St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauRe: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauMy ruszamy za jakieś pół godziny
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauWydaje mi się, czy na tym zdjęciu jest Karel i Baffy?
![]() ![]()
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauA mi się wydaje że Jarecki o 17:36 osiągną MAXsa w spożywaniu trunków nisko procentowych
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauNo i po...o kapelach nie mogę wiele powiedzieć
Podobno super też wypadło Red Soul Community ale ja nie widziałem Z Vespy też niestety mało pamiętam, ale o ile wiem trzymali poziom jak zwykle Na Skarface wytrzymałem 2 numery...to już nie ta sama kapela co kiedyś...albo ja już stary jestem No i tyle...2 dni nieustającej nietrzeźwości...chyba dopiero zaczynam mieć kaca No i mistrz świata - Filuś, który miał spinkę sam ze sobą i zabija ludzi tępym paznokciem A Jareg to pijak
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauZ roku na rok festival ten obniża swój poziom muzyczny, coraz mniej ciekawych zespołów. Publika też schodzi na psy, no bo jak widze pogujących przy ska skino-panków, brudnych skinów i innych to tylko wkurw bierze. Tym razem interesowało nas zaledwie 5 wykonawców, a i ci nie wszyscy sie popisali. Rude Rich - przeciętnie; Rico - ten pan powinien już przejść na emeryture, tylko dzięki znakomitym Caroloregians dało się to jakoś ogarnąć; Lord B - nie dojechali; Red Soul - całkiem fajnie; Derrick Morgan - mistrz! uratował cały fest; widzieliśmy też kawałek Vespy i wypadli ok.
Towarzystwo jak zawsze do przodu, jak zwykle pojawiło sie kilka nowych złotych myśli.
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauTowarzysko jak zwykle dobrze było, zawsze ktoś z ekipy znalazł się do zrobienia lekkiej trzody
Muzycznie - potwierdzam to co napisał Skavoovee - niestety coraz słabiej. W piątek Rude Rich w miarę, Hotknives bardzo dobrze, poszedł ogień ze sceny, ale ten zespół albo się uwielbia, albo nie trawi. Nad R. Rodrigezem nie będę się już pastwił, generalnie źle. W sobotę z dobrej strony pokazała się Vespa mimo odczuwalnego braku jednej blachy. Red Soul Community przechuj, warto ich zobaczyć. Na koniec D. Morgan zajebał po całości. Reszta to niepotrzebne niemieckie wypełniacze grające enerdowskie ska, albo ska-punka, czy grający w podobnym stylu Skarface. Więc jak na taki fest 5 dobrych zespołów to zdecydowanie za mało. Ale wyjazd udany, bo dla części wycieczki hasłem przewodnim było "ale ta wóda idzie jak woda", więc miał kto zapewniać atrakcje ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauNa zdjeciu to Karel i Buffy.
Sokół, maxa osiągnąłem nie tylko o 17:36. Starałem się jak mogłem Może i jestem pijak, ale Tomek, muzycznie pamiętam więcej od Ciebie Do spisywania złotych myśli przydał by sie jakiś kronikarz. Można by z tego niezły tomik wydać.
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, RosslauRzeczywiście nie było rewelacji
Jedyny zespół na który liczyłam, że zrobi na mnie wrażenie to Dallax - bardzo lubię klimat japońskiego ska Tak więc warto wspomnieć jedynie o Derrick'u, którego bardzo przyjemnie się oglądało i miło było pobawić się przy Vespie nie będąc "u siebie" Teraz poważnie się muszę zastanowić czy warto będzie jechać za rok...
Re: 15. This Is Ska Festival - 24-25.06.2011, Rosslau
Maxa to osiągnąłeś już w drodze na Rosslau i raczej podtrzymywałeś.... jakieś 100 kilosów od granicy ciągle kazałeś skręcać w lewo na autostradzie Tomek był tym razem mistrzem w spożywaniu Borek nie pił ale jak się napił to pokazał swoje jedyne słuszne oblicze Wojtek był najbardziej eleganckim skinheadem na feście Stępel i Ja przestaliśmy prawie pić A bandy były tylko tłem dla elity z Polski