Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

Monkey - 20.09.2011, Praga

Informacje o koncertach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul za granicą

Monkey - 20.09.2011, Praga

Postprzez jareg So sty 08, 2011 22:02

Z San Francisco do praskiego Crossa. Będzie bal!
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Re: Monkey - 22.09.2011, Praga

Postprzez RYBA N sty 09, 2011 9:21

Bardzo fajnie grają :) Kolejny raz wychodzi na to, że nie potrzeba emigrować do Kalifornii, żeby nasycić się dobrą muzyka :mrgreen:
RYBA

Re: Monkey - 20.09.2011, Praga

Postprzez jareg Pn sie 29, 2011 20:12

W Pradze koncert za free. Do tego Fat & Dread Stereo, a na drugiej scenie Drumbassterds.cz. Hm, i tak trzeba dwa dni w pracy załatwić, a jak się uprzeć, to tylko jeden, podróż tańsza niż do Krakowa, pełna informacja. Trzeba pomyśleć.

Obrazek

Jebać Kaczora!!!
jareg

Re: Monkey - 20.09.2011, Praga

Postprzez jareg Śr wrz 21, 2011 11:46

Nareszcie koncert ska. Żadne tam early reggae, soule czy inne punki. Muzyka w 100% do tańca. I co z tego, że momentami trochę fałszowali. Strasznie sympatyczni ludzie. Mimo frekwencyjnej padaki (pod sceną naliczyłem jakieś 30 osób) zagrali pełne dwie godziny. Praktycznie bez przerw. Nie bardzo było z kim prowadzić konwersacji, więc leciał kawałek za kawałkiem. Dużo coverów, ale w takich ichnich wersjach. Johnny Cash zamiata. Żal tylko, że ja podpierałem ścianę. Ale pojechałem do Pragi z gorączką, totalnie przeziębiony. Czego się nie robi dla sprawy. Distro w śmiesznych cenach, choć zabrakło jednej płyty do pełnej dyskografii. Ciekawe w jakiej formie dotrą do Krakowa, bo niektórzy z nich trochę się zasiedzieli :wink: .

Tak przy okazji, mało ludzi, środek tygodnia, a after wypalił. Jak wychodziłem o 3 rano impreza jeszcze trwała.

Obrazek

Jebać Kaczora!!!
jareg

Powrót do Koncerty za granicą