblicze :D

Wojtek był najbardziej eleganckim skinheadem na feście :D

Stępel i Ja przestaliśmy prawie pić :P

A bandy były tylko tłem dla elity z Polski :mrgreen: i polskie dziewczyny są najładniejsze. No :!:
filuś

Poprzednia strona

Powrót do Koncerty za granicą